ذخیره یک میلیون نسخه فیلم بر روی دی‌ان‌ای مصنوعی


دانشمندان موسسه بیوانفورماتیک اروپا در انگلیس از دی‌ان‌ای به عنوان یک دیسک سخت استفاده کرده و یک میلیون نسخه از یک فیلم قدیمی را درون یک دی‌ان‌ای مصنوعی ذخیره کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، شرکت Technicolor که با دوربین‌های سه نواره‌اش با فیلم‌هایی همچون "جادوگر شهر اوز" و "بربادرفته" همراه عصر طلایی هالیوود بوده، اکنون یک قرن سابقه خود در علم فیلم‌سازی را با این دستاورد جشن گرفته است.

در مراسمی که برای بزرگداشت این رویداد و اعطای نشان ستاره افتخار هالیوود به "فردریک رُز"، رئیس شرکت Technicolor برگزار شد، رُز به نمایش جدیدترین ابتکار شرکتش پرداخت که کدگذاری یک میلیون فیلم در دی‌ان‌ای مصنوعی غیرزیستی بود.

این دی‌ان‌ای در حقیقت یک ویال تقریبا به اندازه یک گلوله بود که یک میلیون نسخه از فیلم فرانسوی صامت "سفر به ماه" در سال 1902 که در آن برای نخستین بار از جلوه‌های بصری استفاده شد، ذخیره شده بود.

دی‌ان‌ای بطور غیرقابل تصوری کوچک است و تا 90 هزار مولکول آن می‌توانند در عرض یک تار موی انسان جای بگیرند از این رو حتی چنین کتابخانه بزرگی نیز برای چشم انسان غیرقابل مشاهده است. تنها چیزی که می‌توان در این ویال دید، آب است.

این کار بر اساس تحقیقات دانشمندان هاروارد انجام شده که در سال 2012 با موفقیت توانستند 5.5 پتابیت داده (حدود 700 ترابایت) را در یک گرم دی‌ان‌ای ذخیره کنند و رکورد ذخیره داده دی‌ا‌ن‌ای قبلی را با ضریب 1000 بشکنند.

آن‌ها فیلم سفر به ماه را به داده‌های در شکل صفر و یک در کد دوتایی محاسباتی تبدیل کرده و آن را به شکل کد دی‌ان‌ای رونویسی کردند که سپس با استفاده از مواد شیمیایی آزمایشگاهی به مولکول تبدیل شدند.

اطلاعات درون این دی‌ان‌ای با تعیین توالی آن خوانده شده و به کد رایانه‌ای بازگردانده می‌شود.

از مزایای ذخیره بر روی دی‌ان‌ای این است که شکل خوانش فیلم‌ها با گذشت هر دهه مانند رسانه‌های سلولوئید، VHS و DVD منسوخ نمی‌شود.

تبدیل فیلم شش هفته زمان و ده‌ها هزاران دلار هزینه به خود اختصاص داد اما محققان در حال کار بر روی ساده‌سازی این فناوری هستند که از لحاظ اقتصادی مقرون‌ به صرفه باشد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
ساخت دی ان ای مصنوعی توسط انسان