استفاده از فناوری نوین پرینت سه‌بعدی در پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد


محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به استفاده از فناوری نوین پرینت سه‌بعدی در علم پزشکی شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این فناوری توسط دکتر سیروس نکویی، مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب طرح‌های تحقیقاتی در حال انجام است و تا کنون اقدامات موثری در این زمینه صورت گرفته است.

دکتر سیروس نکویی با بیان اینکه در حال حاضر استفاده از پرینت سه‌بعدی در صنعت و ساخت مدل‌ها و قطعات صنعتی کاربرد زیادی دارد، اظهار کرد: استفاده از این فناوری در علم پزشکی در کشورهای پیشرفته دنیا به عنوان روشی جدید در حوزه آموزش و درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در این روش اطلاعات با استفاده از فناوری پیچیده نتایج سی‌تی‌اسکن و ام.آر.آی استخراج شده و قطعه مورد نظر ساخته می‌شود.

دکتر نکویی خاطرنشان کرد: پس از ارائه اطلاعات به دستگاه، نمونه مورد نظر با استفاده از ماده پلاستیکی حرارت داده شده به صورت رشته‌ای از بخش نازل دستگاه و در ضخامت یک دهم میلی‌متر و به شکل لایه لایه خارج می‌شود.

وی، مدت زمان پرینت هر قطعه را یک تا دو ساعت عنوان کرد و افزود: استفاده از این روش در آموزش‌های آناتومی و درمان‌های بالینی و جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرگروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این‌که تا کنون گروه‌های مختلف دانشگاه از جمله گروه مغز و اعصاب از این روش در انجام اعمال جراحی از آن استفاده کرده‌اند، تصریح کرد: استفاده از این روش در جراحی بدین شکل است که ابتدا عضو مورد نظر به شکل سه بعدی ساخته می‌شود و پس از بررسی آسیب‌های مورد نظر عمل جراحی صورت می‌گیرد.

دکتر نکویی با بیان اینکه بهترین کاربرد این روش در حوزه آناتومی است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشجویان از طریق کتاب و یا رایانه بخش‌های مختلف بدن را مورد مطالعه قرار می‌دهند، در حالی که با استفاده از این روش می‌توان به شکلی ملموس اعضای مختلف بدن، بافت‌ها، شریان‌ها و عصب‌ها و رگ‌ها را به فراگیران آموزش داد.

انتهای پیام

فناوری نوین پرینت سه‌بعدی در پزشکی

فناوری نوین پرینت سه‌بعدی در پزشکی


ویدیو مرتبط :
استفاده از پرینتر سه بعدی در دانشگاه پزشکی مالزی