ویتنام به تصاویر ماهواره‌ای از دریای چین جنوبی دسترسی پیدا می‌کند


مقام های هند اعلام کردند، این کشور قصد دارد یک مرکز ردیابی ماهواره و دریافت تصاویر و اطلاعات ماهواره‌ای را در جنوب ویتنام تاسیس کند که در عین حال به هانوی اجازه دسترسی به تصاویر ماهواره‌های دیده بان زمین هندی از مناطق اطراف این کشور شامل چین و دریای چین جنوبی را می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام می تواند پکن را آزده خاطر کند اما در عین حال باعث تعمیق هر چه بیشتر روابط میان هند و ویتنام که هر دو دارای مناقشه های ارضی با چین هستند خواهد شد.

ماهواره های دیده بانی زمین که به عنوان تجهیزات غیرنظامی در نظر گرفته می شوند اغلب دارای کاربری های کشاورزی، علمی و زیست محیطی هستند اما کارشناسان امنیتی می‌گویند که با پیشرفت تکنولوژی های تصویربرداری این ماهواره ها، از تصاویر آنها می توان برای مقاصد نظامی نیز استفاده کرد.

هانوی به دنبال افزایش تنشهایش با چین در منطقه دریای چین جنوبی مشخصا به دنبال تکنولوژی های شناسایی، تجسسی و اطلاعاتی پیشرفته بوده است.

کولین کوه، یک کارشناس امنیت دریایی در دانشکده مطالعات بین المللی اس. راجاراتنام در سنگاپور اظهار کرد: این اقدام به لحاظ شرایط نظامی می تواند چشمگیر باشد. به نظر می رسد که این یک توافق برد-برد برای هر دو طرف باشد که خلا های مهمی را برای ویتنام پر کرده و همزمان برد ماهواره های هندی را گسترش می دهد.

سازمان پژوهشهای فضایی هند وابسته به دولت این کشور قرار است تامین و اجرای طرح مرکز دریافت داده و ردیابی ماهواره ای هند در ویتنام را که قرار است در شهر هو چی مینه به منظور رصد ماهواره های هندی تاسیس شود انجام دهد. رسانه های هندی برآورد کرده اند که هزینه اجرای این طرح حدود 23 میلیون دلار خواهد بود.

در سالهای اخیر برنامه فضایی هند که 54 سال عمر دارد شتاب زیادی گرفته و این کشور تقریبا هر ماه یک پرتاب ماهواره را برنامه‌ریزی می کند. هند دارای ایستگاه‌های ردیابی ماهواره‌ای زمینی در جزایر آندامان و نیکوبار، برونئی، بیاک در شرق اندونزی و موریس است که با استفاده از آنها ماهواره‌هایش را در مراحل اولیه پروازی ردیابی می کند.

دویپراساد کارنیک، سخنگوی سازمان پژوهش فضایی هند گفت، تاسیسات ویتنام قابلیتهای ماهواره ای هند را تقویت خواهد کرد.

تاسیسات ماهواره ای هند در ویتنام بر خلاف دیگر ایستگاه های ماهواره ای خارجی این کشور قرار است به تجهیزاتی مجهز شود که تصاویر ماهواره های دیده‌بان زمین هند را مستقیما دریافت کند و در عین حال ویتنام می تواند در ازای اجازه به میزبانی از این تاسیسات از این تصاویر استفاده کند.

یک مقام دولتی هند که با این برنامه مرتبط بوده اما نام خود را فاش نساخت گفت: این یک نوع معامله میان دو طرف است که به ویتنام اجازه می دهد مستقیما تصاویر ماهواره های هند را بدون تقاضا از هند دریافت کند. به وضوح این تصاویر شامل بخشهایی از منطقه و چین که برای ویتنام مهم است نیز خواهد شد. یک مقام هندی دیگر نیز گفت که دهلی نو نیز به این تصاویر دسترسی خواهد داشت.

هند دارای 11 ماهواره دیده‌بانی زمین در قمر زمین است که با استفاده از آنها می تواند تصاویر مناطق مختلف را با رزولوشن های متفاوت دریافت کند.

هنوز مقامهای هندی چارچوب زمانی مشخصی برای گشایش و عملیاتی شدن این مرکز در ویتنام ارائه نکرده اند.

کارنیک تاکید کرد: در حال حاضر ما در مراحل مقدماتی قرار داشته و مشغول گفت و گو با مقامهای ویتنام هستیم.

در همین حال وزارت دفاع چین در واکنش به این خبر گفت، این ایستگاه ماهواره ای یک مساله نظامی نیست.

کارشناسان امنیتی می گویند که ویتنام احتمالا به دنبال دسترسی همزمان به تصاویر ماهواره های هندی و همچنین دریافت آموزش از این کشور در زمینه تحلیل تصاویر ماهواره ای خواهد بود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مستقر شدن نیروی دریایی آمریکا در دریای جنوبی چین