لاریجانی:مكتب التقاطی عامل ترور شهیدان مفتح و مطهری شد


به گزارش ایرنا از خانه ملت، علی لاریجانی عصر شنبه در جمع منتخبین مجلس دهم با حضور آیت الله موحدی كرمانی افزود: یك روز كه بنی صدر با ما درگیر بود از ما به امام شكایت كرده و گفته بود كه فلانی در رادیو، تلویزیون حزب جمهوری اسلامی را تبلیغ می كند كه البته من عضو حزب نبودم ولی خیلی به حزب جمهوری اسلامی علاقه داشتم.
وی با بیان اینكه در زمانی كه مناظرات ابتدای انقلاب را برگزار می كردیم شهید بهشتی برای مناظره به رادیو، تلویزیون آمد كه انصافا برگزاری آن مناظرات كار خوبی بود و ماهیت چپ ها را برای مردم مشخص كرد، گفت: شهید بهشتی در حیاط رادیو، تلویزیون به من گفت مانیفست حزب را خوانده ای كه من گفتم بله انصافا كار كاملی را انجام داده اید.
رئیس قوه مقننه افزود: شهید بهشتی به من گفتند حالا شما بیایید و عضو حزب شوید. این نكته خیلی برای من مهم است كه در آن شرایط شهید بهشتی با وجود تمام مشكلات جلسات متعددی را در حزب برگزار می كردند تا مانیفست حزب تدوین شود كه این مانیفست مبانی كار جمهوری اسلامی بود.
لاریجانی ادامه داد: سالها از این موضوع گذشت و من خدمت رهبری رسیدم و ایشان فرمودند با تشكل هایی كه مبانی فكری صحیحی داشته باشد موافق هستم و مخالفتی ندارم اگر تشكل مبانی فكری داشته باشد ارزشمند است و اگر برای قدرت باشد ارزشمند نیست و با قدرت ها می آیند و می روند.
وی همچنین با بیان این كه اگر نشستی داریم باید مكتبی و مسلكی باشد كه ارزشمند شود به سخنان آیت الله موحدی كرمانی اشاره و تصریح كرد: به فرموده ایشان باید با خدا روراست باشید و غل و غش نداشته باشید.
لاریجانی ادامه داد: از بیانات آیت الله موحدی كرمانی استفاده كردیم، ایشان از بزرگانی هستند كه همیشه در انقلاب نقش موثری داشته اند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان كرد: زمانی كه ایشان از زندان آزاد شده بودند به همراه شهید مطهری به دیدار ایشان رفته و از آن زمان تا به امروز به آیت الله موحدی كرمانی ارادت داشتم كه در عرصه های مختلف نقش موثری ایفا كرده اند و بیانات شما برای آینده مجلس مفید است.

**ضرورت برگزاری نشست های مكتبی
لاریجانی با اشاره به خاصیت جلسه امروز متذكر شد: در اكثر تصمیمات مجلس همان ساز وكارهای معمول مفید است ولی در بزنگاه ها و در مورد تصمیمات مهم در مجلس باید نشست هایی این چنینی برگزار كرد كه دارای مبانی باشد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینكه دو خاطره از تجمع های اینچنینی دارم كه بیان آن ها مفید است، گفت: اوایل پیروزی انقلاب حزب جمهوری اسلامی تشكیل شد كه مسئولین كشور نیز از افراد سامانده آن بودند، من نیز در رادیو، تلویزیون فعالیت می كردم و بنی صدر نیز رئیس جمهور وقت بود كه درگیری های زیادی بین حزب و بنی صدر وجود داشت.
لاریجانی افزود: ما كه اكنون بالای 50 سال سن داریم دوره های سختی را گذرانده ایم لذا اگر نشستی داریم باید مكتبی و مسلكی باشد كه ارزشمند شود.

**تاكید بر روایت پیامبر اسلام درباره كار خالصانه برای خدا
وی در ادامه به فرمایشات پیامبر اكرم(ص) در مسجدی كه محل اجتماع مردم در حجه الوداع بود، اشاره كرد و گفت: ایشان فرمودند مسلمانان در سه چیز خیانت نمی كنند؛ نخست خالصانه كار كردن برای خداست و دوم وفاداری خالصانه و خیرخواهی چنانچه ما اكنون در مجلس امر نظارت بر مسئولان كشور را داریم كه شامل آن است.
لاریجانی سومین مورد كه مسلمان در آن خیانت نمی كند را حضور در اجتماع مسلمانان عنوان كرد و افزود: اكنون ما نیز یك اجتماع هستیم و باید خالصانه عمل كنیم كه پیامبر(ص) فرمودند از این طریق است كه دعای امامان شامل حال این اجتماعات می شود.
رئیس قوه مقننه در ادامه به بیان شرایط تجمعات انقلابی اشاره و بیان كرد: اسلام ناب محمدی(ص) یكی از این شرایط است كه منظور همان اسلامی است كه قرائت مراجع عظام و حوزه است كه اگر می خواهیم راه درست را برویم و استقلال مكتبی داشته باشیم باید در این مسیر حركت كنیم.

**مكتب التقاطی عامل ترور شهیدان مفتح و مطهری
وی در ادامه به بیانات شهید مطهری(ره) در خصوص استقلال مكتبی اشاره و اظهار كرد: ایشان معتقد بودند ما با گرایش به مكاتب بیگانه استقلال مكتبی پیدا نمی كنیم و مكاتبی مثل كمونیسم، كاپیتالیسم یا مكاتب اعتقادی با اندكی اسلام نمی تواند به صورت معجون استقلال مكتبی باشد.
لاریجانی همچنین به برخی فرمایشات امام خمینی(ره) در این خصوص اشاره و تصریح كرد: ایشان معتقد بودند ظاهرشناسان نباید اسلام شناس شوند و اسلام از روحانیت جدا نیست. همچنین ایشان معتقد بودند باید از حوزه علمیه تجلیل شود و حكومت از مراجع و حوزه جدا نشود و حوزه ها هستند كه اسلام را زنده نگه داشته اند و اگر نبودند از اسلام چیزی حاصل ما نمی شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه حركت بر مبنای اسلام و مراجع تقلید را حركت به سمت راه صحیح دانست و گفت: پیش از انقلاب، جریانات اسلامی التقاطی مثل گروه فرقان تشكیل شد كه باعث ترور شهید مفتح(ره) و شهید مطهری(ره) شدند كه اینها حاصل همان مكتب التقاطی بودند كه از روحانیت جدا شدند.
*خاطره لاریجانی از جنگ 33 روزه
وی با اشاره به اهمیت اصل ولایت فقیه گفت: قطعاً ركن پایداری و پیشرفت انقلاب مسئله ولایت فقیه بوده است زیرا در چند سال اخیر حوادثی رخ داد كه اگر ولایت فقیه نبود مشكلات امروز ما بیشتر از شرایط كنونی عراق بود از این رو در اوایل انقلاب این امام خمینی(ره) بود كه توانست مسائل و مشكلات پیرامونی را حل كند و همه زیر بیرق امام حركت كردند.
لاریجانی ادامه داد: بعد از امام خمینی(ره) نیز طوفان های مختلف كشور توسط رهبر معظم انقلاب مدیریت و كنترل شد به طور مثال بحران 11 سپتامبر در منطقه ایجاد شد همان زمان فرمانده ناتو در مطلبی عنوان كرد كه من پس از حادثه 11 سپتامبر به پنتاگون دعوت شدم و آنها اسم 7 كشور را برای حمله اعلام كردند كه ایران، افغانستان و عراق جزو این كشورها بود و دقیقا آنها برای حمله برنامه داشتند اما خوشبختانه با تدبیر رهبر معظم انقلاب نه تنها ارتش آمریكا جرأت حمله به ایران را نكرد بلكه با استراتژی درست آنها در عراق گرفتار شده و با خجالت عقب نشینی كردند.
وی افزود: در ماجرای جنگ 33 روزه نیز آنقدر فشار بر لبنان سنگین بود كه مشكلات بسیاری برای این كشور ایجاد شده بود من در آن زمان دبیر شورای عالی امنیت ملی بودم در آن دوران نشستی با حضور سردار سلیمانی و دوستان وزارت اطلاعات در دبیرخانه شورا برگزار شد و آخرین وضعیت جنگ مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن قرار شد كه من خدمت رهبری در مشهد برسم و توضیحات مربوطه را ارائه كنم از این رو من به مشهد رفته و مسائل مربوطه را برای معظم له ترسیم كردم و ایشان پس از آن نكات مهمی را مطرح كردند كه شرایط جنگ را عوض كرد به طوری كه سیدحسن نصرالله در سفر به تهران گفت كه پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب سرنوشت جنگ 33 روزه تغییر كرد.
رئیس مجلس با اشاره به اهمیت و نقش برجسته رهبری حضرت آیت الله خامنه ای تصریح كرد: قطعا برای همه افتخار است كه رهبری پارسا، متقی، فقیه، شجاع و با تجربه مدیریت امور را در دست دارد و یكی از افتخارات ما این است كه ایشان رهبری ما را بر عهده دارند و كمتر كسی وجود دارد كه در مسائل داخلی، بین المللی و منطقه ای اشراف ایشان را داشته باشند از این رو من همواره فكر، راه و مسلك رهبری را مبنای كار خودم می دانم.
لاریجانی با اشاره اهمیت توجه به مسئله منافع ملی و موضوعات امنیت ملی گفت: قطعا هدف همه ما تأمین منافع ملی است و در این رابطه شناخت این منافع دارای اولویت است و قطعا باید این بخش ها و حوزه ها را با تعصب و دقت نگاه كنیم از این رو این بخش جای پافشاری و گرایش های سیاسی نیست از این رو گروه هایی كه به این مسئله ملتزم نبودند كشور را دچار چالش كردند بنابراین گروه هایی بودند كه با موضوعات منافع ملی بازی كردند و به كشور صدمه زدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قطعا باید همواره از منافع خودمان برای تحقق منافع ملی بگذریم حال این سوال پیش می آید كه آیا این مبنا در شرایط كنونی كفایت می كند؟ طبیعی است دسته بندی های دیگر در شرایط كنونی در كشور وجود دارد البته وقتی نگاهی به روزنامه ها و صحنه سیاسی می كنیم می بینیم كه دسته بندی ها فارغ از این امور است.
وی در تشریح تاریخچه جریان های سیاسی در كشور افزود: در اوایل انقلاب دسته بندی های سیاسی وجود نداشت و گروه های امروز مانند اصلاح طلب و اصولگرا تشكیل نشده بود و تنها یك جناح در مقابل جریان ماركسیستی فعالیت می كرد بعد از آن شرایط تغییر كرد و جناح چپ و راست ایجاد شد كه مبنای آنها نظریه های اقتصادی بود و مسائل سیاسی و عقیدتی در كار نبود كه این مسئله حتی در دودستگی در جریان روحانیت هم تأثیر گذاشت.
لاریجانی ادامه داد: بعد از آن جریان سیاسی كشور به دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب تبدیل شد كه جریان &


ویدیو مرتبط :
3 : ممنوعیت نشر حدیث در مكتب خلفاء بود نه مكتب اهل بیت