شبکه مدیریت آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو راه‌اندازی شد


مشاور فناوری اطلاعات وزارت بهداشت از راه‌اندازی شبکه مدیریت آزمایشگاه‌های سازمان غذا و دارو برای یکپارچه کردن اطلاعات آزمایشگاه‌های سراسر کشور خبرداد.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدی در همایش کشوری آزمایشگاه‌های برتر درباره پروژه جدید ملی سامانه مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی گفت: بخش مهمی از طرح تحول نظام سلامت عملا در حوزه فناوی اطلاعات متمرکز است که در آن برای مجموعه‌ای از سامانه‌های یکپارچه برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: ما در شبکه آزمایشگاهی کشور با مجموعه‌ای از مشکلات روبرو هستیم. آزمایشگاه‌ها با محدودیت گسترده منابع اطلاعاتی و تجهیزاتی مواجه هستند و حجم زیادی از ارزیابی‌ها به صورت مدیریت شده و کنترل شده نیست. سازمان‌های حاکمیتی احتیاج به بستر اطلاعاتی شفاف و یکپارچه‌ای دارند. ما در جامعه نسبت به فضای کیفی تولیدات و فرآورده‌های حوزه سلامت، شفاف‌سازی نداریم که گاهی باعث ایجاد شایعه و اخبار نادرست می‌شود.

سیدی با اشاره به ایجاد زیرساخت تبادل اطلاعات HIX برای ساماندهی اطلاعات حوزه سلامت، گفت: در حال حاضر داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌های نهادهای دولتی و ... در یک شبکه کاغذی و آشفته و گران اطلاعات مبادله می‌کنند. در این راستا زیرساختی برای مرکز اطلاعات سلامت ایجاد شد که این مشکل برطرف شود. شبکه ملی آزمایشگاهی هم در بستر همین زیرساخت فعالیت می‌کند. آزمایشگاه‌های مختلف مجهز به سامانه آزمایشگاهی می‌شوند که با این برنامه تمام سامانه‌ها به بستر HIX متصل می‌شوند.

وی ادامه داد: در این سامانه گردش اطلاعات به صورت الکترونیکی خواهد بود و تمام واحد‌های کنترل کیفیت واحدهای تولیدی نیز باید به این سامانه متصل شوند. مردم هم از طریق یک پورتال عمومی می‌توانند محصول و برند مورد نظر خود را انتخاب کنند و نتیجه ارزیابی‌های آن را ببینند.

در ادامه این مراسم، سیدحسین صفوی، مدیرکل نظارت بر تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو درباره گردش مالی بازار تجهیزات پزشکی در دنیا گفت: این بازار در دنیا در سال 2011 ، 328 میلیارد دلار بوده است و همچنان نیز توسعه پیدا می‌کند. پیش بینی می‌شود این رقم در سال 2017 به 400 میلیارد دلار برسد.

وی ادامه داد: بررسی‌های سازمان غذا و داروی آمریکا نشان می‌دهد بسیاری از محصولات تجهیزات پزشکی که در بازار عرضه می‌شوند، مبتکرانه بوده و تاثیرات بیشتری در درمان بیماران دارند. از سال 2001 تا 2010، در کالاهایی که برای کنترل کیفیت به این سازمان عرضه شده است، کالاهای جدید تجهیزات پزشکی 11 درصد رشد داشته اند و کالاهایی که نمونه مشابه در بازار داشته‌اند، 20 درصد کاهش پیدا کرده‌اند.

صفوی با بیان اینکه افزایش کنترل کیفی در حوزه تجهیزات پزشکی همچنان نتوانسته است نیازها را تامین کند، سرعت توسعه در این تجهیزات را‌ از دانش کنترل کیفی آن بیشتر دانست.

وی گردش مالی این بازار را در کشور چهار تا پنج هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: یک سوم این مبلغ به تجهیزات و ملزوماتی که در داخل تولید می‌شوند بازمی‌گردد. تولیدات داخل از کالاهای کم خطر به پرخطر تغییر کرده است و محصولاتی در حال تولید است که جزو کالاهای دانش بنیان هستند.

صفوی تحقیق و سرمایه‌گذاری در حوزه دانش کنترل کیفی را ضروری دانست و افزود: در این حوزه محصولاتی را در داخل داریم و وابستگی ما را به خارج قطع کرده‌اند. نقش وزارت بهداشت و سایر سازمان‌ها نیز این است که کیفیت را منطبق با دانش روز بررسی کنند.

مدیرکل نظارت بر تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، رفع تحریم‌ها را باعث ایجاد زمینه ای برای ارتباط آزمایشگاههای کنترل کیفی با دنیا دانست.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
پرسش و پاسخ از مدیر کل آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو