فاصله مزایای کار درمانی با فعالیت پژوهشی باید کاهش یابد


رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: لازم است دانشگاه و کشور روی محققان حساب ویژه‌ای باز کنند؛ زیرا انگیزه پژوهشگران برای انجام پژوهش با دیدن مزایای کار درمانی نسبت به کار پژوهشی از بین می‌رود؛ باید فاصله حقوق و مزایای کار درمانی با کار پژوهشی کم شود.

دکتر سید‌محمد علوی در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا منطقه خوزستان، با اشاره به پروژه‌های بزرگ در حال اجرا در مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز اظهار کرد: در حال حاضر مگاپروژه‌ای مربوط به بیماری سل - یک بیماری بومی و شناخته‌شده در خوزستان و مناطق جنوب‌غربی کشور - و پروژه دیگری در رابطه با تأثیرات شرایط اقلیمی مانند گردوغبار، باران‌های آلوده و صنایع استان روی این بیماری در مرکز در حال انجام است.

وی ادامه داد: پروژه در حال اجرای دیگر در خصوص بیماری ایدز است که در این زمینه روی اپیدمیولوژی یکی از روش‌های تشخیص بیماری و روش‌های درمانی آن مطالعه انجام می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز افزود: پروژه‌های دیگری نیز در رابطه با بیماری‌های مشترک انسان و دام با توجه به تعداد زیاد عشایر و آسیب‌پذیری منطقه و بیماری‌هایی مانند آنفلوآنزا و کروناویروس که برای زائران مکه و عراق اتفاق می‌افتند، در مرکز تعریف و اجرا می‌شوند.

علوی خاطرنشان کرد: تحقیقات این مرکز به‌صورت کاربردی و بنیادین انجام می‌پذیرد که تحقیقات بنیادین به‌طور عمده روی میکروب‌شناسی و تحقیقات بالینی در رابطه با تشخیص بیماری‌ها متمرکز است.

وی با اشاره به چالش‌های این مرکز، عنوان کرد: چالش عمده این مرکز اعتبارات است، زیرا اعتبارات در قالب کلی معاونت پژوهشی اختصاص می‌یابد و بودجه مستقلی برای مرکز وجود ندارد؛ ما از استانداری و بنیاد نخبگان استان انتظار کمک‌های مالی را داریم، اما میزان این کمک‌ها ناعادلانه است.

علوی با اشاره به نبود کادر مستقل پژوهشی در مراکز تحقیقاتی، گفت: متخصصین ما بیشتر کادر آموزشی دانشگاه هستند که هم کار درمانی، آموزشی، اجرایی و هم کار پژوهشی انجام می‌دهند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مزایای روش درمانی نوروتراپی درمقایسه با دارو درمانی