مشکل صنعت داروهای دامی در قیمت‌گذاری


به گفته یک فعال صنعت داروهای دامی ایران، محصولات ایرانی از نظر کیفیت مواداولیه و محصول نهایی و همچنین نحوه بسته‌بندی، توانایی رقابت با رقیبان خارجی خود را دارند اما از نظر قیمت‌گذاری رقابتی با مشکلاتی مواجه هستند.

احمد خان‌بیگی به سرویس بازار ایسنا گفت: مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده، نرخ بالای تسهیلات بانکی، افزایش نرخ ارز، تحریم‌ها و قدیمی بود ماشین‌آلات، هزینه‌های تولید در ایران را بالا می‌برند که این امر حضور در بازارهای جهانی و قیمت‌گذاری رقابتی برای صادرات موفق‌تر را با مشکل مواجه می‌کند.

مدیرعامل شرکت تولید داروهای دامی ایران افزود: در صنعت دارو تولیدکنندگان 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌کنند اما طبق قانون نمی‌توانند این مبلغ را از توزیع‌کنندگان و فروشندگان داروها دریافت کنند و از سوی دیگر قیمت ارز ثبات ندارد. در حالی که قیمت دارو را نمی‌توان به صورت مداوم و متناسب با افزایش قیمت ارز بالا برد.

وی بیان کرد: در حال حاضر اکثر شرکت‌های فعال در این صنعت به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و آسیای میانه صادرات دارند اما به دیگر کشورها به صورت محدود و موردی ممکن است، صادراتی صورت گیرد.

خان‌بیگی ادامه داد: ایران در کشوری مثل افغانستان که نیاز به ثبت دارو نیست رقیبان سر سختی مانند پاکستان دارد که در بعضی موارد تولیدات بی‌کیفیت خود را با عنوان برندهای ایرانی و با همان بسته‌بندی اما به قیمت بسیار پایین‌تر در این کشور به فروش می‌رساند در حالی که تشخیص آنها از نمونه ایرانی بسیار مشکل است.

به گفته این فعال اقتصادی، در کشورهایی مانند عراق که ثبت دارو پیش از صادرات الزامی است، امکان چنین تقلب‌هایی وجود ندارد.

ضرورت حمایت از صادرکنندگان

مدیرعامل شرکت تولید داروهای دامی ایران تاکید کرد: برای بهبود صادرات باید زیرساخت‌های اقتصادی متناسب با این امر فراهم شود، برای مثال به روزرسانی خطوط تولید و تکنولوژی‌های مورد استفاده به منظور کاهش هزینه‌های تولید، افزایش حمایت‌های تولیدی از صادرکنندگان و پرداخت جوایز صادراتی الزامی است.

خان‌بیگی افزود: نهادهای نظارتی و اداری کشور انعطاف لازم را در برخورد با تولیدکنندگان و صادرکنندگان ندارند که این مشکل نیز باید برطرف شود.

وی گفت: در بعضی بازارها بهتر است به جای اقدام انفرادی شرکت‌ها برای شناسایی فرصت‌ها و برقراری ارتباطات، نهادهایی مانند سفارتخانه‌ها، تشکل‌ها و سندیکاها ورود پیدا کنند هر چند شرکت‌های خصوصی باید همواره توان انجام مطالعات میدانی را در بازارهای هدف داشته باشند.

خان‌بیگی در پاسخ به این سئوال که چه کشورهایی می‌توانند بازار هدف مناسبی برای ایران باشند، اظهارکرد: تولیدات ایرانی به دلیل مشکلاتی مانند تحریم که به نوبه خود به قدیمی ماندن ماشین‌آلات منجر شده، در حد استانداردهای اروپایی نیستند. به همین دلیل بهتر است به بازار کشورهای همسایه و کشورهایی که از نظر اقتصادی به ایران نزدیک‌تر باشند برای مثال آسیای میانه توجه کنند.

مدیرعامل شرکت تولید داروهای دامی ایران با اشاره به صادرات این شرکت به افغانستان، تاجیکستان و عراق گفت: روند صادرات کشور همیشه آماده لطمه دیدن است چرا که رقیبان خارجی محدودیت‌ها و مشکلات تولیدکنندگان ایرانی را ندارند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
فروش داروهای قاچاق در ناصر خسرو با قیمت های نجومی