باغبان باشی/ جلوگیری از زرد شدن برگ ­های گیاه ریحان


باغبان باشی/ جلوگیری از زرد شدن برگ ­های گیاه ریحان

پارسه گرد/ اگرچه گیاه ریحان نسبتا، ایجاد دردسر نمی‌­کند اما مستعد آلوده ­شدن به برخی آفت‌­ها و بیمار‌ی‌­های خاص است که باعث ایجاد برگ‌­های زرد در گیاه می­‌شود.
ریحان گیاهی تطبیق‌­پذیر است و به آسانی پرورش داده می‌­شود. ارزش این گیاه خوراکی جذاب به‌دلیل برگ‌­های خوش‌بویی است که هم به‌صورت تازه و هم خشک ­شده مورد استفاده قرار می­‌گیرند. این گیاه همچنین به‌عنوان گیاه یک‌ساله نیز، پرورش داده می‌­شود.
چندین عامل در زرد شدن برگ­‌های ریحان موثر هستند که تشخیص آن‌ها معمولا کار آسانی نیست.
آبیاری نامناسب: پوسیده ­شدن و فساد ریشه که بر اثر آبیاری بیش از حد رخ می‌­دهد، یکی از عوامل شایع در زرد شدن برگ­‌های گیاه ریحان است. ریحان را زمانی آبیاری کنید که روی خاک حدود 2/5 تا 5 سانتی­متر خشک شده باشد و به یاد داشته باشید که خاک نسبتا خشک سالم‌تر از خاک غرقاب است. به‌عنوان یک قانون کلی، آبیاری عمیق در هر 7 تا 10 روز، برای گیاه کافی است. اگر شما گیاه ریحان را درون گلدان پرورش می‌­دهید، مطمئن شوید که گلدان حداقل دارای یک روزنه برای زه­‌کشی آب باشد.


بیماری قارچی: اگرچه چندین نوع از بیماری­‌های قارچی می­‌توانند موجب زرد شدن برگ­‌های ریحان شوند اما بیماری "سفیدک کرکی" یکی از شایع‌­ترین آن‌ها است. قارچ این بیماری بسیار سریع تکثیر می­‌شود و از نشانه­‌های تشخیص این بیماری، زرد شدن برگ­‌های ریحان و ایجاد زائده‌­ی کرکی به رنگ خاکستری یا قهوه‌ای است. اگر بیماری را در مراحل اولیه تشخیص دهید ممکن است بتوانید رشد بیماری را با جدا کردن قسمت­‌های آلوده شده، متوقف کنید. هر چند که گیاهانی که به شدت آلوده شده‌­اند باید به دقت خارج شده و از بین بروند.


شرایط رشد: هوای سرد یکی دیگر از عوامل ایجاد برگ‌­های زرد در ریحان است. گیاه ریحان در طول روز دمای بالای 21 درجه سانتی­‌گراد را ترجیح می­‌دهد و در شب دمای هوا باید بالای 10 درجه سانتی‌­گراد باشد. کمبود دریافت نور خورشید هنوز هم یکی از عوامل شایع زرد شدن برگ­‌های ریحان است. گیاه ریحان نیاز به دریافت نور خورشید به مدت 6 تا 8 ساعت در روز را دارد. ریحا‌‌ن­هایی که در داخل خانه پرورش داده می­شوند احتمالا در طول فصل زمستان نیاز به نور مصنوعی (به صورت ایده‌آل زمانی بین 10 تا 12 ساعت در طول روز) خواهند داشت.


شپش­‌ها:
شپش‌ها آفت­‌های ریزی هستند که شیره‌­ی شاخ و برگ‌­های ترد گیاه را می‌­مکند و موجب زرد شدن برگ­‌های ریحان می‌­­شوند. در زیر برگ­‌ها و یا در محل اتصال برگ‌­ها به ساقه به‌دنبال شپش‌ها بگردید. شپش‌ها به آسانی به وسیله‌­ی صابون‌­های حشره‌­کش کنترل می­‌شوند اما مراقب باشید تا از این صابون‌­ها در زمانی‌که نور خورشید مستقیما به برگ­‌ها می­‌تابد و یا در روزهای گرم، استفاده نکنید زیرا این صابون­‌ها می­‌توانند گیاه را بسوزانند.


کرم­‌های نماتود ریشه:
این آفت­‌های کوچک ساکن خاک می‌­توانند باعث زردی برگ­‌ها و ایجاد لکه بر روی ریشه‌­های گیاه ریحان شوند. بهترین راه این است که گیاه را هرس کرده و از برگ‌­های سالم آن استفاده کنید. دفعه‌­ی بعد، انواعی از ریحان­‌ها که در خاک باقی می­‌مانند توسط کرم‌­های نماتود، آلوده نشده­‌اند.


کمبود مواد غذایی:
ریحان گیاهی مقاوم است که در خاک‌­های فقیر نیز به‌خوبی رشد می­‌کند اما با این وجود برای رشد و پیشرفت نیاز به مواد غذایی دارد. به‌منظور جلوگیری از زرد شدن برگ‌­های ریحان، گیاه را به‌صورت مرتب کود­دهی کنید و برای این منظور از کود­های متعادل شده­‌ی چند منظوره استفاده کنید.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
وخداخواست تو"ریحان"باشی...