کشت دانه‌های روغنی در خراسان‌جنوبی رونق گرفت


رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از رونق کشت دانه روغنی کلزا در استان خبر داد و گفت: با مصرف آب کمتر دو برابر گندم در سطح واحد درآمد برای کشاورزان حاصل می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی استان، هاشم ولی‌پور مطلق در بازدید از مزارع کشت کلزا اظهار کرد: یکی از وظایف جهاد کشاورزی تامین مواد غذایی در کشور بوده که از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.

وی، روغن را یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در کشور بعد از گندم عنوان کرد و افزود: کارخانجات روغن‌کشی که در کشور وجود دارد، نیاز دانه‌های روغنی خود را عمدتا از خارج کشور تهیه می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی ادامه داد: در همین راستا در جهت نیل به خودکفایی غذایی و امنیت غذایی وزارت جهاد علاوه برتامین گندم مورد نیاز کشور، تامین دانه‌های روغنی نیز در دستور کار قرار گرفته است.

ولی‌پور مطلق تصریح کرد: در استان ما نیز در کنار برنامه‌ریزی برای رسیدن به این هدف و توجیه اقتصادی‌تر کردن تولید برای کشاورزان به دنبال این هستیم که توسعه دانه‌های روغنی به ویژه کلزا را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه در چهار پنج ساله گذشته سطح زیر کشت کلزا در خراسان جنوبی صفر بوده است، افزود: امسال ۱۷۱ هکتار زیر کشت این محصول قرار گرفته است و این میزان برای اولین بار حدود هفت تا هشت برابر سال‌های گذشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در سنوات گذشته به دلیل استفاده از بذرهای با کیفیت پایین کشاورزان برای کشت این محصول رغبت پیدا نکردند، گفت: اما امسال استفاده از بذر خارجی نتیجه خوبی داد و پیش‌بینی می‌شود سال آینده سطح زیر کشت افزایش یابد.

ولی‌پور مطلق با اشاره به مقایسه تولید گندم و کلزا گفت: خرید تضمینی گندم امسال به قیمت یک هزار و ۲۰۷ تومان است، در حالی که قیمت تضمینی کلزا دو هزار و ۵۳۰ میلیون تومان بوده و این یعنی اگر عملکرد مشابه داشته باشیم، دو برابر گندم درآمد حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین تولید گندم در استان حدود ۲.۳ تن است که پیش بینی ما در کلزار نیز برداشت ۲.۲ تن است و با این تفاسیر دو برابر گندم در سطح واحد درآمد حاصل می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی، تاکید کرد: علاوه بر این بهره‌وری آب در این محصول بیشتر است، چون یک مدار از گندم مصرف آب در کلزا پایین تر است، بنابراین با توجه به شرایط استان از نظر اقتصادی در برابر گندم صرفه بیشتری دارد.

ولی‌پور مطلق در ارتباط با صنایع تبدیلی این محصول در استان نیز گفت: به دلیل عدم گسترش سطح زیر کشت این محصولات کارخانجات فرآوری و تبدیلی آن در استان نداریم.

وی ادامه داد: فعلا چهار دستگاه روغن کشی در استان داریم، اما ما در این زمینه دغدغه‌ای نداریم، چون محصول خرید تضمینی دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی، تامین امنیت غذایی و رسیدن به توسعه منابع غذایی را یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: در همین راستا از نظر خودکفایی دانه‌های روغنی می‌تواند یکی از عوامل اجرای اقتصاد مقاومتی باشد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
رونق صنعت کاشی در استان خراسان جنوبی