دُور باطل مشکلات در میدان‌ میوه و تره‌بار کاشمر


سال‌هاست که بارفروشان میدان میوه و تره‌بار کاشمر از وضعیت نابسامان این مکان گله‌مند هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه خراسان، بارفروشان گاه با حضور در جلسات شورا و گاه با انجام مکاتباتی این اعتراض و نارضایتی از وضعیت موجود را اعلام کرده‌اند، اما گویا گره مشکلات این مجموعه چنان کور و در هم پیچیده است که به این راحتی‌ها باز نمی‌شود.

رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار در گفت‌وگو با ایسنا مدعی شد که وضعیت میدان‌بار از نظر ترافیکی و بهداشتی استاندارد نیست و شهرداری آن را به حال خود رها کرده است.

محمدرضا جبلی با اشاره به این‌که این مکان در سال 1364، یعنی 27 سال قبل، به‌طور غیر اصولی احداث شده و در حال حاضر 40 غرفه در آن به‌طور نامناسبی دایر است، گفت: با توجه به این‌که میدان میوه و تره‌بار فضایی محدود و غیراستاندارد دارد و در حال حاضر با توسعه شهر در بافت مسکونی قرار گرفته و با ورود کامیون‌های حمل میوه و تره‌بار، خودروها به سختی تردد می‌کنند و کنترل ترافیکی محل مقدور نیست لذا احداث میدان بار جدید توسط بارفروشان این میدان یا شهرداری مورد تقاضاست.

وی با بیان این‌که مسئولان بارها از مکان بازدید نموده و خود به مشکلات موجود محل واقفند، گفت: علی‌رغم وعده‌های مسئولان هنوز هیچ اقدامی برای رفع مشکل بارفروشان میدان تره‌بار انجام نشده است.

جبلی با انتقاد از این‌که روزانه 400 تُن بار و در قالب 40 دستگاه کامیون 10 تنی به این میدان بار وارد می‌شود و شهرستان کاشمر بخشی از نیازهای شهرهای همجوار را تأمین می‌کند، اما از فضای مناسبی بهره‌مند نیست، گفت: حق بارفروشان میدان بار سال‌هاست که تضییع شده؛ زیرا در برخی شهرستان‌ها این مکان توسط بارفروشان احداث شده یا حداقل مغازه‌ها به صورت سرقفلی در اختیار بارفروشان قرار می‌گرفته، اما در کاشمر این غرفه‌ها اجاره‌ای‌اند و در حال حاضر کرایه‌ها از 100 به 250 هزار تومان افزایش یافته بدون این‌که شهرداری خدماتی ارائه دهد.

وی از آمادگی مجموعه بارفروشان میدان میوه تره و بار جهت احداث مکانی جدید خبر داد و گفت: در شرایطی که جهت تحقق اصل 44 قانون اساسی و سپردن امور به بخش خصوصی بسیار تأکید می‌شود، انتظار می‌رود شهرداری مجوز احداث میدان بار جدید را توسط بارفروشان صادر کند.

جبلی به نامه‌ای که از سوی مستأجران میدان‌بار به شورای شهر ارائه شد و در جلسه اخیر قرائت گردید اشاره کرد و گفت: در این نامه مستأجران با توجه به پاسخگو نبودن میدان بار فعلی، به تناسب نیاز شهرستان و در حال تخریب بودن فضا، تقاضای احداث میدان بار جدید داشتند و آمادگی خود را جهت حل مشکل با رعایت حقوق طرفین اعلام نمودند.

این در حالی است که در جلسه اخیر شورای شهر، احمد غزنوی یکی از اعضای شورا با اشاره به سابقه طرح این موضوع در جلسات متعدد شورا گفته بود؛ قبلاً مقرر شد که شهرداری نسبت به مکان‌یابی جهت میدان بار جدید اقدام کند که در این زمینه مصوبه‌ای هم داشته‌ایم، اما این مصوبه از سوی شهرداری بلاتکلیف مانده است.

مهری پالایی، دیگر عضو شورای شهر هم در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که میدان بار یکی از منابع درآمدی شهرداری است، گفت: برای صرفه و صلاح شهر و شهروندان، شهرداری باید ضمن بازسازی فضای فعلی، نسبت به احداث میدان دیگری اقدام کند.

سید حسین حسینی، رئیس شورای شهر کاشمر هم در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که موضوع میدان بار و مشکلات آن، از اولین دوره عمر شورای شهر مطرح است و با مسکونی شدن منطقه و افزایش جمعیت، ضرورت ساماندهی میدان بار یا احداث میدان بار جدید احساس می‌شود، گفت: اگر لازم است برای احداث میدان بار جدید بارفروشان مشارکت نمایند و یا چنانچه شهرداری قصد دارد وارد عمل شود، باید هرچه سریعتر در این زمینه تصمیم‌گیری شود.

با این تفاسیر باید منتظر ماند تا کمیته‌ای با حضور کمیسیون‌های شورای شهر تشکیل و طی یک ضرب‌الاجل یک‌ماهه نتیجه را به شورای شهر اعلام کند و بدین ترتیب تکلیف بارفروشان مشخص شود.

باید توجه داشت کش‌دار شدن این موضوع و پشت گوش انداختن مصوبات شورای شهر -از جمله موضوع تعیین مکان میدان‌بار از سوی شهرداری- در درازمدت شهروندان را از نحوه اداره امور شهر ناراضی می‌کند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
میوه های قاچاق همچنان در میدان مرکزی میوه و تره بار تهر