تقویم تاریخ/ هجوم وحشیانه ایادی رژیم پهلوی به حرم مطهر امام رضا(ع)


راسخون/ هجوم وحشیانه ایادی رژیم پهلوی به حرم مطهر امام رضا(ع) (1357 ش)
روز دوم آذر 1357، در مشهد تظاهرات آرامی از طرف مردم به وقوع پیوست و تظاهرکنندگان وارد صحن حرم امام رضا(ع) شدند. ناگهان نظامیان رژیم، مردم را به گلوله بستند و عده‏ای از مردم مبارز جان خود را از دست دادند. گلوله باران بارگاه مقدس حضرت ثامن الحجج(ع) خشم مردم را چندین برابر کرد و عکس العمل علما را به بار آورد. حضرت امام خمینی(ره) طی پیامی متذکر شدند: دولت یاغی نظامی، به امر شاه، تر و خشک را به آتش کشیده و یکی از بزرگ‏ترین ضربه‏های این جنایتکار به اسلام، به مسلسل بستن بارگاه قدس علی بن موسی الرضا صلوات اللَّه علیه است. پس از آن، امام، روز پنجم آذر را عزای عمومی اعلام نمودند. متعاقب پیام امام، سایر آیات عظام و مراجع تقلید نیز پیام‏هایی در محکوم کردن عملیات نظامیان در مشهد فرستادند و روز عزای ملی را تایید و بر آن تأکید نمودند.

تصویب تشکیل کشور فلسطین از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد (1974م)
مسئله فلسطین در واقع از نخستین مسایلی است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح گردید. با این حالْ بسیاری از قطعنامه‏های سازمان ملل با در نظر گرفتن مطامع قدرت‏های بزرگ و صهیونیست‏ها صادر می‏گردید. دولت نژادپرست اسرائیل به استناد یکی از همین قطعنامه‏ها در 14 ماه مه 1948م اعلام موجودیت نمود. در این میان، مسئله فلسطین علی‏رغم تلاش‏های مستقیم و غیرمستقیم کشورهایى چون امریکا و انگلستان، به واسطه مبارزات حق‏طلبانه مردم فلسطین همیشه به عنوان یکی از مسائل روز مطرح ماند. مظلومیت و آوارگی این ملت و از سوی دیگر ظلم و جنایات فراوان و وحشتناکی که سردمداران رژیم صهیونیستی در حق مردم فلسطین انجام می‏دادند باعث شد تا این مسئله در مجامع جهانی مطرح شود. در این راستا، کنفرانس سرانِ عرب در نوامبر 1973م، سازمان آزادی‏بخش فلسطین را تنها نماینده قانونی مردم این منطقه دانست و در فوریه 1974م کنفرانس سران کشورهای اسلامی نیز آن را تأیید نمود. با این پیش زمینه‏ها در 23 نوامبر 1974م مجمع عمومی سازمان ملل در دو قطعنامه این مسئله را مورد توجه قرار داد و در آن‏ها اولا به سازمان آزادی‏بخش فلسطین اجازه داد تا به عنوان عضو ناظر در جلسات این مجمع شرکت نماید و ثانیاً حقوق ملت فلسطین در بازگشت به میهن و برخورداری از حقوق ملی را به رسمیت شناخت. در این جلسات یاسر عرفات رئیس سازمان آزادی‏بخش فلسطین موسوم به ساف، سخنرانی نمود و ضمن آن به این نکته اشاره کرد که در یک دست سلاح و در دست دیگر زیتون آورده‏ام که نشانه صلح است، نگذارید این زیتون را زمین بگذارم. اقدام سازمان ملل باعث شد تا افکار عمومی با حقانیت و مظلومیت فلسطینیان و جنایات اسرائیل آشناتر شوند. با این حال، حمایت دولت‏های بزرگ از اسرائیل و تداوم جنایات این رژیم و نیز سازشکاری برخی از سران عرب و رهبران فلسطین باعث شده است تا مساله فلسطین همچنان لاینحل باقی بماند، و مردم مسلمان فلسطین به مبارزه و انتفاضه روی آورند.

درگذشت فهیمه راستکار ، دوبلور و بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی (1391ش)
فهیمه راستکار در سال ۱۳۱۱ در تهران زاده شد. او لیسانس خود را در رشتهٔ زبان فرانسه گرفت و بازی در تئاتر و فعالیت در دوبله را از نیمه دهه ۱۳۳۰ آغاز کرد. همچنین کار در سینما را از سال ۱۳۵۲ با فیلم «مغول‌ها» به کارگردانی پرویز کیمیاوی آغاز کرد. نجف دریابندری همسر او بود و در برخی آثار مانند کتاب مستطاب آشپزی با هم همکاری داشته‌اند. فهیمه راستکار پنجشنبه دوم آذر ۱۳۹۱ پس از گذراندن یک دوره بیماری طولانی در ۸۰ سالگی در منزل شخصی‌اش درگذشت.


ویدیو مرتبط :
امامزاده سید محمد که در 100متری حرم امام رضا (ع) می باشدو در طرف وروردی صبرسی حرم مطهر امام رضا (ع)