سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



عوارض قرص های لاغری را قبل از استفاده بدانید


سلامت نیوز: افرادی که برای مبارزه با اضافه وزن تلاش می کنند، اغلب مایل به امتحان کردن روش های مختلف کاهش وزن هستند. یکی از رایج ترین روش ها برای رسیدن به این هدف استفاده از قرص های رژیم غذایی یا همان قرصهای لاغری است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت، تولیدکنندگان این قرصها هرچند ادعا می کنند که این روش می تواند نتایج قابل توجه کاهش وزن به همراه داشته باشد، اما بسیاری از آنها در دراز مدت همراه با اثرات جانبی هستند که حتی می تواند خطرناک باشد.

قبل از این که شما این قرصها را برای کاهش وزن امتحان کنید، حتما در مورد عوارض آنها تحقیق کرده و یا با پزشک مشورت کنید.

قرص های لاغری چه هستند؟

اینها همان داروهایی هستند که از داروخانه ها یا حتی به صورت آنلاین قابل تهیه هستند.

قرص‌ های لاغری شامل مواد مختلفی است که مجموع آن‌ ها باعث کاهش وزن می‌ شود. در عین حال روش کاهش وزن در قرص‌ های مختلف متفاوت است. مثلا گفته می‌ شود بعضی از قرص ‌های لاغری با کاهش اشتها و کم خوردن به کاهش وزن کمک می‌ کنند در حالی که سایر قرص ‌ها، مانع جذب چربی در بدن می ‌شوند.

عوارض جانبی بالقوه

یکی از دلایل اصلی که برخی را در مورد استفاده از این قرصها مردد می کند، عوارض جانبی آنها است.

بسیاری از این قرص‌ها با نام مکمل ‌های غذایی فاقد استانداردهای دارویی هستند. بسیاری از این قرص ‌ها صرفا با عنوان مکمل غذایی، قبل از اثبات تاثیر و ایمنی آن‌ ها روانه بازار شده، به فروش می‌ رسند که به خصوص نوع جدید آن‌ ها خطرات جانبی داشته و سلامت افراد را تهدید می ‌کنند. برخی از این عوارض جانبی از این قرارند: افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، بی خوابی، عصبانیت، سردرد، سرگیجه یا سبکی سر، ضعف، تغییرات در چشایی یا طعم مزه فلزی در دهان، دهان خشک، بی حسی پوست، تهوع، درد شکمی، اسهال و دیگر مسائل گوارشی، مشکلات کبدی.

علائم فوق بسته به نوع داروی کاهش وزن در هر فرد فرق می ‌کند. به علاوه توجه به این نکته حائز اهمیت است که چون مصرف این داروها برای مدت زمانی کوتاه در نظر گرفته شده است، افزایش مدت استفاده اثرات جانبی دیگری را به دنبال خواهد داشت. در صورتی که از قرص‌ های لاغری استفاده می‌ کنید، دستور استفاده از آن را با دقت بخوانید.

مزایا و معایب

تصمیم درباره مصرف قرص‌های لاغری حتی با داشتن آگاهی از احتمال خطرات استفاده از آن کار سختی است. در عین حال به دلیل این که امروزه بسیاری از این محصولات دارای تاثیر و خطرات احتمالی هستند به معنی این که هیچ‌کس نباید از آن‌ها استفاده کند، نیست.

افرادی که شاخص توده بدنی آن‌ها بیش از 30 است و آن ‌هایی که سلامتی‌ شان به دلیل افزایش وزن در معرض خطر است مثلا دچار دیابت یا افزایش فشار خون شده ‌اند بهتر است از این قرص‌ ها استفاده کنند. واقعیت این است که این قرص‌ ها را باید به همراه یک رژیم سالم و تمرین ورزشی منظم مصرف کرد تا تاثیرگذار باشد.

در صورتی که از داروهای دیگری استفاده می‌ کنید، تاثیر تداخل دارویی را در نظر داشته باشید و قبل از مصرف حتما با پزشک خود مشورت نمایید تا شما را در کاهش بیشتر وزن و نوع قرص لاغری راهنمایی نماید.

به هر حال، حتی در صورت انتخاب درست قرص‌های کاهش وزن، متوسط کاهش وزن با این روش 10-5 درصد وزن یک فرد خواهد بود که با تغییر رژیم غذایی و ورزش حاصل شده و همین مقدار تاثیر قابل توجهی بر روی کاهش فشار خون و میزان گلوکز خواهد داشت.

در عین حال افرادی که این قرص‌ها را مصرف می ‌کنند اما سبک زندگی خود را تغییر نمی ‌دهند، تضمینی وجود ندارد که به نتیجه دلخواه برسند.

منبع:symptomfind.com


ویدیو مرتبط :
درباره بوتاکس و عوارض آن بیشتر بدانید