علت تحمل شكنجه های سخت از سوی اعظم، زن مشهدی


 مرضیه محبی پنجشنبه شب در حاشیه همایش حقوق كودكان در گفت وگو با خبرنگاران افزود: این زن هیچكس را ندارد و خود در دو سالگی قربانی طلاق بوده، پدرش فوت و مادرش او را رها كرده و هیچ خواهر و برداری نیز ندارد.

وی خاطرنشان كرد: اعظم به اتفاق دو فرزندش به مدت 21 روز تحت وحشیانه ترین و عجیب ترین شكنجه ها قرار داشته كه چنین اقداماتی به ذهن مجرم معمولی نمی رسیده است.
وی ادامه داد: از نظر ما متهم جنون ندارد، چرا كه شكنجه ها با اختیار و اراده اش اعمال می شده و در حالی كه سراپای اعظم دچار خراش و بریدگی است، متهم ضربات را به گونه ای وارد می كرده كه كشنده نباشد.
این وكیل پایه یك دادگستری افزود: از سوی دیگر وقتی شوهرش اعظم و بچه ها را در صندوق آهنی قرار می داده، حواسش بوده كه آنان دچار خفگی نشوند.
به گفته محبی، وقتی كه اعظم از شدت شكنجه ها دچار بی حالی می شده، شوهرش آمپول 'ب.كمپلكس' به او تزریق می كرده است و بعد از آن باز به شكنجه هایش ادامه می داده است.
وی خاطرنشان كرد: این زن از ابتدای زندگی مورد آزار، اذیت، شكنجه، بدبینی و توهم از سوی شوهرش قرار داشته است و حداقل دو باربه خاطر صدمات وارده به پزشكی قانونی مراجعه كرده و در بهمن پارسال نیز پرونده كیفری در دادسرای ناحیه 4 مشهد برای ضرب و شتم وی تشكیل شده است.
وكیل اعظم ادامه داد: شكایت های او در دوره ای كه شوهرش در كمپ ترك اعتیاد بستری بوده، انجام شده و علت شكنجه و رفتارهای غیرانسانی این مرد نسبت به همسر و فرزندانش پس از بازگشت از كمپ، ‌اطلاع از شكایت و تقاضای طلاق از سوی اعظم بوده است.
وی با بیان اینكه پرونده اعظم اكنون در مرحله تحقیقات مقدماتی است، افزود: روز هشتم اردیبهشت ماه این بانوی آسیب دیده به مدت چهار ساعت در بازپرسی حضور یافت و تمام ابعاد جنایت مورد بررسی قرار گرفت و كودكان نیز حاضر شدند.
به گفته وی، اكنون اعظم و بچه هایش در یكی از مراكز بهزیستی مشهد نگهداری می شوند.
محبی ادامه داد: شوهر اعظم نیز در بازداشت موقت به سر می برد و برای او سنگین ترین مجازات در مورد متهم كه قرار بازداشت موقت است، صادر شده است.
وی بیان كرد: دادستانی توجه خاص و اهتمام ویِژه ای برای رسیدگی به این پرونده دارد و این پرونده به طور مستمر از سوی بهزیستی، مدیركل امور زنان استانداری با دستور خانم مولاوری، معاون رئیس جمهوری و سایر نهادهای مرتبط پیگیری می شود.
وی با بیان اینكه بازتاب شكنجه اعظم و فرزندانش روان جامعه را نسبت به خشونت علیه زنان حساس كرده، افزود: امید است كه رنج و مشقت و شكنجه هایی كه این زن و فرزندانش متحمل شده اند، تلنگری برای حل معضل خشونت علیه زنان و كودكان باشد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد نیز در جمع خبرنگاران گفت: پرونده شكنجه و آزار اعظم و فرزندانش از پرونده های مهمی است كه جامعه را متاثر كرده و بسیاری از آن به عنوان جنایت یاد می كنند.
قاضی محمد بخشی محبی افزود: پرونده اعظم یكی از بسیار پرونده های موجود در زمینه شكنجه و خشونت علیه زنان در جامعه است و موارد زیادی هستند كه رسانه ای نشده اند.
وی با اشاره به جایگاه بهزیستی در پیشگیری از این گونه خشونت ها گفت: فقر فرهنگی، مسائل اقتصادی و اعتیاد مهم ترین علل خشونت، همسرآزاری و كودك آزاری است.
به گفته وی، رسیدگی سریع به پرونده اعظم و صدور رای مناسب می تواند به دردهای شاكی تالم بخشیده و احساس امنیت را به جامعه بازگرداند.
بخشی محبی خاطرنشان كرد: بر طبق ماده 614 قانون مجازات اسلامی، اگر كسی به فردی آسیب وارد كند، اگر از مصادیق قصاص باشد، قصاص می شود و اگر بحث قصاص منتفی باشد به مجازات مقرر خود می رسد كه علاوه بر دیه به حبس هم محكوم می شود.
گردهمایی حقوق كودكان به دنبال رسانه ای شدن پرونده شكنجه 'اعظم'، زنی كه به همراه دو دخترش توسط پدر خانواده در مشهد به مدت 21 روز محبوس و شكنجه شده است، با حضور جمعی از دانشجویان حقوق و فعالان حقوق زنان به میزبانی جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی (ع) خراسان رضوی در سالن اجتماعات جهاد دانشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

ایرنا


ویدیو مرتبط :
فیلم لو رفته از شكنجه ۳ زن سوری