ضرورت راه‌اندازی مرکز ثبت اطلاعات اهدا گامت در جهرم


نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی در چهارمین همایش ملی اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروری که در جهرم برگزار شد، بر لزوم راه‌اندازی مرکز ثبت اطلاعات اهدا گامت در این شهرستان تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، چهارمین همایش اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروی، با هدف بررسی ابعاد مختلف علمی، فقهی و حقوقی ناباروری و درمان آن، برنامه‌ریزی و برگزار شده است.

دبیر اجرایی همایش اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروری با یادآوری این‌که دبیرخانه این همایش علمی، از 2 سال قبل در جهرم راه‌اندازی شده است، گفت: در چهارمین دوره، 50 مقاله ارائه شد که 7 مقاله در قالب سخنرانی و بقیه به صورت پوستر بوده است.

دکتر «کاوس صلح‌جو» با اشاره به پیش‌نشست‌های برگزار شده این همایش در تهران و جهرم، به برگزاری دو پنل علمی به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی این همایش اشاره و خاطرنشان کرد: در این دوره حدود ۳۰ میهمان از مراکز مهم تصمیم‌گیری و سیاستگذاری حوزه‌های اخلاق پزشکی شرکت داشتند.

صلح‌جو با یادآوری این‌که همایش چهارم یک روزه بود، گفت: در این همایش چالش‌های اخلاقی اهدای گامت و جنین و نسب فرزندان حاصل از روش‌های کمک ناباروری مورد بررسی قرار گرفت.

دبیر اجرایی چهارمین همایش اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروی خاطرنشان کرد: در اجرای این همایش مراکزی هم‌چون گروه اخلاق پزشکی دانشگاه تهران، گروه اخلاق پزشکی دانشگاه شیراز، گروه زنان و زایمان دانشگاه شهید بهشتی، انجمن زنان و مامایی ایران، بیمارستان مادر و کودک شیراز، مرکز تحقیقات رویان همکاری داشتند.

نماینده مردم جهرم در شورای اسلامی در آئین اختتامیه همایش اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروری، با اشاره به نقش مجلس در حل مشکلات مربوط به درمان ناباروری و نسب جنین اهدایی، گفت: حمایت وزرات بهداشت و مجلس شورای اسلامی در رابطه با مبحث درمان ناباوری باید جدی‌تر شود.

«محمدرضا رضائی‌کوچی»، با گلایه از فقدان حرکت جدی دستگاه‌های متولی در برطرف کردن مشکلات درمان ناباروری، افزود: مردم توقع دارند موارد حقوقی و شرعی در درمان ناباروری رعایت شود.

نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت بهداشت باید در این راستا لایحه‌ای را به مجلس ارائه کرده تا ابهامات موجود مورد بررسی و برطرف شود.

وی با بیان این‌که انتظار داریم مرکز پژوهش‌های مجلس نیز در این زمینه ورود پیدا کند، گفت: در جهرم این ظرفیت و توانمندی وجود دارد که مرکز ثبت اطلاعات اهدای گامت در آن راه‌اندازی شود و این مهم نیز با همت وزارت بهداشت امکان‌پذیر است.‎

مدیرکل دفتر نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: تنها یک قانون در کشور در رابطه با اهدای جنین وجود دارد و مراکز فعال در این زمینه باید از وزارت بهداشت مجوز داشته باشند.

«سیدمحمدحسین میردهقان»، ادامه داد: باید با همکاری سایر نهادهای مرتبط قوانین مربوط به نظارت در حوزه اهدای جنین حفظ و آئین‌نامه‌های مربوط به آن اجرایی شود.

وی با بیان این‌که فتوای مراجع در این راستا باید به قانون تبدیل شود تا بتوان بر اجرای صحیح آن نظارت داشت، گفت: لازم است با تدوین پیش نویس یک آئین‌نامه به محوریت دانشگاه علوم پزشکی جهرم کارگروه‌هایی تشکیل و بحث نسب فرزندان حاصل از روش‌های کمک ناباروری به سرانجام برسد.

میردهقان همچنین به ساماندهی گواهی‌های ولادت و مشخص بودن نسب در هنگام تولد نوزادان در بیمارستان‌ها تأکید کرد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
راه اندازی کمپین اهدا خون توسط کریس رونالدو