ضرورت ساماندهی آموزش عالی، متناسب با نیازهای بازار کار


رئیس جهاددانشگاهی با تاکید بر این که آموزش عالی کشور باید متناسب با نیازهای ملی کشور ساماندهی شود، دستیابی به اقتدار دفاعی و اقتصادی دانش بنیان را از نیازهای امروز کشور ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه یزد، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در مراسم بهره برداری از ساختمان دانشکده علوم انسانی دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاددانشگاهی یزد طی سخنانی با بیان این مطلب اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که این روزها مورد بحث در شورای عالی انقلاب فرهنگی است، موضوع آمایش آموزش عالی است و مقرر شده تا از طریق ضرایبی ساماندهی در این حوزه را شاهد باشیم. البته راهکار بهتر در این باره این است که آموزش عالی کشور متناسب با نیازهای ملی کشور ساماندهی شود به عنوان نمونه امروز کشور ما نیازمند اقتدار دفاعی و اقتصادی دانش بنیان است.

دکتر طیبی با بیان این که ساماندهی آموزش عالی متناسب با نیازهای ملی و بومی زمان‌بر خواهد بود، خاطرنشان کرد: البته وزارت بهداشت این ساماندهی را از چند ماه قبل عمدتاً با رتبه بندی دانشگاه‎‎های تحت پوشش خود آغاز کرده ولی وزارت علوم فراتر از رتبه بندی دانشگاه‎‎ها باید این اقدام را در دستور کار خود قرار دهد.

وی تاکید کرد: موضوع آمایش آموزش عالی در جهاددانشگاهی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و رشته‎‎های آموزشی متناسب با نیازهای ملی و بومی هر استان مورد توجه قرار گیرند.

وی یکی دیگر از موضوعات مورد تاکید در حوزه آموزش عالی جهاددانشگاهی را کیفی سازی آموزش علی رغم غیرانتفاعی بودن ذکر کرد و گفت: البته با توجه به توانمندی‎‎های متعدد جهاددانشگاهی در عرصه‎‎های مختلف، این امکان فراهم است که آموزش عالی در جهاددانشگاهی تخصصی‎‎تر انجام شود.

رئیس جهاددانشگاهی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضعف کشور در حوزه علوم انسانی، ابراز امیدواری کرد که بتوان با توجه به این مقوله مدیرانی را تحویل جامعه داد که هم مدافع اسلامیت و هم محافظ جمهوریت نظام باشند.

وی با اشاره به ساختمان دانشکده علوم انسانی دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاددانشگاهی یزد،تاکید کرد: این که چنین ساختمان بزرگی علی رغم محدودیت‎‎های مالی در کوتاهترین زمان ساخته شده از ویژگی‎‎های جهاددانشگاهی است و اگر چنین نمی‎‎شد جای تامل داشت.

دکتر طیبی عنوان کرد: البته برای جهاددانشگاهی یزد به لحاظ برخورداری از پتانسیل‎‎های بالای استانی و نیروی انسانی زبده، برنامه ریزی‎‎های خوبی صورت گرفته است ولی نیاز است که مسئولان استان با حمایت‌های زیرساختی ساختمانی خوب و پشتوانه مناسبی برای اجرای این برنامه‎‎ها با توجه به اعتبارات محدود این سازمان فراهم کنند.

همچنین در این مراسم دکتر "محمد علی طالبی" معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد نیز در سخنانی با ابراز خرسندی از سرعت عمل جهاددانشگاهی در ساخت این دانشکده و جلوگیری از اسراف منابعی که معمولاً در جریان طرح‌های عمرانی کشور به راحتی از دست می‎‎رود، گفت: یکی از دغدغه‎‎های استان که در اولین دیدار استاندار محترم با روسای دانشگاه‎‎های استان مطرح شد، موضوع آمایش رشته‎‎‎‎های اموزش عالی در استان و استفاده از ظرفیت‎‎های دانشگاه‎‎های استان و هدایت آنها به سمت رفع نیازهای استان بود.

وی ادامه داد: البته در این رابطه نیز کارگروهی ایجاد شد ولی از آنجایی که بسیاری از تصمیم‎‎ها در حوزه آمایش آموزش عالی در سطح کشور انجام می‎‎گرفت، استان در رابطه با مدریت آمایش نمی‎‎توانست اقدام قابل توجهی را انجام دهد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد در پایان خاطرنشان کرد: امروز از این که این موضوع در سطح کشور مطرح شده بسیار خرسندیم و امیدواریم با توجه به سبقه این فعالیت‎‎ها در استان، استان یزد بتواند در این رابطه پیشتاز باشد و با حمایت ریاست جهاددانشگاهی حتی استان یزد به عنوان پایلوت در این زمینه مطرح شود و از ظرفیت‎‎های این استان برای الگوسازی در کشور بهره گرفته شود.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
ساماندهی نرخ سود متناسب با تورم