اجرای قانون تعرفه‌گذاری به رشته پرستاری شخصیت می‌دهد


رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری خوزستان گفت: با اجرای دو قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و قانون ارتقا بهره وری، بسیاری از مشکلات معیشتی پرستاران حل می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، علیرضا گچ کوبان در مراسم بزرگداشت روز پرستار و تجلیل از 118 پرستار نمونه و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: مشکلات حوزه پرستاری سابقه ای طولانی دارد، به موجب این مشکلات در تیرماه سال 86 قانون مترقی تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مجلس شورای اسلامی تصویب شد و جامعه پرستاران در حال حاضر پس از گذشت 8 سال از مصوب شدن آن قانون، به دنبال به اجرا درآمدن آن است.

وی ادامه داد: شورای نگهبان قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری را تایید کرده و تمام آیین نامه های این قانون در اختیار سازمان نظام پرستاری است ولی وزارت بهداشت طی دوره های گذشته به بهانه های مشکلات مالی وزارتخانه، حاضر به اجرای این قانون مصوب شده، نبوده است.

گچ کوبان افزود: با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به رشته پرستاری شخصیت داده می شود و همچنین معضلات معیشتی آنان نیز برطرف خواهد شد.

وی گفت: اگر این قانون به زمین مانده اجرا شود، تمام اعمالی که پرستاران انجام می دهند دیگر به نام پزشکان ثبت نمی شود و به نام خود پرستاران به ثبت می رسد و هزینه کار پرستاران به حساب خودشان واریز می شود. هر سال در روز پرستار وعده اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری داده می شود ولی تاکنون این قانون به اجرا نرسیده است.

رییس هیات مدیره سازمان نظام پرستاری خوزستان با اشاره به ناقص اجرا شدن قانون ارتقا بهره وری نیز اظهار کرد: دومین قانونی که تاکنون ناقص اجرا می شود، قانون ارتقا بهره وری است که به کاهش ساعت کار مشهور است. این قانون در بیمارستان های خصوصی، نظامی و تامین اجتماعی اجرا نمی شود و در بیمارستان های دولتی نیز به صورت ناقص به اجرا در می آید.

گچ کوبان با اشاره به مزایای قانون ارتقا بهره وری گفت: مزایای این قانون براساس سابقه خدمت پرستار و به تناسب بخشی که پرستار در آن مشغول به کار بوده است، محاسبه می شود و موجب می شود ساعات کار موظفی پرستاران کمتر محاسبه شود.

وی بیان کرد: سازمان نظام پرستاری از مسئولان وزارت بهداشت، دولت و ارکان اجرایی خواستار اجرای قانون و عدالت در بخش درمان است.

به گزارش خبرنگار ایسنا؛ مهرداد شریف مخمل‌زاده، مدیرکل امور اجتماعی استانداری خوزستان، نیز در این مراسم اظهار کرد: مهم‌ترین سرمایه اجتماعی کادر درمان، اعتمادی است که مردم می‌توانند به پرستاران داشته باشند. همچنین مهم‌ترین مولفه برای سنجیدن سرمایه اجتماعی گروه‌های مختلف اعتمادی است که مردم به این گروه‌ها دارند.

وی گفت: بر اساس سنجش سرمایه اجتماعی که در سال 93 وزارت کشور در مراکز استان ها انجام داده بود، بیشترین میزان اعتماد اجتماعی در تهران متعلق به بیمارستان‌های خصوصی بود.

وی افزود: در اعتماد عمومی قشر پرستار و پزشک جزو مشاغلی هستند که اعتماد عمومی مردم به آنان بالا است ولی گاهی امکان دارد برخی مسایل این اعتماد و سرمایه اجتماعی را دچار خلل و چالش کند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری در خصوص فعالیت اصناف در حوزه درمان بیان کرد: کارکرد اصناف باید حرفه‌ای و در مجاری قانونی باشد و خروج اصناف از این دایره قانونی و حرفه‌ای، موجب آسیب دیدن آن صنف و اتحادیه می شود.

وی گفت: یکی از دانشگاه های بسیار موفق در اجرای طرح تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور است و امیدواریم که با حل مسایل حقوقی، از دغدغه های پرستاران نیز کاسته شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
مصاحبه معرفی رشته دانشگاهی- پرستاری