تمرکز بر صنعت خودرو جفا به سایر صنایع است


‌دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، هدف‌گذاری دولت را برای خروج از شرایط رکود مثبت تلقی کرد.

فیروز ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار‌ خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، با اشاره به اینکه تحریک تقاضا یکی از تصمیماتی است که تمام دولت‌ها در شرایط رکودی اتخاذ می‌کنند، اظهار کرد: راهبرد و هدف‌گذاری دولت یازدهم نیز برای خروج از این وضعیت بحرانی صحیح بوده، اما تنها تمرکز بر صنعت خودرو جفای به دیگر صنایع است.

وی با بیان اینکه صنعت خودرو در میان دیگر صنایع کشور سوگلی دولت است، ادامه داد: سرمایه‌گذاری دولت برای خروج از رکود بر این صنعت قابل پیش‌بینی بود، اما باید به این مهم توجه شود که صنعت کشور فقط شامل صنعت خودرو نمی‌شود. در حال حاضر در وضعیت بحرانی موجود در کشور دیگر صنایع نیز در رکود عمیق به سر می‌برند و با مشکلات ریز و درشت روبه‌رو بوده که نیازمند حمایت جدی دولت هستند.

‌دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تاکید بر نقش افزایش قدرت خرید مردم در از بین بردن شرایط رکود، افزود: بزرگ‌ترین اقدامی که دولت در راستای خروج کشور از وضعیت رکود می‌تواند انجام دهد، تقویت قدرت خرید مردم است.

ابراهیمی کاهش قدرت خرید مردم را عامل اصلی رکود موجود در بازار دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر کوچک شدن سفره‌های مردم به شدت به رکود موجود در بازار دامن می‌زند و توان خروج از رکود را از بین برده است.

‌وی عنوان کرد: اگر دولت قصد دارد کشور را از بحران جدی که با آن روبه‌رو شده و دست و پنجه نرم می‌کند، خارج کند، در دو حوزه اقدامات عملی انجام دهد که حوزه اول تقویت قدرت خرید مردم و تحریک تقاضا و حوزه دوم کاهش هزینه‌های سربار تولید است.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی پرداخت کارت‌های اعتباری 10 میلیون تومانی را در تامین بخشی کوچکی از تقویت قدرت خرید مردم موثر دانست و یادآور شد: افزایش درآمد سرانه بخش بزرگ‌تری از این هدف را تامین خواهد کرد، زیرا به صورت اتوماتیک قدرت خرید مردم تقویت خواهد شد.

‌ابراهیمی با اشاره به اینکه دولت در رابطه با رونق تولید و کاهش مشکلات فراوان پیش روی اقتصاد کشور باید هزینه‌های سربار تولید را کاهش دهد، اضافه کرد: در حال حاضر در سه حوزه گرفتاری شدیدی برای بخش تولید کشور وجود دارد که هر روز دامنه بحران این واحدها را افزایش می‌دهد.

‌وی فشار مالیاتی که در شرایط بحران بر واحدهای تولیدی تحمیل می‌شود را یکی از مشکلاتی که اقتصاد کشور با آن روبه‌رو شده است، تلقی کرد و بیان کرد: اگر دولت واقعا قصد نجات بخش تولید کشور را دارد، باید فکری برای ساماندهی حوزه تولید کند که توصیه می‌شود برای مدت سه سال مالیات این حوزه را فریز کند تا حوزه تولید تنفسی از این جهت داشته باشد.

‌دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه کاهش شدید و جدی نرخ تسهیلات بانکی تاثیر بسیاری در حوزه تولید خواهد گذاشت، تصریح کرد: هیچ صنعتی با حداکثر 12 درصد سود قادر به تامین بهره‌های 25 تا 30 درصدی تسهیلات بانکی نخواهد بود که این مساله نیازمند اصلاحات جدی است.

‌دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اظهار کرد: کاهش نرخ مالیات نیروهای شاغل در حوزه تولید یکی دیگر از اقداماتی است که دولت باید به آن توجه کند. در حال حاضر 30 درصد از حقوق نیروهای کاری در حوزه تولید به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود، در صورتی که توان افزایش حقوق کارگرها نیز توسط بنگاه‌های اقتصادی وجود ندارد، این در حالی است که کارگرها نیز با حقوق 800 یا 900 هزار تومانی قادر به رفع امور معیشتی خود نیستند.

ابراهیمی خواستار تعدیل جدی در کاهش نرخ بیمه نیروهای شاغل در صنعت شد و ادامه داد: بخش اعظم این تعدیل باید صرف بهبود حقوق کارگران شود. با توجه به اینکه هر روزه تعطیلی واحدهای تولیدی مشاهده می‌شود، بنگاه‌های تولیدی توان پرداخت حقوق بیش‌تری ندارند. بنابراین باید این مبلغ به افزایش حقوق نیروهای کاری آن حوزه اختصاص یابد.

‌وی در خصوص نتیجه این اقدامات عنوان کرد: به واسطه این اقدامات نه تنها بار سنگینی از دوش کارگران و کارفرمایان برداشته می‌شود، بلکه هدف اصلی دولت یعنی تحریک تقاضا نیز تحقق می‌یابد. اگر دولت اراده‌ای برای بهبود شرایط اقتصادی کشور دارد، با این اقدامات اورژانسی در کوتاه مدت می‌تواند از این بحران عبور کند.

مسکن، اولویت اول مردم

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تاکید بر اینکه مسکن اولویت اول در بین نیازهای مردم است، تصریح کرد: پس از مسکن، خوراک و پوشاک نیز اولویت اصلی مردم هستند که نیازمند سرمایه‌گذاری دولت است. اگر صنعت مسکن و فضای عمرانی کشور رونق بگیرد و رکود حاکم بر آن مرتفع شود، به ‌صورت اتوماتیک تعداد زیادی از صنایع نیز با رونق می‌گیرند، زیرا از پی تا بام ساختمان صنعت نقش‌آفرینی می‌کند.

‌ابراهیمی صنایع غذایی را نیز یکی از صنایع زیربنایی کشور تلقی کرد و گفت: این صنعت به عنوان یکی از صنایع مهم کشور مطرح است که نیازمند حمایت بیش‌تر دولت است، اما این صنعت در طرح 6 ماهه دولت مورد غفلت واقع شده است.

‌وی با اشاره به اینکه اکنون نیز نباید فقط بر این سه حوزه تمرکز شود، افزود: باید به تمام صنایع توجه شود اما این سه حوزه با توجه به نیازهای مردم در اولویت قرار دارند. بزرگ‌ترین اقدام دولت نیز در این حوزه‌ها کاهش هزینه‌های سربار بنگاه‌های اقتصادی و افزایش قدرت خرید مردم است. به طور مثال می‌توان بسته‌های حمایتی ویژه در حوزه عمران و صنعت غذا با نرخ بهره نزدیک به صفر نیز طرح شوند.

‌دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه در بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نرخ بیکاری استان حدود 50 درصد افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: این آمار برای استانی با ظرفیت و پتانسیل خراسان رضوی نگران‌کننده و نیازمند اتخاذ تصمیمات اورژانسی است.

‌ابراهیمی خاطرنشان کرد: اگر امروز نیازهای معیشتی مردم تامین نشوند، پس از مدتی به مراتب هزینه‌های بیش‌تری در حوزه‌های بهداشت و درمان و اجتماعی به کشور تحمیل خواهد شد. بنابراین باید با تسهیلات مناسب با نرخ بهره ناچیز به این شرایط بحرانی کمک کرد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
سخنان وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره صنعت خودرو