وقتی بازیگر نقش اول سیگار می کشد...


رییس دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان گفت: بازیگران سینما و تلویزیون با استفاده از سیگار در نقش های خود پیام های بدی را به نسل جوان منتقل می کنند.

حسین لامی زاده در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به اعتیاد به سیگار و همچنین ترویج آن به شکل ناخودآگاه در فیلم ها و سریال های سینمایی و تلویزیونی ، اظهار کرد: تحقیقاتی که در خصوص اعتیاد و موضوع مواد مخدر انجام شده است، نشان می دهد که دخانیات به ویژه سیگار زیر بنای اعتیاد به مواد مخدر بوده است.

وی افزود: بنابراین افرادی که به مواد مخدر گوناگون از جمله تریاک، شیشه و سایر موارد دچار اعتیاد شده اند، از پیش سابقه استفاده از دخانیات و همچنین سیگار داشته اند.

رییس دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان عنوان کرد: با نگاهی اجمالی به سوابق موثر در ابتلا به اعتیاد می توان گفت که سیگار می تواند عامل ایجاد اعتیاد تلقی شود و متاسفانه افراد با سنین پایین و همچنین جوانان به دلیل حس کنجکاوی و گاهی به عنوان تفریح از قلیان و سیگار استفاده می کنند.

وی ادامه داد: در ابتدا شاید قلیان و سیگار به صورت یک جا استفاده نشود ولی با آغاز تعارف سیگار و قلیان در جمع های دوستانه و یا خانوادگی، این استفاده به تدریج منجر به اعتیاد خواهد شد.

لامی زاده بیان کرد: متاسفانه گاهی در تلویزیون و سینما فیلم هایی مشاهده می شود که بازیگر نقش اول فیلم در ایفای نقش خود از سیگار استفاده می کند.

وی ادامه داد: گاهی بازیگران به عنوان الگو و افراد شاخص نگریسته می شوند، بنابراین با استفاده از سیگار در نقش های خود، پیام های بدی را به نسل جوان منتقل می کنند و بسیار بدآموزی دارد.

رییس دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدرخوزستان گفت: همه دستگاه ها از جمله سازمان تبلیغات، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، استانداری، بهزیستی، کمیته امداد و نیروی انتظامی باید تلاش کنند که بحث مبارزه با مواد مخدر به یک موضوع اجتماعی تبدیل و مضرات مواد مخدر انعکاس داده شود تا درمبارزه با مواد مخدر پیروز شویم.

وی با اشاره به اینکه اکنون عملکرد صدا و سیما بهتر از گذشته است، بیان کرد: اگر صداو سیما به شکل نادرست عمل کند، تلاش ها در راستای مبارزه با مواد مخدر هیچ گونه نتیجه ای نخواهد داشت. بنابراین صدا و سیما باید مخاطبان و همچنین مسائل فرهنگی را نیز مدنظر قرار دهد که به صورت ناخودآگاه دخانیات و سیگار و سایر موارد مضر را تبلیغ نکند.

لامی زاده با بیان اینکه لازم است تمام مراکز و امکان فروش قلیان و دخانیات جمع آوری شوند، اظهار کرد: اکنون خوشبختانه در برخی شهرستان ها به جمع آوری قلیان ها و اماکن فروش قلیان اقدام شده است.

وی ادامه داد: شغل های قلیان فروشی یا کرایه دادن قلیان باید به شغل های مناسب تر ارتقا پیدا کنند و افراد کارهای دیگری را برای کسب درآمد جایگزین این موارد کنند. همچنین لازم است که خانواده ها هنگامی که در پارک ها، مسافرت و در جمع های خانوادگی هستند، قلیان را همراه با خود نبرند و از آن استفاده نکنند.

رییس دبیرخانه ستاد مبارزه با مواد مخدر خوزستان با اشاره به اجتماعی کردن موضوع مبارزه با مواد مخدر گفت: اقدامات فرهنگی در شهرستان های خوزستان آغاز شده است؛ در این امر مضرات مصرف مواد مخدر، از جمله قلیان وسیگار به طور کامل اجتماعی می شود تا افراد با آگاهی کامل دیگر به مواد مخدر گرایش پیدا نکنند.

وی ادامه داد: اقدامات تحقیقاتی مضری نیز در زمینه فرهنگی و درمان انجام شده است. همچنین مدارس و دانشگاه ها جهت انجام اقدامات فرهنگی تحت پوشش قرار گرفته اند تا از اعتیاد پیشگیری شود.

لامی زاده با اشاره به اینکه خوزستان در موضوع مبارزه با اعتیاد جایگاه فرهنگی مناسبی در کشور دارد، عنوان کرد: همچنان جهت ارتقای جایگاه فرهنگی خود در موضوع اعتیاد تلاش خواهیم کرد و با مراکز فروش قلیان، قاچاقیان، خرده فروشان مواد مخدر برخورد خواهد شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
شما سیگار می کشید یا سیگار شما را می کشد!