روانشناسي/ چگونه دروغ نگوييم؟


بيتوته/ هيچ کسي دوست ندارد دروغ بگويد اما متاسفانه اوقاتي پيش مي آيد که در آن با ديگران صادقانه رفتار نمي کنيم ولي عادت کردن به راستگويي باعث تقويت ارتباط بين شما و ديگران مي شود و حقيقت گويي را براي تان به امري جذاب و پسنديده تبديل خواهد کرد.

براي چه دروغ مي گوييم؟
گاهي اوقات افراد دروغ مي گويند چون مي خواهند چيزي را در وجود خودشان پنهان و با نسبت دادن موضوعي دروغين به خود، اعتماد به نفس شان را تقويت کنند. وقتي فردي در مورد جنبه اي از شخصيت وجودي اش يا شرايط اطراف خود احساس خوبي ندارد، سعي مي کند با دروغ حس خوبي را در خود به وجود بياورد.
براي مثال دانشجويي که هميشه در درس هايش ضعف دارد، وقتي از او راجع به نتيجه آخرين امتحان پرسيده مي شود، به دروغ نمره خوبي را به عنوان نتيجه امتحان اعلام مي کند چون درون خود از ضعف درسي اش ناراحت بوده و دنبال پوشاندن آن است.

حسادت دليل دوم دروغ
متاسفانه بعضي از افراد دوست ندارند که شخصي در موضوعي خاص نسبت به آنها برتري داشته باشد. به همين دليل مانع اعتماد به نفس دوست شان مي شوند. براي مثال اگر يکي از دوستان اين فرد بخواهد در رشته ورزشي خاصي فعاليت کند و توانايي اين کار را هم داشته باشد، فرد حسود انگيزه او را از بين خواهد برد زيرا نمي خواهد دوستش در زمينه اي که او هيچ استعدادي ندارد، پيشرفت کند.

فرار از خجالت و شرمندگي
مادر شما کاملا اتفاقي داخل جيب شلوارتان يک نخ سيگار پيدا مي کند. وقتي اين موضوع را با شما در ميان مي گذارد، شما شرمنده مي شويد و ناچار دروغ مي گوييد که اين سيگار متعلق به شما نيست و اشتباهي داخل جيب تان قرار گرفته است. هر چند مادرتان حرف تان را باور نمي کند اما با اين کار خود را از سرزنش او در امان نگه داشته ايد. دروغگويي گاهي براي فرار از سرزنش و گاهي شرمندگي است.

چگونه مانع دروغ شويم؟
مواردي که براي دروغگويي براي تان برشمرديم مي تواند يکي از دلايل دروغگويي شما باشد. قبل از اينکه در آينده دروغ بگوييد، همين الان ببينيد چه دلايلي شما را وادار به دروغگويي مي کند. با شناخت نقاط ضعف خود و اصلاح آنها مي توانيد خود را از دروغ گفتن در امان نگه داريد. براي مثال قبل از اينکه همسر يا مادرتان از سيگار کشيدن شما مطلع شوند، اين عيب خود را برطرف کنيد و اگر هم آنها متوجه اين عادت ناپسند شما شدند، حقيقت را از آنها پنهان نکنيد و راستش را بگوييد.

دست از مقايسه برداريد
گاهي اوقات شما دروغ مي گوييد چون مي خواهيد خود را برتر از ديگران نشان دهيد. هيچ لزومي ندارد که خودتان را با ديگران مقايسه کنيد. اگر بر فرض دوست شما در حوزه اي خاص مهارت دارد دليلي براي همانندسازي خودتان با او نيست. نظر ديگران را در مورد خودتان فراموش کنيد و به نداي قلب تان گوش دهيد. نداي درون شما هميشه خواستار ابراز کردن حقيقت است. يادتان باشد بيشتر مردم طرفدار صداقت آدم ها هستند.

نتيجه رفتارتان را بر عهده بگيريد
هر عملي که از شما سر مي زند با انتخاب و اختيار خودتان بوده است، بنابراين اگر مسئوليت اتفاقي که برايتان افتاده را بپذيريد و از نتايج برخي کارها آگاه باشيد، کمتر دروغ خواهيد گفت.

گاهي اوقات تمام حقيقت را نگوييد
به خاطر داشته باشيد راستگويي هميشه به معناي توضيح دقيق و جزيي نيست. استفاده از ادبيات مناسب و احتياط در به کار بردن کلمات و دوري از تحقير کردن افراد، مواردي است که بايد در بيان کردن حقيقت به آن توجه کنيد.


ویدیو مرتبط :
کمپانی دروغ ، دروغ را مرود بحث گذاشت !