شوراها اتصال‌دهنده مردم با مجموعه دستگاه‌های اداری هستند


وزیر دادگستری با اشاره به نقش و جایگاه شوراهای شهر و روستا در کشور، گفت: باور دارم که شوراها نقش ارزنده، تعیین کننده، تهسیل کننده، مشوق و اتصال دهنده مردم و جامعه با مجموعه خدمت‌گذاران و دستگاه‌های اداری هستند.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی پورمحمدی با حضور در اجلاس عمومی شورای عالی استان‌ها که امروز (پنج‌شنبه) گفت: جامعه متمدن امروز به‌درستی نقش شوراها را درک کرده و به این نتیجه رسیده که انسان‌ها در تعیین سرنوشت خود حق مشارکت دارند و همه شهروندان جامعه حق رأی و تصمیم‌گیری برای تعیین سرنوشت خود دارند.

وی بر لزوم تبیین نقش و جایگاه شوراها تاکید کرد و افزود: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در چند اصل به موضوع شوراها و حضور مردم برای تصمیم‌گیری‌ها اشاره شده است. در حقیقت اساس مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ایران بر این حضور توأم با آگاهی مردم استوار است.

وی ادامه داد: از نظر دینی، شرعی و اسلامی این حضور آگاهانه مشروعیت‌ساز است و در حقیقت اگر جامعه موضوعی را نخواهد نمی‌توان برخلاف آن عمل کرد و آن موضوع را به جامعه تحمیل کرد.

وزیر دادگستری با اشاره به تاکیدات روشن دین مبین اسلام در موضوعاتی همچون حقوق بشر، گفت: امروز شوراها می‌توانند در موضوعاتی مانند حقوق شهروندی نقش برجسته‌ای ایفا کنند. بی‌تردید رشد شوراها از ابتدای فعالیت تا به امروز مثبت بوده و تصور می‌کنم بالندگی مناسبی داشته‌اند، البته جای کار بسیاری باقی مانده که امیدواریم با تلاش اعضای شوراهای سراسر کشور بیش از پیش شاهد رشد و بالندگی شوراها باشیم.

پورمحمدی تاکید کرد: قطعاً باید اعضای شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور تلاش کنند تا شوراها به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنند. بی‌تردید هیچ‌کس دلسوزتر از اعضای شوراها برای شوراها نخواهد بود و خود اعضای شوراها هستند که می‌توانند با تلاش‌ مضاعف موجب ارتقاء نقش و جایگاه شوراها شوند. باید نمایندگان مردم در شوراها جذابیت خود را افزایش دهند تا به عنوان پناهگاهی برای مردم محسوب شوند.

وزیر دادگستری خطاب به نمایندگان شورای عالی استان‌ها تاکید کرد: نباید اعضای شوراها شورا را تبدیل به شورای شهرداری کنند؛ چرا که شوراهای شهر و روستا نقش‌شان فراتر از رسیدگی به موضوعات جمع‌آوری زباله، کاشت درخت و آسفالت خیابان‌هاست. شما نمایندگان فقط مسئول شهرداری نیستید. باید از سطح شهرداری‌ها پا فراتر بگذارید چرا که شما نماینده انسان‌ها هستید نه مسئول خیابان‌، ساختمان و درخت. باید حافظ حقوق انسان‌ها باشید.

پورمحمدی با اشاره به نقش شوراها در امر نظارت و تاکیدات قانون اساسی بر نقش و عملکرد شوراها، افزود: نظارت بر فعالیت‌های فرهنگی شهرها و روستاها بر عهده شوراها قرار داده شده و نظارت دقیق و درست خواست قانون اساسی است که به صورت روشن بر عهده شوراها قرار داده شده، البته انجام این موارد نیازمند زمان خواهد بود.

وی ادامه داد: باید با تقویت شوراها و ارتقاء جایگاه آنها بستر لازم برای ایفای نقش برجسته آنها در امر نظارت را که یک خواست عمومی نیز می‌باشد، فراهم کنیم.

وی به نقش شوراها در تحقق حمایت از حقوق شهروندی اشاره کرد و افزود: باید نقش شوراها در حمایت از حقوق شهروندی به طور دقیق تبیین شود و این موضوع نیازمند مشارکت همه شوراها و آموزش مناسب است. باید از مجموعه جامعه مدنی استفاده مناسب شود و این موضوع در دادگستری آغاز شده. یکی از اهداف این طرح ایجاد ارتباط بیشتر و افزایش سطح روابط با شوراهاست که در دستور کار قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر لزوم ایفای نقش شوراها در مبارزه با فساد تاکید کرد و افزود: شوراها باید ایمن‌ساز و سالم‌ساز جامعه باشند و با ایفای نقش پاکسازی جامعه را از آسیب‌هایی همچون فساد نجات دهند.

پورمحمدی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مقابله با فساد، گفت: بارها مقام معظم رهبری بر امر مقابله با فساد تاکیدات بسیاری کرده‌اند، بر همین اساس باید در امر مبارزه با فساد از ظرفیت برجسته شوراها استفاده کرد. بی‌تردید نوع رفتار نمایندگان شوراها باید طوری تنظیم شود که گرفتار بوروکراسی‌های اداری نشود. اگر نمایندگان شوراها از این بوروکراسی اداری که امروز بسیاری از نهادهای ما گرفتار آن شده‌اند خود را دور نگه دارند می‌توانند در مقابله با فساد نیز گام‌های موثری بردارند و همه این موارد از انتظارات مردم نسبت به شوراها قلمداد می‌شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
دستگاه اسکرابر اداری - کفشور اداری - زمینشوی اداری RCM