گفتگو با پدر و مادر "پویا ایدنی" پس از رقابت فرزندشان با 130 شطرنج‌باز


پدر پویا ایدنی با بیان این‎که هدف فرزندش از برگزاری رقابت همزمان با 130 شطرنج باز استان توسعه شطرنج در فضای دانشجویی خوزستان است، عنوان کرد: این رو در رو شدن افراد با یک قهرمان، ممکن است به لحاظ تاثیرگذاری فرهنگی و نهادینه کردن این ورزش، موثر واقع شود.

اسماعیل ایدنی در خلال رقابت همزمان فرزندش با 130 شطرنج باز خوزستانی در گفت و گو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: بیشترین اهمیت مسابقات سیمولتانه در زمینه فرهنگ سازی و ترویج شطرنج است و از آن جا که در آن یک نفر با تعداد بسیار زیادی شطرنج باز، رقابت می کند، برد و باخت خیلی در آن اهمیت پیدا نمی کند و آن چیزی که مهم است، ایجاد انگیزه در جامعه در خصوص علاقه مندان به شطرنج است.

وی افزود: از آنجا که در سیمولتانه یک قهرمان ملی با تعداد زیادی شطرنج باز رقابت می کند، این رو در رو شدن افراد با آن قهرمان، ممکن است به لحاظ تاثیرگذاری فرهنگی و نهادینه کردن این ورزش، موثر واقع شود.

پدر پویا ایدنی خاطر نشان کرد: خوشبختانه هم در سال 89 و هم در این دوره، شاهد هستم که بازیکنان خوبی از استان که شطرنج را به صورت جدی دنبال می کنند، در مسابقه حضور داشته و دارند. ضمن این که در کنار آن ها نوجوانان، نونهالان و حتی بانوان هم حضور دارند که به توسعه ورزش شطرنج کمک می کنند.

وی بیان کرد: زمانی که پویا در سن نوجوانی شطرنج را شروع کرد، دو سه بازیکن خوزستانی هم‌سطح او بودند و پا به پای پویا شطرنج بازی می کردند و نسل خوبی هم بودند ولی هر یک به دلایلی از جمله تحصیل دیگر ادامه ندادند.

او خاطر نشان کرد: متاسفانه در خوزستان با وجود استعدادهای خوب، یک ساختار خوب که هم به صورت همگانی و هم به صورت قهرمانی کار کند، نداریم. نگاه فدراسیون نیز متاسفانه به هیچ وجه گسترش و توسعه این ورزش نیست و کل فعالیت های آن طی سال فقط در اعزام چند تیم به تورنمنت های خارجی خلاصه می شود.

پدر پویا ایدنی درباره فرق این سیمولتانه به لحاظ هدف با سیمولتانه ای که فرزندش در سال 89 برگزار کرد نیز عنوان کرد: این میدانی برای کسب تجربه نیست و بیشتر در این دوره هدف این بوده که انگیزش در بین دانشجویان نیز بوجود آورد و این رشته در محیط های آموزشی نیز توسعه پیدا کند.

ایدنی از ورزش شطرنج به عنوان درس زندگی یاد کرد و افزود: با این ورزش، فرد فرصت ها، تهدیدها و نقاط ضعف و قوت زیادی را طی یک بازی تجربه می کند که این همان چیزی است که انسان در مواجهه با مسایل اجتماعی و فردی باید رعایت کند و اگر انسان بتواند دانشی را که در شطرنج کسب می کند به سایر مسایلی که با آن در زندگی اجتماعی، خانوادگی، تحصیلی و کاری درگیر است، تعمیم دهد، خیلی به او کمک می کند.

وی بیان کرد: یکی از اهدافی که پویا در این مسابقه دنبال می کرد، توسعه شطرنج در فضای دانشجویی خوزستان به خصوص دانشگاه جندی شاپور اهواز است و به دلیل این که پویا دانشجو است، عملا در چهار سالی که در فضای استان حضور فیزیکی ندارد و این ترم که به صورت مهمان به اهواز آمد، فرصت را مهیا دیدیم که به عنوان یک خوزستانی، نمود خارجی اش را در شطرنج کشور داشته باشد چرا که او در لیگ برتر کشور در تیم های تهرانی یا خارج از استان بازی می کرد، مسابقات بین المللی نیز بیشتر جنبه خارجی دارد و پویا کمتر این فرصت را داشت که به عنوان یک خوزستانی مطرح شود.

پدر پویا ایدنی در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان یک پزشک برای این مسابقه سنگین تمهیدات خاصی را پیش از مسابقه برای فرزندش در نظر گرفته بود تا در مسابقه کم نیاورد؟ اظهار کرد: پویا به لحاظ فیزیکی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد ولی یکی از مشکلات این رشته این است که تحرک فیزیکی آن پایین است و من به شخصه دیدم برخی اوقات پویا تا شش ساعت نیز پشت میز نشسته است، این موضوع به لحاظ پزشکی آسیب های جدی به ستون فقرات وارد می آورد.

وی افزود: هر چه تحرک فرد بیشتر باشد، شانس حفاظت و ارتقا سلامت او بیشتر می شود.

ایدنی اضافه کرد: از حدود دو هفته قبل، خود پویا تمرینات بدنی و رژیم غذایی را آغاز کرده بود تا کمی وزنش را کم کند و در این تورنمنت سبک تر باشد ولی شطرنج باز در این گونه مسابقات مجبور است تا حتی 10 کیلومتر نیز راه برود و مستلزم این است که فرد به لحاظ بدنی نیز آماده باشد.

همچنین فریده شریفی پور، مادر پویا نیز در گفت وگو با ایسنا در خصوص رقابت فرزندش گفت: پویا همچنان به نظر من در حال کسب تجربه است. به نظر من این که پویا در حال حاضر از احسان قائم مقامی در رنکینگ بالاتر است، ممکن است موقت باشد چرا که قائم مقامی نیز حدود 14، 15 سال این عنوان را در اختیار داشت.

وی افزود: در آینده نیز ممکن است جوانان دیگری جای پویا را بگیرند و از او بالا بزنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: نظم این رقابت نسبت به مسابقه پنج سال پیش بسیار بهتر است و مسابقات نیز سطح خوبی دارد.

126 برد و 4 تساوی "پویا ایدنی" در رقابت با 130 شطرنج‌باز خوزستانی

به گزارش ایسنا، استاد بزرگ شطرنج ایران و جهان پس از 10 ساعت رقابت همزمان (سیمولتانه) با 130 شطرنج‌باز خوزستانی، برابر 126 نفر به پیروزی رسید و مقابل چهار نفر نیز تن به تساوی داد. این مسابقه در سالن شهید زکوی دانشگاه علوم ‎پزشکی جندی‎شاپور اهواز برگزار شد که بیش از 10 ساعت به طول انجامید.

در حالی‎که در شروع مسابقه تعداد رقبای ایدنی 100 نفر اعلام شده بود ولی در خلال مسابقه و پس از چند ساعت از شروع آن این تعداد به 130 نفر افزایش یافت.

در پایان رقابت، ایدنی در حالی‎که بیش از هفت کیلومتر پیاده‎روی کرده بود، موفق شد 126 نفر را شکست دهد.

چهار تن از شرکت‎کنندگان به نام‎های سیاحی، جنت‎مکان، فتحعلی‎پور و نریموسی نیز موفق شدند برابر ایدنی به تساوی دست پیدا کنند که به هر یک کارت هدیه 50 هزار تومانی اهدا شد.

به گزارش ایسنا، پویا ایدنی پیش از این رقابت سیمولتانه، هدفش از برگزاری آن را تشویق بازیکنان نونهال و نوجوان و همچنین تبلیغ شطرنج در استان خوزستان عنوان کرده بود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گفتگو با استاد بزرگ شطرنج پویا ایدنی 13940305