افتتاح 9 پروژه مدرسه‌سازی در ایام‌الله دهه فجر در استان همدان


مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان از افتتاح 9 پروژه مدرسه‌سازی در ایام دهه فجر در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "فرزاد تیموری" شنبه 10 بهمن در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه این پروژه‌ها با ۶۹ کلاس درس و ۶۶ اتاق و با ۶ میلیارد و ۸۶۸ میلیون تومان به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: در مجموع در دهه فجر با احتساب پروژه‌های استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس، ۲۱۴ کلاس درس و ۱۹۸ اتاق در ۳۶ مدرسه با هزینه‌کرد یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به بهره‌برداری خواهد رسید.

هیچ مدرسه‌ای بخاری نفتی چکه‌ای غیراستاندارد ندارد

وی با بیان اینکه از محل اعتبارات استانداردسازی سیستم گرمایشی ۸۳ مدرسه با ۶۰۶ کلاس و ۳۷ اتاق بهره‌برداری شده است، افزود: در استان همدان گرمایش ۴۵ درصد مدارس با حرارت مرکزی، ۳۵ درصد با بخاری گازی و ۲۰ درصد با بخاری‌های نفتی استاندارد انجام می‌شود و به جرأت می‌توان گفت در هیچ مدرسه‌ای بخاری نفتی چکه‌ای غیراستاندارد وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس به صورت اعتبار پایدار لحاظ شده است، گفت: 2.5 درصد از عوارض قبوض گاز مصرفی به استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس اختصاص یافته است که بر اساس اعتبارات درنظر گرفته شده در سه سال آینده باید سیستم گرمایشی تمامی مدارس کشور استانداردسازی شود.

تیموری از بازسازی ۵۰ درصد از مدارسی که نیاز به مقاوم‌سازی داشتند، در سال‌جاری خبر داد و عنوان کرد: با تخریب و بازسازی کل مدارس غیرمقاوم از سال ۸۶ مقاوم‌سازی در دستور کار نوسازی مدارس کشور قرار گرفته به طوریکه امسال بازسازی 50 درصد از مدارسی که نیاز به مقاوم‌سازی داشتند، انجام شده است.

فعالیت 3 مدرسه تک دانش‌آموزی در استان همدان

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان در بخش دیگری از فعالیت سه مدرسه تک دانش‌آموزی در استان همدان خبر داد و تصریح کرد: وضعیت روستاها و عدم‌دسترسی به برخی امکانات باعث مهاجرت به شهرها شده به طوریکه سه مدرسه در استان همدان یک دانش‌آموز و یک معلم دارند و این در حالیست که جمعیت کلاس‌های درس در شهرها به ویژه در حواشی شهر و مناطق مسکن مهر به ۲۵ تا۳۰ نفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه پروژه مسکن مهر شهرک مدنی سال گذشته افتتاح شد و امسال مدرسه منطقه قائم تویسرکان در منطقه مسکن مهر به بهره‌برداری می‌رسد، ادامه داد: در حال حاضر میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ساخت مدرسه در سایت مسکن مهر امید اکباتان همدان ۸۰ درصد است و در ملایر نیز ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و هفته دولت سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با بیان اینکه نوسازی مدارس استان‌سیاست اول خود در اجرای پروژه‌ها را بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام قرار داده است، اظهار کرد: سیاست اصلی نوسازی مدارس، پرهیز از ساخت پروژه جدید و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است که بخشی از آنها به بهره‌برداری رسیده و بخشی هم در آینده افتتاح خواهد شد.

تیموری با اشاره به اینکه اعتبارات این اداره‌کل ملی و استانی است، خاطرنشان کرد: امسال 18.5 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی تحت عنوان تخریب و بازسازی مدارس فرسوده و غیرمقاوم به استان همدان اختصاص یافته که ۶۰ درصد آن دریافت شده است همچنین بودجه ملی استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس استان همدان نیز 12.5 میلیارد تومان است.

اعتبارات امسال نوسازی 40 میلیارد تومان بوده است

وی میزان اعتبارات نوسازی مدارس استان همدان در سال‌جاری را ۴۰ میلیارد تومان دانست و اظهار کرد: اعتبارات ملی خیرین استان که ۵۰ درصد آن توسط خیر تأمین شده، سه میلیارد تومان و اعتبارات ماده 180 استان 3.6 میلیارد تومان بوده که در مجموع میزان اعتبارات نوسازی مدارس استان همدان در سال‌جاری به ۴۰ میلیارد تومان می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه میزان اعتبارات ارزش‌افزوده و مناطق محروم استان نیز 5.1 میلیارد تومان است، ادامه داد: میزان اعتبارات استانی نوسازی مدارس همدان نیز 18.5 میلیارد تومان است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با تأکید بر اهمیت جلب مشارکت عمومی در امر مقدس مدرسه‌سازی بیان کرد: تأمین منابع مالی و توسعه و تجهیز مدارس خیرساز در قالب مجمع خیرین مدرسه‌ساز و ستاد بانوان خیر مدرسه‌ساز استان همدان صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: همدان یکی از استان‌هایی است که مشارکت خوب خیرین را به همراه دارد و از سال 77 تا کنون ۱۷ جشنواره به عنوان جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در استان همدان برگزار شده است.

675 خیر مدرسه‌ساز در همدان وجود دارد

تیموری از وجود 675 خیر مدرسه‌ساز فعال در استان خبر داد و گفت: از این تعداد، ۱۵۶ نفر به طور خاص مدرسه‌ساز هستند و دیگر خیرین با اهدای زمین و پول نقد و تأمین تجهیزات و مصالح ساختمانی به مدرسه‌سازی کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه در آخرین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز ۲۳ میلیارد تومان از سوی خیرین برای مدرسه‌سازی تعهد شد، افزود: یک هزار و ۷۰۰ نفر از فرهنگیان استان نیز با اهدای مبلغی از حقوق خود به صورت ماهیانه در امر مدرسه‌سازی مشارکت دارند.

تیموری خاطرنشان کرد: تا پایان دی‌ماه امسال ۲۱۲ پروژه در قالب یک هزار و ۲۵۹ کلاس درس و با زیر بنای ۱۵۸ هزار مترمربع توسط خیرین مدرسه‌ساز استان همدان ساخته و به اداره‌کل آموزش و پرورش تحویل داده شد.

وی یادآور شد: مجموع تعهدات خیرین ۱۶۰ میلیارد تومان است که ۸۵ میلیارد تومان به میزان 70 درصد تحقق پیدا کرده است.

ساخت 42 پروژه از سوی بنیاد برکت در همدان

تیموری در بخش دیگری از ساخت ۴۲ پروژه توسط بنیاد برکت در استان همدان خبر داد و اظهار کرد: از این تعداد پروژه ۱۵ مدرسه افتتاح شده و ۱۷ مدرسه در حال ساخت است که امیدواریم در سال ۹۵ تکمیل و به بهره‌داری برسد.

وی با اشاره به فعالیت بنیاد برکت در امر مدرسه‌سازی و ساخت مسجد برای مدارس در کشور، تصریح کرد: این بنیاد در سطح استان همدان تا سال ۹۳ در مجموع شش مدرسه با ۲۴ کلاس درس احداث کرده بود در حالیکه در یک سال اخیر 32 مدرسه جدید با ۱۴۱ کلاس درس و ۱۰ مسجد از سوی این بنیاد ساخته شد.

تیموری با تاکید بر اینکه اولویت بنیاد برکت در احداث مدارس در مناطق محروم است و به هیچ عنوان در مناطق برخوردار اقدام به احداث مدرسه نمی‌کند، یادآور شد: استان همدان توانسته سهم خوبی از اعتبارات بنیاد برکت به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به تعهد این بنیاد مبنی بر اجرای یک هزار طرح در سطح کشور، گفت: در مجموع اعتباری که از سوی بنیاد برکت در سطح استان تأمین شده 17.5 میلیارد تومان است همچنین طراحی نقشه‌ها و نظارت بر اجرا و اقدامات ساخت پروژه‌ها از سوی اداره‌کل نوسازی مدارس انجام می‌شود و تنها تأمین مالی از سوی بنیاد برکت صورت می‌گیرد.

افزایش حقوق کارکنان اداره نوسازی در دست پیگیری است

تیموری با اشاره به اعتراض کارمندان نوسازی مدارس به میزان حقوق و مزایای خود، گفت: حقوق و مزایای معلمان و کارمندان وزارت آموزش و پرورش نسبت به دیگر دستگاه‌ها پایین بوده و هست که با پیگیری‌های انجام شده از سوی وزیر آموزش و پرورش رتبه‌بندی معلمان از اول مهرماه امسال آغاز و به حقوق معلمان افزوده شد.

وی ادامه داد: کارکنان نوسازی مدارس مشمول این رتبه‌بندی نشدند که اعتراض آنها را به دنبال داشت اما پیگیری‌های خوبی از سوی رئیس نوسازی مدارس کشور انجام شده و برنامه‌ای از سوی ۱۵۱ نماینده مجلس به هیئت دولت و رئیس جمهور مبنی بر قرار گرفتن کارمندان نوسازی مدارس تحت قانون رتبه‌بندی معلمان به رئیس جمهور تقدیم و به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ابلاغ شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با تاکید بر اینکه در جلسه‌ای که برگزار شد، افزایش حقوق و رتبه‌بندی کارکنان نوسازی مدارس بررسی و با قوت پیگیری شد که تا سال آینده به نتیجه خواهد رسید، ادامه داد: درخواست کارکنان این است که این اقدام سریع‌تر انجام شود چرا که میزان حقوقی که کارکنان این نهاد دریافت می‌کنند، بسیار کمتر از دیگر دستگاه‌ها است.

تیموری تصریح کرد: وعده‌هایی که از سوی دولت مطرح شده حاکی از آن است که حقوق کارمندان نوسازی مدارس افزایش یابد.

پیشنهاد واگذاری اجرای 33 پروژه نیمه‌تمام به بخش خصوصی

تیموری با تاکید بر اینکه واگذاری ۳۳ پروژه و تعدادی استخر و کانون فرهنگی نیمه‌تمام به بخش خصوصی پیشنهاد شده است، افزود: سیاست دولت و وزارت آموزش و پرورش مبنی بر واگذاری تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام به بخش خصوصی است که اعتبار تکمیل مدارس از جانب سرمایه‌گذار تأمین و پس از بهره‌برداری سرمایه‌گذار در منافع سهیم می‌شود و مالکیت بخش خصوصی در واگذاری به هیچ عنوان مطرح نیست.

وی از افزایش 24 درصدی اعتبارات عمرانی نوسازی مدارس نسبت به سال گذشته خبر داد و عنوان کرد: امسال 18.5 میلیارد تومان اعتبار عمرانی به نوسازی مدارس استان همدان اختصاص یافته که این اعتبار نسبت به پارسال ۲۴ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با اشاره به پروژه‌های افتتاح شده استان در هفته دولت سال‌جاری، یادآور شد: در هفته دولت هشت پروژه مدرسه و سالن ورزشی با ۵۱ کلاس درس و ۲۴ اتاق و در مجموع ۷۵ اتاق و کلاس با هزینه دو میلیارد و ۴۷۹ میلیون تومان افتتاح شد.

وی افزود: در هفته دولت از محل اعتبارات استانداردسازی سیستم گرمایشی مدارس نیز ۴۷ مدرسه با ۳۹۲ کلاس درس و ۱۷۹ اتاق با اعتبار دو میلیارد و ۷۱۲ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید.

تیموری یادآور شد: در مهرماه نیز پروژه‌های بنیاد برکت به تعداد 9 پروژه مدرسه‌سازی با ۶۴ کلاس و ۵۰ اتاق با هفت میلیارد و ۱۰۸ میلیون تومان بهره‌برداری شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
افتتاح 230 پروژه شهری در دهه فجر 1393 توسط شهرداری مشهد