پژو دست و دل‌بازتر از رنو است/ اول فولکس مي آيد بعد خودروسازان آمريکايي


اقتصاد نيوز/ مدير عامل پيشين ايران خودرو در تحليلي به بررسي وضعيت کنوني صنعت خودرو ايران پرداخت و گفت که پژو کماکان شريک اصلي صنعت خودرو ايران خواهد بود چرا که فناوري‌هايش را سخاوتمندانه‌تر از رنو در اختيار ايران مي‌گذارد.
منوچهر منطقي با اشاره به مذاکرات صورت گرفته درباره ادامه همکاري صنعت خودرو ايران با پژو گفت: درست است که پژو در طول سال‌ها حضور خود در ايران سرمايه‌گذاري نکرد، ولي با يک روش ديگر سرمايه آورد و آن سرمايه فني بود. مثلاً در پروژه 206 صندوقدار پژو سرمايه فني در اختيار ما گذاشت و قصد داشت در مدل‌هاي بعدي خود در ايران نيز کار را انجام دهد، يعني فناوري‌اش را در اختيار ما قرار بدهد.

منطقي تصريح کرد: در قرارداد با رنو، پيشرفتي در فناوري خودروسازي کشور رخ نداد و پژو در کل بهتر از اين شرکت در ايران کار کرده به همين خاطر است که تمام ادبيات موجود در ايران‌خودرو پژويي است.
او گفت: نمي‌گويم مديون پژو هستيم، اتفاقاً پژو مديون ماست. منتها مي‌خواهم بگويم از نظر دادن فناوري‌ها به ما، پژو نسبت به رنو خيلي دست و دلبازانه‌تر عمل کرد.
مديرعامل پيشين ايران خودرو افزود: اينکه پژو در قالب جوينت ونچر، سرمايه به ايران بياورد، بد نيست اما اين نکته را بايد در نظر داشت که پژو به صورت نقدينگي، سرمايه به ايران نخواهد آورد.

منطقي که با تجارت فردا گفت وگو کرده، افزود: فرهنگ کاري ايران‌خودرو با پژو عجين شده و بنابراين مي‌توانيم بگوييم اين خودروساز فرانسوي گزينه محتمل براي شراکت با خودروساز اول کشور است. البته مي‌توان در کنار پژو به ساير گزينه‌ها نيز فکر کرد و با آنها مذاکره انجام داد، چون همان‌طور که گفتم، در حال حاضر قدرت چانه‌زني خودروسازان کشور بسيار بالا رفته است.
‌او در پاسخ به اين پرسش که شريک تجاري بعدي صنعت خودرو ايران از کدام کشور خواهد آمد؛ گفت: گفته مي‌شود که فولکس هم قرار است وارد صنعت خودرو ايران شود که اگر اين اتفاق بيافتد دست کم دو سال زمان خواهد برد. آلماني‌ها هم مثل فرانسوي‌ها سابقه حضور در خودروسازي ايران را داشته‌اند، مثلاً همين ايران‌خودرو، بنز رامونتاژ مي‌کرد. به همين خاطر آمدن خودروساز آلماني ديگري مانند فولکس به ايران محتمل است.

منطقي درباره ورود خودروسازان آمريکايي به ايران اظهار کرد: به نظرم آمريکايي‌ها هم مي‌آيند، منتها با تاخير نسبت به خودروسازان آلماني. اگر قرار است آلماني‌ها مثلاً دو سال ديگر راهي ايران شوند، خودروسازان آمريکايي چهار سال ديگر خواهند آمد.
مديرعامل پيشين ايران‌خودرو درباره سرنوشت همکاري صنعت خودرو ايران با خودروسازان چيني گفت: ما قبلاً مي‌خواستيم با چيني‌ها در ايران‌خودرو کار کنيم و آنها قرار بود با خود سرمايه و مدل‌هاي جديد بياورند که نشد. الان هم مي‌توان با چيني‌ها کار کرد و اتفاقاً چون قدرت چانه‌زني ما بالا رفته، مي‌توان از خودروسازان چيني امتياز گرفت.

او گفت: مثلاً مي‌توانيم در بخش طراحي محصول با چيني‌ها کار کنيم، چون آنها چند سال است که در اين زمينه مشغول فعاليت هستند. به نظرم مي‌توان با چيني‌ها کار کرد و محصولات داراي فناوري روز آنها را به کشور آورد و حتي اين فناوري را به قطعه‌سازان داخلي نيز منتقل کرد.
منطقي افزود: اگر مسير درستي در همکاري با آنها تعريف کنيم، حتماً مي‌توانند همکار خوبي باشند. نکته اينجاست که چيني‌ها در اين سال‌ها درجا نزده‌اند و پيشرفت کرده‌اند و اتفاقاً با استراتژي دقيقي جلو رفته‌اند. چيني‌ها اول قيافه را درست کردند و بعد محتوا را، از همين‌رو معتقدم آنها مي‌توانند در صورت انتخابي درست، شريک مناسبي باشند.


ویدیو مرتبط :
ناگفتۀ توافق پژو با خودروسازان ایرانی