5 پرسش مطرح‌شده درباره بازار نفت پس از شکست نشست دوحه


بسیاری از کارشناسان درباره آینده نفت ایده‌های جسته و گریخته‌ای دارند؛ با این حال در اینجا 5 سؤال طرح شده که بازار طلای سیاه پس از نشست دوحه به کدامین سو کشیده می‌شود.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه وال استریت ژورنال در مطلبی با بررسی نتایج و پیامدهای نشست دوحه به پیش بینی زوایای بهای جهانی نفت پس از شکست طرح فریز نفتی پرداخت و نوشت: طرح نفتی روسیه و عربستان – دو تولید کننده بزرگ نفت جهان – در نشست روز گذشته دوحه قطر شکست خورد.

این نشست با حضور 20 تولید کننده بزرگ نفت، بیش از 10 ساعت به طول انجامید؛ این نشست نهایتاً در لحظات آخر دچار یک مشکل شد که بنابر آنچه در رسانه‌ها آمده، به نظر می‌رسد به دلیل تشدید تنش میان ایران و عربستان سعودی باشد.

عربستان و روسیه در اوایل فوریه سال جاری اعلام کردند با تثبیت حجم تولید نفت در سطح ژانویه 2016 و جلوگیری از افزایش آن از سوی بزرگ‌ترین تولید کنندگان نفت جهان می‌توان نسبت به بهبودی بهای جهانی نفت و بالا رفتن ارزش این کالا امیدوار بود. این در حالی بود که ایران برای بدست آوردن بازارهای جهانی پس از لغو تحریم‌ها، از این توافق استقبال نکرد و اعلام کرد که تمایلی به کاهش تولید نفت خود ندارد. به نظر می‌رسد در نشست دوحه این روند موجب تشدید اختلافات ایران و عربستان شده است.

پیش از برگزاری نشست دوحه، بهای نفت به واسطه پیش بینی‌هایی که از نتایج این نشست می‌شد همواره در نوسان بود؛ ولی بن بست این نشست به سقوط وحشتناک بهای جهانی نفت منجر شد و همه امیدها را برای افزایش بهای نفت به یأس تبدیل کرد. بسیاری از کارشناسان درباره آینده بهای نفت ایده‌های جسته و گریخته ای دارند. با این حال در اینجا 5 سؤال طرح می‌شود که بازار طلای سیاه پس از نشست دوحه به کدامین سو کشیده می‌شود.

چرا مذاکرات دوحه شکست خورد؟

ریشه اصلی شکست این جلسه عربستان سعودی و ایران هستند. بسیاری از شرکت کنندگان این اجلاس امیدوار بودند عربستان در مقام دومین تولیدکننده بزرگ نفت جهان موفق به اجرای طرح فریز نفتی شود و کشورهای عضو اوپک را در این مسیر همراه سازد. با این حال ایران به واسطه اجرای برجام و لغو تحریم‌های بین المللی، به دنبال جذب بازارهای جهانی برای فروش نفت خود بود و از همان ابتدا اعلام کرد که تمایلی به اجرای این طرح ندارد و نظر خود را در این مورد تغییر نداد. عربستان سعودی نیز اعلام کرده بود چنانچه دیگر کشورهای تولیدکننده، عرضه خود را محدود نکنند این کشور هم توقف افزایش سطح تولید را نخواهد پذیرفت.

نتیجه این نشست چه تأثیری بر تولید نفت در جهان دارد؟

تولیدکنندگان بزرگ نفتی همچون روسیه و عربستان و با به بن‌بست رسیدن نتیجه نشست دوحه، آن‌ها به افزایش تولید خود روی می‌آورند. این در حالی است که به لطف انقلاب نفت شیل آمریکا، جذب بازارهای جهانی و عرضه نفت برای تولیدکنندگان نفت مشکل به نظر می‌رسد. از سوی دیگر ایران پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی اعلام کرده تا چند سال آینده حجم صادرات خود را به 3.3 میلیون بشکه افزایش خواهد داد و این به معنای اشباع جهان با سیل نفت است.

نتیجه این نشست چه تأثیری بر اوپک دارد؟

در سال‌های گذشته، قدرت اوپک و تأثیران بر بازارهای جهانی نفت به‌طور پیوسته زیر سؤال رفته است. این کارتل همچنان یک‌سوم تولید نفت جهان را در اختیار دارد ولی قدرت گرفتن اعضای غیر اوپک همچون روسیه، آمریکا و چین، تا حدودی از تسلط آن‌ها بر بازارهای جهانی نفت کاسته است. در جریان شکست دوحه این کارتل با شکاف گسترده میان اعضا مواجه است.

درباره تقاضای جهانی نفت چطور؟

کشورهای آمریکای لاتین و چین در سال‌های آینده با رشد مصرف نفت و انرژی مواجه خواهند بود. این مناطق بیشترین تقاضای نفت را خواهند داشت. این در حالی است که اوپک هفته گذشته پیش‌بینی کاهش حجم تولید روزانه 50هزار بشکه در روز را تا پایان سال 2016 رد کرد و از افزایش حجم تولید نفت تا 1.2 میلیون بشکه در روز خبر داد. به این ترتیب تولید اوپک در روز به بیش از 94 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.

بهای نفت تا چه حد کاهش می‌یابد؟

پس از توافق نفتی عربستان و روسیه مبنی بر تثبیت تولید نفت در سطح ماه ژانویه، بهای نفت در شرایط نقاهت قرار گرفت و به 40 دلار در هر بشکه رسید. این در حالی است که بنا بر پیش‌بینی تحلیلگران بازار نفت بهای آینده طلای سیاه تا 30 دلار در هر بشکه سقوط کند.

انتهای پیام/


ویدیو مرتبط :
‫پرسش‌های پزشکی‌ خود را مطرح کنید‬‎