28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟


  برترین ها: امروز 28 آذر برابر با 19 دسامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

1974 - نبرد هوایی عراق و ایران در آذرماه 1353

19دسامبر 1974 (28 آذرماه 1353) باردیگر در مرز ایران و عراق یک نبرد هوایی میان جنگنده های دو كشور روی داد و دولت وقت بلافاصله به ارتش غرب کشور آماده باش داد و پاسگاههای مرزی را که در دست ژاندارمری (نیروی انتظامی) بود با اعزام سرباز تقویت کرد. این زد و خوردها و ناآرامی های مرزی پس از الغای سلطنت در عراق در سال 1958 میلادی هرچند وقت یکبار صورت می گرفت كه برغم سازش الجزایر در 1975، در سپتامبر سال 1980 منجر به یك جنگ هشت ساله تمام عیار میان دو کشور شد. متعاقب هر برخورد مرزی، دولت عراق هزاران ایرانی و ایرانی تبار را از آن کشور اخراج می کرد. مرزهای عراق با ایران را انگلیسی ها پس از تصرف آن سرزمین وابسته به عثمانی در جریان جنگ جهانی اول و ساخت كشوری به نام عراق از 3 ایالت وابسته به عثمانی ترسیم كردند و در مورد مرز آبی شط العرب، قاعده بین المللی «خط القعر» را «تعمدا» در نظر نگرفتند تا استخوان لای زخم باقی بماند و باعث این همه فتنه شدند. با هر حادثه مرزی، رادیو ایران و بعدا رادیو ـ تلویزیون به ورق زدن تاریخ ایران می پرداختند و اینکه بین النهرین تا زمان جانشینان کریم خان زند وابسته به ایران بود و تا قرن هفتم میلادی به مدت هشت قرن پایتخت ایران در آنجا قرارداشت که خرابه کاخ سلطنتی هنوز در آنجا پابرجاست، بسیاری از عراقی ها از تبار ایرانی هستند و همچنین کُردهای آن سرزمین. کربلا و نجف مدفن بسیاری از بزرگان و دولتمردان ایران است (با ذکر نام آنان).

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟2012 - Nepotism در سازمان تامین اجتماعی دوران سعید مرتضوی

خبرگزاری مجلس (ایکانا) بیست و چهارم آذرماه 1392 کُپی سه سند مربوط به استخدام همشهریان و آشنایان(Nepotism) در سازمان تامین اجتماعی به دستور اسدالله عباسی و در دوران مدیریت عامل سعید مرتضوی (دادستان پیشین تهران) را در وبسایت خود قرار داد تا ثابت شود که تکذیب اسدالله عباسی (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت دهم ـ دولت محمود احمدی نژاد) در مورد استخدام 500 تن برای سازمان تامین اجتماعی و بدون طی مراحل قانونی استخدام (انتشار آگهی استخدام، رعایت شرایط و گزینش برحسب تحصیلات و تجربه و انتخاب برترها از میان متقاضیان) نادرست بوده است.

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟ این خبرگزاری به نقل از کمیسیون پارلمانی تحقیق و تفحّص از سازمان تامین اجتماعی نوشته است که اسناد [منتشره] حاکی از آن است که این وزیر گیلانی [اسدالله عباسی] این سهمیه‌ استخدامی در سازمان تأمین اجتماعی را تنها بین اقوام و آشنایان خود تقسیم کرده است. در این لیست از میان 500 نفر استخدام شده؛ 120 نفر از چابکسر، 52 نفر از کلاچای، 48 نفر از رحیم آباد و 60 نفر از املش بوده اند. شماری از استخدام شدگان هم از استان یزد بوده اند که زادگاه سعید مرتضوی است. بقیه تنها از 5 استان. به رغم درصد بالای بیکاری تحصیلکردگان کشور، نزدیک به 60 درصد از این 500 نفر، مدارکی کمتر از کارشناسی از دانشگاه (لیسانس) داشته‌اند که همین موضوع خلأ تخصّصی در سازمان تامین اجتماعی (سابقا به نام سازمان بیمه های اجتماعی کارگران ایران) به وجود می آورد. [در استاندارد جهانی، Nepotism ـ رعایت احوال همشهری، آشنا و فامیل در امور دولتی ازجمله معاملات و استخدام و دادن مقام ـ در ردیف مفاسد و ضعف های اداری قرار داده شده است.].

 در زیر کُپی یکی از سه سند منتشره خبرگزاری مجلس جهت ماندن در تاریخ ایرانیان درج می شود:

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟1843 - انتشار کتاب سرود کریسمس شاهکار چارلز دیکنز.

1371 ش - کرباسچی روزنامه همشهری را روانه کیوسک کرد

24 آذرماه 1371 تهرانی ها یک روزنامه رنگی را روی بساط روزنامه فروشیها مشاهده کردند به نام «همشهری» و اعلام شد که مالک و ناشر آن شهرداری تهران است. شاید این نخستین بار درجهان بود که شهرداری یک شهر بزرگ روزنامه عمومی [روزنامه دارای تکفروشی و اعلان تجاری] منتشر می کرد و با عوارض مردم شهر که درآمد آن است پای به حرفه روزنامه نگاری می گذارد!. یکی از روزنامه های حکومتی انتقاد از این عمل را که همین یک کار شهرداری تهران باقی مانده بود که روزنامه نگار هم بشود و آن هم روزنامه کاملا رنگی مطرح ساخته بود و مدتها ادامه می داد. شهرداری تهران پروانه همشهری را در شرایطی گرفته بود که هیات نظارت (وزارت ارشاد) درخواست روزنامه نگاران معروف و حرفه ای را رد می کرد [هنوز هم به آنان پروانه انتشار روزنامه نمی دهد]. پروانه همشهری در زمان ریاست جمهوری اکبر رفسنجانی و وزارت علی لاریجانی صادر شده بود.

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟غلامحسین کرباسچی1111 - امام محمد غزالی (ابوحامد) فیلسوف و اندیشمند ایرانی عهد سلجوقیان درگذشت و در زادگاه خود شهر توس مدفون شد. وی 53 سال عمر کرد.28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟آرامگاه امام محمد غزالی1990 - هندوهای متعصب مسجد «بابر» را در آن كشور تخریب كردند كه باعث زد و خورد خونین و پرتلفات هندو و مسلمان شد.28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟هندو ها در حال تخریب مسجد بابر۱۹۹۷ - فیلم سینمایی تایتانیک اکران شد ،فیلم با فروش جهانی بیش از ۱.۸ میلیارد دلار پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینما محسوب می‌شود.28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟۱۹۹۸ -مجلس نمایندگان ایالات متحده استیضاح بیل کلینتون را در مورد پرونده اسکاندال لوینسکی آغاز کرد.روند استیضاح با تبرئه رئیس جمهور در ۱۲ فوریه ۱۹۹۹ پایان یافت.28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟زادروزها

    ۱۸۵۲ - زادروز آلبرت آبراهام مایکلسون فیزیکدان آمریکایی روس‌تبار، برنده جایزه فیزیک نوبل سال ۱۹۰۷    ۱۹۰۶ - زادروز لئونید برژنف سیاستمدار و دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۲    ۱۹۱۵ - زادروز ادیت پیاف خواننده، ترانه‌سرا و بازیگر فرانسوی

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟آلبرت آبراهام مایکلسون    ۱۹۳۴ - زادروز پراتیبا پتیل دوازدهمین رئیس‌جمهور کشور هند    ۱۹۴۱ - زادروز لی میونگ باک دهمین رئیس جمهور کره جنوبی    ۱۹۸۷ - زادروز کریم بنزما فوتبالیست اهل فرانسه28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟کریم بنزمامرگ ها:

    ۱۳۸۵ ش - محمد محمدی اشتهاردی، مفسر قرآن، نویسنده و محقق ایرانی.    ۲۱۱ - درگذشت پوبلیوس سپتیموس گتا بیست وسومین امپراتور امپراتوری روم    ۱۸۴۸ - درگذشت امیلی برونته داستان‌نویس و شاعر انگلیسی ، خالق رمان بلندی‌های بادگیر    ۱۸۵۱ - درگذشت ویلیام ترنر منظره‌پرداز رمانتیک بریتانیایی

28 آذر - 19 دسامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟مارچلو ماسترویانی    ۱۹۵۳ - درگذشت رابرت میلیکان فیزیکدان برجسته آمریکایی ، برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۲۳    ۱۹۹۶ - درگذشت مارچلو ماسترویانی بازیگر ایتالیایی

*****منابع:

-پایگاه نوشیروان کیهانی زاده-ویکی پدیای فارسی-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر-راسخون


ویدیو مرتبط :
دنیای مجازی در هفته ای که گذشت (19 آذر 94)