نقش بسیار زیاد انتقال آب بین‌حوضه‌ای در بروز ریزگردها


یک استاد کالج سنت آن دانشگاه آکسفورد با تبیین فرآیند سه مرحله‌ای در کنترل ریزگردها، انتقال آب بین‌حوضه‌ای را در بروز این پدیده بسیار حائز اهمیت خواند و گفت: بهترین راهکار برای مقابله با این پدیده کنترل آن در مرحله نخست یا همان زمان برخاستن ذرات است.

نیک میدلتون پروفسور مطرح دنیا در حوزه محیط‌زیست، در حاشیه اولین کنفرانس بین‌المللی گردوغبار در دانشگاه شهید چمران اهواز در جمع خبرنگاران، در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان در خصوص بروز این پدیده، اظهار کرد: پدیده گردوغبار مسئله ای است که بسیاری از کشورها مانند ایران، عراق، عربستان، کویت و حتی لبنان با آن درگیر هستند.

وی با بیان این‌که پدیده گردوغبار هم به لحاظ سیاسی و هم اقتصادی و اجتماعی یک معضل بسیار بزرگ است، تصریح کرد: اقداماتی که در رابطه با کنترل و مقابله با این پدیده صورت می‌گیرد باید بتواند همه این جنبه‌ها را پوشش دهد.

این استاد دانشکده جغرافیا و محیط‌زیست دانشگاه آکسفورد در پاسخ به این‌که چه راهکارهایی در سطح کشورهای دیگر برای مقابله با این پدیده اجرا شده است و آیا در سطح بین المللی راهکاری برای رفع این معضل وجود دارد، گفت: مهم‌ترین مسئله در رابطه با کنترل گردوغبار یک فرآیند سه مرحله‌ای شامل برخاستن گردوغبار، انتقال توسط باد و ترسیب ذرات است.

میدلتون افزود: این فرآیند درباره هر منطقه درگیر با این معضل ابتدا باید شناخته شود؛ بهترین راهکار برای کنترل این پدیده نیز این است که در همان مرحله اول که قرار است ذرات برخاسته شود، آن را کنترل کرد و این بهترین راه‌حل است.

وی با اشاره به روش‌های دیگری مانند کنترل سرعت باد و ... برای مقابله با این پدیده، گفت: باید این موضوع را مورد توجه قرار داد که گردوغبار می‌تواند باعث ایجاد برخی بیماری‌ها شود و در تنفس افراد مشکل ایجاد و آن‌ها را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کند.

این دانشمند مطرح درباره عوامل ایجاد‌کننده ریزگردها و تأثیر انتقال آب بین‌حوزه ای و سدسازی بر بروز این معضل، اظهار داشت: موضوع انتقال آب بین‌حوزه‌ای در ارتباط با این پدیده اهمیت بسیار زیادی دارد و مشکلی نیست که فقط مختص ایران باشد.

میدلتون تصریح کرد: این مسئله در کشورهایی مثل ترکمنستان و قزاقستان هم وجود دارد و لازم است که یک هیئت بین‌المللی برای نظارت روی این موضوع وجود داشته باشد، اگر بخواهیم همه منابع آب را به سمتی ببریم که باعث خشک‌شدن اراضی شود مشکلات بسیاری ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
پروژه انتقال آب از داری سو (آب لیلا) به آلانق (4)