افزایش تخفیف‌های شهرداری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده


مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران از افزایش دو برابری تخفیف‌های شهرداری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده در محلات شهر تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار «شهری» ایسنا، فتح‌اللهی در نشست خبری صبح امروز خود گفت: براساس تصمیمات گرفته شده در ستاد بازآفرینی پایدار شهر تهران، میزان تخفیفات شهرداری برای نوسازی بافت‌های فرسوده به میزان 2 برابر در بسته‌های تشویقی جدید افزایش پیدا کرده‌اند.

وی افزود: بی‌تردید شهر موجود زنده‌ای است و در ادوار تاریخی دارای ویژگی‌های خاصی است که بر ساکنان خود تاثیرات متفاوتی را می‌گذارد و در گذر زمان انتظار انسان‌هایی که در شهر زندگی می‌کنند نیز تغییر می‌کند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با تاکید بر نوسازی بافت‌های فرسوده در محلات تهران گفت: طی دو برنامه 5 ساله قبلی، در محلات تهران اقدامات خوبی انجام شده است و به طور میانگین در سطح شهر تهران تاکنون 34 درصد از بافت‌های فرسوده نوسازی شده است. در حقیقت 72 هزار پلاک در سطح شهر تهران نوسازی شده است و در همین راستا 82 هکتار از معابر عمومی نیز باز شده‌اند.

فتح‌اللهی با تاکید بر عقب‌ماندگی در برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران افزود: در سال 93 شهرداری و دولت به این سمت حرکت کرده‌اند که با تعامل و همکاری برنامه نوسازی بافت‌های فرسوده شهر تهران را به صورت ویژه مورد توجه قرار دهند. در همین راستا 14 جلسه ستاد ملی با حضور دولت برگزار شد که نهایتا تصمیم بر آن شد که برای تهران سیاست ویژه‌ای در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: مسوولیت ستاد بازآفرینی به شهرداری تهران واگذار شد و دبیری این ستاد نیز برعهده مدیرعامل سازمان نوسازی قرار داده شده است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران با تاکید بر اینکه در شهرداری حرکت به سمت مدیریت هماهنگ است، افزود: زیرساخت‌های لازم و هماهنگی و تعامل در شهرداری تهران برای نوسازی بافت‌های فرسوده ایجاد شده که نمود آن در منطقه 12 با نوسازی 62 هزار متر مربع فضای عمومی بوده است. به همت شهرداری تهران و هماهنگی همه سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری گام‌های موثری در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده برداشته شده است.

فتح‌اللهی از تشکیل چهار کمیته عمرانی به ریاست معاون عمرانی استاندار تهران، کمیته امنیتی به ریاست معاون امنیتی استاندار تهران، کمیته توسعه فرهنگی و کمیته هماهنگی و برنامه‌ریزی نوسازی در ستاد بازآفرینی کلانشهر تهران خبر داد و افزود: مصوبات کمیته‌ها در جلسه هفته گذشته ستاد به تایید رسید برهمین اساس اقدامات بعدی ستاد انجام خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه در گذشته در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده خلاء مدیریت هماهنگ وجود داشته است، تاکید کرد: در اقدامات جدید سازمان نوسازی جامعه هدف، قطعات زیر صدمتر خواهند بود چراکه بیشترین مشکل در این قطعات وجود دارد و حدود 60 درصد جامعه هدف را تشکیل می‌دهند.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران تاکید کرد: در حال حاضر در قطعات زیر 75 متر، 36 درصد کل بافت فرسوده شهر تهران را شامل می‌شوند و قطعات بین 75 تا 100 متر نیز 24 درصد بافت فرسوده شهر تهران را به خود اختصاص داده‌اند. در حقیقت 122 هزار و 691 پلاک قطعات فرسوده زیر 100 متر هستند که قطعات آنان نیز به 417 هکتار می‌رسد.

فتح‌اللهی حمایت از پلاک‌های ریزگانه را هدف‌گذاری شهرداری تهران خواند و افزود: تلاش خواهیم کرد کمک را به این لایه‌ها داشته باشیم لذا یارانه‌ها و حذف برخی هزینه‌های مالی را به عنوان تخفیف برای قطعات زیر 100 متر در نظر گرفته‌ایم که افراد می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات نوسازی سازمان نوسازی از این بسته‌ها استفاده کنند.

وی ادامه داد: 50 دفتر خدمات نوسازی از اول خردادماه در 142 محله بافت فرسوده شهر تهران آماده ارائه خدمات رایگان به متقاضیان هستند. وامی که به قطعات زیر 100 متر تعلق می‌گیرد وام قرض‌الحسنه است و مسوولیت تامین یارانه این وام برعهده شهرداری تهران است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران درخصوص نوسازی بافت فرسوده منطقه 12 شهر تهران نیز گفت: در آن منطقه هدف‌گذاری ویژه‌ای انجام شده است و در 13 محله در 8 دفتر مشاورانی برای محلاتی که هویت تاریخی دارند مستقر شده‌اند. در این منطقه از میان 13 محله، 4 محله هویت تاریخی دارند که بسته تشویقی ویژه‌ای در نظر گرفته شده است که پس از توافق نهایی به متقاضیان ارائه خواهد شد.

فتح‌اللهی درخصوص مبلغ ریالی وامی که به قطعات زیر 100 متر تعلق می‌گیرد، اظهار کرد: 50 میلیون تومان به صورت وام و 20 میلیون تومان هم ودیعه مسکن به متقاضیان تعلق می‌گیرد که جمعا برای ساخت واحد تجمیع‌شده جدید، 70 میلیون تومان به متقاضیان داده می‌شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
پرداخت تسهیلات نوسازی به بافت های فرسوده