پورتال ملی داده های آزاد دولت تا پایان خرداد 95 رونمایی می شود


به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا باقری اصل روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود:رونمایی از پروژه های ذكر شده همگی با هدف سرعت دادن به الكترونیكی شدن خدمات مورد نیاز مردم است.
وی گفت:همه زیر ساخت های اساسی دولت الكترونیك آماده بهره برداری شده اند و برخی از آنها در تعدادی دستگاه های اجرایی در حال گذراندن مراحل آزمایشی بوده و پیش بینی می شود تا آخر خرداد ماه امسال رونمایی از دولت الكترونیك محقق شود.
باقری اصل اظهار داشت: چهار پروژه اصلی در اجرایی شدن پروژه دولت الكترونیك درنظر گرفته شده و یكی از آنها گذرگاه ملی تبادل خدمات است و طبق این پروژه، اطلاعات دستگاه های اجرایی نیازی به ارتباط با یكدیگر ندارند و كافی است سرویس های الكترونیك خود را بر اساس استانداردهایی كه كمیسیون دولت الكترونیك سازمان فناوری اطلاعات ارائه می دهد، تبادل كنند.
معاون دولت الكترونیك سازمان فناوری اطلاعات ایران پروژه دیگر را پورتال ملی خدمات دولت معرفی كرد كه طبق آن همه شناسنامه خدمات در پورتال تجمیع شده و قابل دسترسی برای مردم خواهد بود و نیز لینك این خدمات در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
وی كارپوشه ملی ایرانیان را پروژه دیگر برای دولت الكترونیك دانست و گفت:طبق آیین نامه ای كه دولت دراجرای قانون آزادی دسترسی به اطلاعات تصویب كرده ، كارپوشه ملی ایرانیان دسترسی مردم به خدمات یكپارچه را فراهم خواهد كرد ومردم می توانند دریك پنجره واحد همه آنچیزی كه از دولت می خواهند، دریافت كنند و این نیز نهایی شده است.
باقری اصل با بیان اینكه پروژه های چارچوب ملی معماری، چارچوب تعامل پذیری اطلاعات دولت و پورتال ملی داده های آزاد دولت تا آخر خرداد ماه به بهره برداری خواهند رسید، افزود: بعد از بهره برداری از این پروژه ها تكالیف دستگاه های اجرایی برای آنكه خدمات خود را دراین بستر ملی ارائه كنند، آغاز می شود.
معاون دولت الكترونیك سازمان فناوری اطلاعات ایران خاطرنشان ساخت: كشور استونی در باره دولت الكترونیك تجربه های خوبی دارد و همه پروژه هایی كه دراین كشوربا محوریت دولت الكترونیك اجرا شده، می تواند به عنوان الگویی برای كشور 80 میلیون نفری ایران ارزش و اعتبار داشته و مورد استفاده قرار گیرد.
وی گفت: استونی به خاطر ارتباطاتی كه در اتحادیه اروپا داشته، توانسته بستری از تجربه های خوب را از این اتحادیه دریافت نماید و چنانچه این تجربه ها به ایران منتقل شود، می توان نسبت به بومی سازی آنها و بكار گیری شان اقدام كرد.
باقری اصل صدور كارت هویت الكترونیك را یكی از تجربه های موفق كشور استونی دانست و یادآور شد: می توان با بومی سازی، از این تجربه بهترین استفاده را برد، ضمن آنكه این كشور برای گردشگرانی كه از آن بازدید می كنند كارت هایی در نظر گرفته كه برای كشور مهاجر پذیر بزرگی مثل ایران قابل انجام می تواند باشد.
معاون دولت الكترونیك سازمان فناوری اطلاعات ایران تصریح كرد : ایران در همه اجلاس هایی كه با موضوع دولت الكترونیك است شركت می كند و در بخش آسیا پاسفیك نیزدر كنفرانس های این بخش شركت داشته و مصمم است ازهمه تجربه كشورهای پیشرو نیز بهره گیری كند، تا بهترین خدمات را ارائه دهد.
وی گفت: سعی می شود تجربه هایی كه قابل انتقال به ایران باشند، با حفظ تمامیت ارضی و امنیت به ایران منتقل و با بومی سازی از آنها در مسیر رفاه مردم استفاده شود.
باقری اصل، موضوع چگونگی حمایت وزارت ارتباطات از كسب و كارهای نوپای ایرانی را یادآور شد و گفت : بخش آی .سی. تی كشور در شرایطی كه دستگاه های دولتی استخدامی ندارند برای ارتقای سرویس ها و توسعه، توانست بلوغی را از خود نشان دهد و با حضور كسب و كارهای نوپا در این بخش رشد دو برابری محتوا، سرویس و حتی كاربران ایجاد شد كه در كنارش اشتغال نیز به دو برابر رسید.
این مقام مسئول، ضمن تاكید بر اینكه راهبرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در كنار توسعه صنعت فاوا حمایت از توسعه كسب و كارهای نوپای ایرانی است، اظهار داشت : آن گروه كسب و كارها كه می خواهند در داخل كشور ارزش افزوده ایجاد كنند و یا آنها كه می خواهند در خارج از كشور صادرات و خدمات فنی داشته باشند، مورد حمایت قرار می گیرند.
به گفته وی، شكل گیری استارت آپ ها و كسب و كارهای نوپا در بخش آی. سی. تی ، موجب اشتغال می شود و هم درون سازی سرویس ها و خدمات الكترونیك دولت را به همراه دارد.
باقری اصل افزود: موانع رشد شبكه های اجتماعی داخلی برطرف شده و برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته و حمایت جدی از حوزه شبكه های اجتماعی داخلی، خواهیم داشت.
به گزارش ایرنا، پیش از این محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفته بود: رونمایی از شبكه ملی اطلاعات و دولت الكترونیك به زودی انجام خواهد شد و كشور از خدمات آنها بهره مند خواهد شد.
اقتصام(3)2078** 1559

انتهای پیام /*


ویدیو مرتبط :
مستند جنگ افشاگران: مطبوعات آزاد و دولت امنیت ملی