لزوم تعیین کدهای اخلاقی در گروه‌های مختلف پزشکی


رییس چهارمین کنگره اخلاق پزشکی با تاکید بر لزوم تعیین کدهای اخلاقی در رشته‌های مختلف پزشکی، گفت: چالش‌های اخلاقی در حوزه پزشکی یا به دلیل ظهور مسائل نوین است یا به دلیل مسائلی است که چارچوب مشخصی ندارد.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر باقر لاریجانی در نشست خبری چهارمین کنگره اخلاق پزشکی که به صورت همزمان با کنگره اخلاق پرستاری برگزار می‌شود، گفت: سمینار اخلاق پزشکی که از سال 89 با توافق وزارت بهداشت به صورت سالیانه برگزار می‌شود از ششم تا 9 بهمن‌ماه برگزار خواهد شد. این کنگره مباحث مربوط به اخلاق پزشکی اعم از بحث اخلاق در ارائه خدمات، اخلاق در پژوهش‌ها و سیاست‌گذاری‌ها و... را در برمی‌گیرد.

وی افزود: نوع‌آوری که در کنگره امسال اتفاق می‌افتد، برگزاری نمایشگاه آثار هنری در این کنگره است که همزمان با سمینار از سوی گروه سلامت هنر که با همکاری موسسه هنرهای تجسمی این اقدام را انجام داده‌اند، برگزار می‌شود.

رییس چهارمین کنگره اخلاق پزشکی همچنین گفت: این سمینار برای گروه‌های پزشکی دارای 20 امتیاز بازآموزی است و حدود 864 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که 160 مقاله به صورت سخنرانی و 469 مقاله به صورت پوستر پذیرفته شده‌اند. همچنین در این کنگره 24 نشست عمومی و تخصصی و 179 سخنرانی ارائه می‌شود. موضوعات نشست‌ها درباره مسائلی مانند اخلاق داروسازی و چالش‌های اخلاق پرستاری است.

لاریجانی از برگزاری 9 کارگاه آموزشی در چهارمین کنگره اخلاق پزشکی خبر داد و افزود: بحث اخلاق در تمام قسمت‌های پزشکی اعم از قسمت‌های آموزشی، ارائه خدمات، پژوهش و... حائز اهمیت است. به دلیل همین اهمیت بود که شورایعالی اخلاق در وزارت بهداشت تشکیل شد و برنامه‌های تحولی زیادی درباره اخلاق پزشکی ایجاد شده که مهم‌ترین آن برنامه استراژیک 10 سال آینده اخلاق پزشکی در کشور است تا بتوانیم بدین وسیله جایگاه اخلاق پزشکی را در کشور تعالی بخشیم و روی فلوشیپ‌های اخلاق پزشکی کار کنیم.

وی در پاسخ به سوالی درباره عدم توجه به اخلاق پزشکی در میان گروه‌های پزشکی و راهکارهای برون‌رفت از این مساله، گفت: در اینکه در برخی قسمت‌های پزشکی چالش‌های اخلاقی وجود دارد، شکی نیست اما باید توجه کرد که هزاران خدمت پزشکی به صورت اخلاقی و با حسن رابطه میان پزشک و بیمار ارائه می‌شود.

رییس چهارمین کنگره اخلاق پزشکی با تاکید بر لزوم تعیین کدهای اخلاقی از سوی انجمن‌های پزشکی گفت: گاهی برخی چالش‌های ایجاد شده به دلیل عدم وجود دانش کافی است که با این کدها می‌توان برخی از آنها را اصلاح کرد. باید دانست که چالش‌های اخلاقی در همه جای دنیا وجود دارد. برخی از آنها به دلیل ظهور مسائل نوین رخ می‌دهد و برخی به دلیل وجود مسائلی است که چارچوب مشخصی ندارند که با برگزاری چنین کنگره‌هایی دانشجویان را وارد فضای اخلاقی کنند.

لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر PHD اخلاق پزشکی وجود دارد و امیدواریم بتوانیم کاری کنیم دانشجویان آن مسیر کاری خود را تعریف کنند، گفت: اگر در تخصص‌های مختلف دانشگاهی فردی متخصص را در زمینه اخلاق پزشکی داشته باشیم تا بتواند مساله اخلاق پزشکی را در تخصص خود پیش برد، بسیار مفید است. هدف ما این است تا مساله اخلاق پزشکی را گسترش دهیم و یکی از کارهای ما این است که کسانی را که در تخصص دیگری آموزش دیده‌اند، یک دوره فلوشیپ اخلاق پزشکی نیز بگذرانند و در کنار رشته تخصصی خود بحث اخلاق پزشکی را نیز پیش برند و بتوانند کدهای اخلاقی را در رشته خود به صورت تخصصی تعریف کنند. این کار در کنار PHD اخلاق پزشکی که هسته‌های دانشگاهی ما هستند، پیش می‌رود. برهمین اساس این موضوع در شورای عالی اخلاق در حال پیگیری است و کلیت آن تصویب شده است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست دکتر علیرضا پارساپور، دبیر علمی چهارمین کنگره اخلاق پزشکی با بیان اینکه این کنگره چه از نظر وسعت مشارکت و چه از نظر کمی بی‌نظیر است، گفت: در این کنگره وزارت بهداشت و معاونت‌های مختلف آن، نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی و... همکاری دارند.

دبیر علمی چهارمین کنگره اخلاق پزشکی افزود: در این کنگره 21 سخنران کلیدی و مدعو، 24 نشست تخصصی و عمومی، چهار سری نشست ویژه و چهار نشست دانشجویی برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه نشست، دکتر احسان شمسی کوشکی، دبیر اجرایی این کنگره، با بیان اینکه میزان مشارکت علمی حرف پزشکی نشانه‌ای است که به ما می‌گوید مساله اخلاق پزشکی بسیار مهم است، گفت: این مساله امروز روی میز قرار دارد و همه نسبت به آن حساس شده‌اند. بنابراین امیدواریم بتوانیم در کنگره هم به مطالبات مردم و هم حرف پزشکی پاسخ دهیم.

وی با بیان اینکه 2500 نفر در سایت کنگره ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: حدود 2000 نفر آنها ثبت‌نام قطعی کرده‌اند. بنابراین باید گفت که امروز گفتمان اخلاق پزشکی نسبت به سال‌های گذشته گسترش یافته است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
لزوم تعیین و معرفی اولی الامر از سوی پیامبر(ص)