سیل و آبگرفتگی در 12 استان ایران / تخریب زمین های کشاورزی و تخلیه چند روستای خوزستان / 4 کشته و یک مفقودی در ایلام


طغیان رودخانه دز تنها مسر ارتباطی اثر باستانی چغازنبیل در هفت تپه را قطع كرده اما هیچگونه آسیبی به این بنای تاریخی جهان وارد نشده است.

عصرایران - بارندگی مستمر 12 استان ایران به ویژه ایلام، لرستان و خوزستان را با سیل و آب گرفتگی روبه رو کرده است.

با گذشت 72 ساعت از وقوع سیلاب در 12 استان‌ کشور، امدادرسانی به مناطق سیل زده و نجات و اسکان سیل‌زدگان در حالی ادامه دارد که هنوز راه‌های ارتباطی برخی روستاها قطع است .

به گزارش عصرایران،  بارش سه روزه باران در غرب و جنوب‌غرب کشور تاکنون 2 قربانی داشت و خسارات زیادی را به بخش باغی، کشاورزی و مسکونی وارد کرد.  به نوشته ایسنا، گرچه از شدت بارش باران کاسته شده اما از عصر جمعه مسیر شمال شرق کشور را در پیش خواهد گرفت و با عبور از تهران، قزوین، البرز، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و ... در خراسان شمالی، خراسان رضوی و شمال سمنان قدرت نمایی خواهد کرد، پیش‌بینی که با ابلاغ سازمان مدیریت بحران امدادگران این استان‌ها را نیز به حالت آماده‌باش درآورده است.

طغیان رود دز در خوزستان

مرگ 4 تن و یک مفقودی در سیل ایلام 

سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز از امداد‌رسانی به 6300 نفر در پی وقوع سیل در 12 استان کشور خبر داد.

سید مصطفی مرتضوی درباره آخرین گزارش‌ها از امدادرسانی به ساکنان مناطق سیل زده اظهارکرد: از روز 24 فروردین ماه تا ساعت 17 امروز امدادگران هلال احمر در 12 استان لرستان، ایلام، کرمانشاه، فارس، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، همدان، اصفهان، خراسان شمالی و خراسان رضوی، کردستان و آذربایجان شرقی عملیات امدادی خود را انجام داده‌اند و طی این مدت به ساکنان ١٤٢شهر،روستا و مناطق عشایرنشین امدادرسانی شد.

وی با بیان اینکه در مجموع طی این مدت به 6300 نفر امداد رسانی شده است، گفت:به 3000 نفر نیز اسکان اضطراری داده شده و 650 دستگاه چادر امدادی نیز میان سیل زدگان توزیع شده است.

سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه طی این مدت 11 نفر نجات یافته و به مناطق امن منتقل شده‌اند، گفت: نجات پنج نفر از طریق سه سورتی پرواز انجام شده است، همچنین شش نفر به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

به گفته وی پنج نفر نیز از سوی امدادگران خدمات سرپایی دریافت کرده‌اند و یک نفر نیز در شهرستان مهران، محدوده رودخانه گدارخوش مفقود شده است که تلاش برای یافتن وی همچنان ادامه دارد.

مرتضوی شمار جانباختگان سیل اخیر را چهار تن اعلام کرد کرد و گفت:‌ سه تن در دهلران و یک تن در ایلام جان خود را از دست داده‌اند.

سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه 30 دستگاه خودرو سواری نیز طی این مدت از مسیر سیلاب رها شده است، گفت: از 338 واحد مسکونی نیز تخلیه آب انجام شده و امدادرسانی در استان‌های خوزستان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، چهارمحال، فارس و اصفهان ادامه دارد.

 
 هلال احمر: فشار سیل در سه استان خوزستان، ایلام و لرستان

دبیركل جمعیت هلال احمر روز جمعه در بازدید از مناطق سیلزده شهرستان دزفول در شمال خوزستان گفت:امداد رسانی به سیلزدگان در 11 استان از سوی جمعیت هلال احمر ادامه دارد.
11 استان متاثر از شرایط جوی اخیر با مشكل مواجه شده كه بیشترین فشار به سه استان خوزستان، لرستان و ایلام بوده است.

به گزارش ایرنا اصغر احمدی در حاشیه بازدید از مناطق سیلزده دزفول به آماده سازی شش اردوگاه برای اسكان اضطراری سیلزدگان از سوی جمعیت هلال احمر اشاره کرد و گفت:جمعیت هلال احمر تلاش می كند تا در اوج فشار ناشی از سیلاب به مردم آسیب وارد نشود.

تخلیه تعدادی روستا در خوزستان

فرماندار شوش در استان خوزستان از قطع ارتباط چند روستای این شهرستان بر اثر سیلاب خبر داد و گفت:چند روستای این شهرستان بر اثر سیلاب تخلیه شدند.

رضا نجاتی عصر جمعه به ایرنا گفت:سیلاب راه ارتباطی چغازنبیل شوش را از صبح روز جمعه قطع كرده و ارتباط روستای واقع در این مسیر با شهر شوش را قطع كرده است.

وی اظهار كرد:175 سكنه روستای شیخ فندی در بخش مركزی شوش نیز به دلیل ورود سیلاب به این روستا تخلیه شده و به محل امن منتقل شدند ضمن اینكه تاسیسات آبرسانی روستای ابوالقیفه در بخش شاوور نیز به زیر آب رفته است.

رییس ستاد بحران شهرستان شوش افزود:روستای گطیش با 36 خانوار جمعیت نیز به دلیل ورود سیلاب به این روستا تماما تخلیه شده است.

نجاتی گفت:روستای بیت یباره در بخش شاوور نیز روز جمعه در پی سیلاب و طغیان رودخانه دز تخلیه شد.

وی همچنین افزود:طغیان رودخانه دز تنها مسر ارتباطی اثر باستانی چغازنبیل در هفت تپه را قطع كرده و سیلاب از این سازه باستانی فاصله داشته و هیچگونه آسیبی به این بنای تاریخی جهان وارد نشده است.

ساكنان 13 روستای سیلزده شهرستان شوش روز پنجشنبه نیز به محل های امن منتقل شده و امكانات مورد نیاز آنها تامین شده است.

دبی رودخانه از 300 مترمكعب بر ثانیه در شرایط عادی در روز پنجشنبه تا 4500 متر مكعب بر ثانیه نیز افزایش یافت.
طغیان دز موجب آبگرفتگی تعدادی از روستاهای دزفول و شوش شد.
شهرستان شوش در 100 كیلومتری اهواز دارای 220 روستاست.

بارش سیل آسای چند روز گذشته در شمال استان خوزستان و استان های لرستان و ایلام باعث افزایش حجم آب رودخانه های دز، كرخه و كارون در استان خوزستان و نیز بروز سیل در برخی شهرهای استان شده است.

انتقاد از امدادگران!

صیدعیسی دارایی، نماینده اندیمشک در مجلس همزمان با اقدامات امدادگران در مناطق سیل‌زده از عملکرد هلال احمر در رسیدگی به وضعیت سیل‌زدگان این منطقه انتقاد کردو به ایسنا گفت: متأسفانه مسئولان مربوطه و به ویژه هلال احمر تا این لحظه وضعیت روستاهایی که در مسیر رودخانه دز قرار داشته‌ و متحمل خسارات زیادی شده‌اند را رسیدگی نکرده است.

وی با تأکید بر ضرورت رسیدگی فوری به وضعیت کشاورزانی که متحمل خسارات سنگینی از ناحیه سیل شده‌اند، گفت: باید هرچه سریع‌تر وضعیت بیمه این کشاورزان و مردمی که از این راه ارتزاق می‌کردند مورد بررسی و رسیدگی قرار گیرد.

اسکان سیلزدگان

محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان نیز از آمادگی مدارس روستایی و شهری هم مسیر کارون برای اسکان سیل زدگان احتمالی خبر داد و با اشاره به آماده باش کامل نیروهای آموزش و پرورش در مدارس روستایی شهرهای دزفول، شوش، اندیمشک، باوی، آبادان و دیگر مناطق در معرض خطر استان، به ایسنا گفت: تاکنون حدود 2000 نفر در مجتمع ورزشی شهید ناحی دزفول و 150 نفر در مدارس شهر امام، از شهرهای اقماری دزفول اسکان داده شدند.

وی با تاکید بر این‌که هیچ مدرسه‌ای در جریان جاری شدن سیل آسیب ندیده است، اظهار کرد: طبق گزارش‌های رسیده از شهرهای مختلف، شرایط تحت کنترل ستاد بحران است و تنها در دزفول عشایر اطراف رودخانه دچار مشکل شده‌اند که در مجتمع ورزشی ناحی آموزش و پرورش اشکان داده شدند. در شهر شوش هم مدارسی برای اسکان در نظر گرفته شده است.

تقی‌زاده افزود: مدیران و عوامل مدارس در روستاها ضمن حفاظت فیزیکی مدارس، با عوامل ستاد بحران، فرمانداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها برای اسکان روستاییان سیل‌زده همکاری دارند و شب گذشته در حال خدمت رسانی و نصب چادر برای سیل زدگان بودند.

مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان اظهارنظر در مورد تعطیلی مدارس در روز شنبه را به تصمیم ستاد بحران و ادامه شرایط آب و هوایی استان موکول کرد. 

امداد رسانی به 3043 حادثه دیده سیلاب در استان لرستان

مرتضی سلیمی؛ قائم مقام سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به اینکه بارش شدید باران منجر به وقوع سیل و آبگرفتگی در شهرستان های مختلف استان لرستان شد، افزود: از روز گذشته شاهد آبگرفتگی در شهرستان‌های پلدختر، الشتر، ازنا، کوهدشت، دورود، الیگودرز، خرم آباد، بروجرد و نورآباد بوده ایم که نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر تاکنون به 3043 حادثه دیده سیلاب در استان لرستان امدادرسانی کرده اند.

قائم مقام سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه 791 خانوار تا این لحظه امدادرسانی شده اند، افزود: با برپایی ٢٨٠ دستگاه چادر امدادی اسکان اضطراری سیل زدگان در استان لرستان فراهم شد.

وی به امدادرسانی نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان در 64 شهر، روستا و مناطق عشایرنشین اشاره کرد و اظهارداشت: 51 تیم عملیاتی متشکل از 215 امدادگر و نجاتگر در حال امدادرسانی به هموطنان سیل زده در استان لرستان، هستند.

سلیمی در خصوص بکارگیری تجهیزات امدادی به منظور امدادرسانی به سیل زدگان در استان لرستان، تصریح کرد: 34 دستگاه امبولانس، 29 دستگاه خودروی کمک دار، 32 دستگاه پمپ و موتور تخلیه آب از منازل برای امدادرسانی به سیل زد&


ویدیو مرتبط :
سیل در 11 استان ، 12 کشته و 6 مجروح