فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی نیاز به مدیریت دارند


یک جامعه شناس گفت: فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی نیاز به مدیریت دارد و باید آثار مخرب آن را از زندگی حذف کرد.

مرجان انصاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قم، در مورد اهمیت مدیریت کاربرد فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی عنوان کرد: تکنولوژی درهر قالب و هر شکلی که باشد همواره مانند یک تیغ دو لبه عمل می‎کند، در واقع هم جنبه‌های مثبت و هم آثار مخرب دارد.

این جامعه شناس تصریح کرد: اینترنت و شبکه‌های اجتماعی درفضای مجازی نیز در گروه محصولات و ابزارهایی هستند که امکان استفاده و سوء استفاده همزمان از آنها وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در تفکر سیاه و سفید که اکثر افراد جامعه ما در گیر آن هستند، دستاوردهای حضور در فضاهای مجازی یا صد در صد خوب است یا مطلقا بد‌، در حالی که آنچه سیر هر اتفاقی را تعیین می‌کند، نحوه نگرش افراد به آن مطلب است.

انصاری اظهارکرد: همان طورکه برای راندن اتومبیل باید قوانین و اسلوبی را رعایت کرد، برای استفاده از قابلیت‌های اینترنت و فضای مجازی نیز نیازمند بسترسازی اجتماعی و فرهنگ‎سازی فردی هستیم، متاسفانه سرعت گسترش و رشد شبکه‎های اجتماعی مجازی از سرعت فرهنگ سازی جامعه ما بسیار بالاتر است.

وی در این باره گفت: همین امر باعث شده جنبه‎های تاریک و آسیب زننده آنها سریع‎تر از جنبه‎های مثبت شان رشد کند، شبکه‎های مجازی فراوان با امکانات جذاب و سرگرم کننده‎ای که دارند باعث می‌شوند افراد به سرعت جذب آنها شده و زمانی را که می‎توانند برای اعضای خانواده و ارتباطات حقیقی بگذارند، صرف حضور در این شبکه‎ها کنند.

این جامعه شناس در مورد پیامدهای منفی فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی متذکر شد: از پیامدهای مخرب این اتفاق این است که درخانواده نقش والدین در تاثیرگذاری بر شخصیت و تربیت فرزندان کمرنگ شود.

وی از سوی دیگر زوج‎ها نیز از یکدیگر فاصله گرفته و زمان اندکی باهم صرف کنند، در حال حاضر در خانواده‎های ایرانی درکنار هر یک از اعضا عضو جدیدی بنام فضای مجازی نشسته و این همنشین تازه به آسانی علاقه و تمرکز افراد را به سوی خود جلب کرده است.

انصاری خاطرنشان کرد: اعضای خانواده هر یک برای خود دنیایی مجازی ساخته‌اند که دیگری از آن خبر ندارد و این می‎تواند باعث یک موج جدید فاجعه آمیز در روابط همسران و استحکام بنیان خانواده‎ها شود.

وی عنوان کرد: دورشدن تدریجی اعضای خانواده از یکدیگر و یافتن دوستان مجازی زمینه ساز شک و بی‌اعتمادی را فراهم می آورد و این اتفاق تنها یک دلیل دارد و آن هم نبود یک برنامه مدون فرهنگ‎سازی قدرتمند است که بتواند برای این تکنولوژی سرکش و قدرتمند یک بستر معین و کنترل شده‎ای بسازد.

این جامعه شناس در پایان تصریح کرد: باید بتوان فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی را مدیریت کرد تا آثار مخرب آن را از زندگی امروز خود حذف نماییم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
دروغی بیشرمانه در فضای مجازی شبکه های اجتماعی