مهارت زندگی/ چگونه مطالب را سریع‌تر از دیگران به خاطر بسپاریم؟


مهارت زندگی/ چگونه مطالب را سریع‌تر از دیگران به خاطر بسپاریم؟برترین ها/ اکثر افراد تصور می‌کنند که بهترین راه برای به خاطر سپردن مطالب، تکرار آن هاست. درحالیکه همیشه اینطور نیست. به یاد آوردن مطالب نیازمند یادگیری مناسب است و هر یک از ما سبک یادگیری مختلفی را دنبال می کنیم. شما چه نوع یادگیرنده ای هستید؟ یادگیرنده شنیداری، دیداری، یا جنبشی؟
مراحل ارائه شده در زیر به شما کمک می‌کند تا بتوانید مطالب بسیاری را در کوتاه‌ترین زمان به خاطر بسپارید.

مرحله ۱: آمادگی
برای بهینه‌سازی روند به خاطر سپردن مطالب، باید به محیطی که برای کار و مطالعه انتخاب می‌کنید، توجه کنید. بیشتر مردم، ترجیح می‌دهند مکان‌های ساکت و خلوت را انتخاب کنند. با این حال عده‌‌ای هم هستند که از توانایی یادگیری در مکان‌های عمومی برخوردارند.
سعی کنید ابتدا چیزهایی را که بر یادگیری شما اثر مثبت دارند شناسایی کنید؛ سپس می‌توانید شروع کنید. برای شروع از نوشیدن چای کمک بگیرید. مطالعات علمی بسیاری تأیید کرده‌اند که چای سبز به عنوان یک کاتالیزور طبیعی در بهبود حافظه عمل می‌کند. وقتی می‌خواهیم چیزی را به خاطر بیاوریم، اطلاعات بین سلول‌های عصبی مغز انتقال پیدا می‌کنند. این سلول‌ها توسط سیناپس‌ها با هم ارتباط دارند. تکرار‌کردن مطالب برای سیناپس‌ها مثل ورزش‌کردن است. هرچه بیشتر مطالب را تکرار کنید، آنها را قوی‌تر کرده‌اید و در نتیجه توانایی به خاطر‌سپردن، در شما افزایش می‌یابد.
با بالا رفتن سن، مواد شیمیایی سمی، به سلول‌های عصبی و سیناپس‌های ما آسیب می‌رسانند. این آسیب، منجر به از دست‌دادن حافظه و حتی ایجاد آلزایمر می‌شود. چای‌سبز حاوی ترکیباتی است که فعالیت این مواد سمی را متوقف می‌کند و به سلول‌های مغزی اجازه می‌دهد مدت زمان بیشتری به خوبی به کار خود ادامه دهد.

مرحله ۲: آنچه را که می‌خواهید به خاطر بسپارید ضبط کنید.
وقتی می‌خواهید در یک سخنرانی مطالبی را حفظ کنید؛ ضبط کردن کمکتان خواهد کرد. از ضبط صوت استفاده کنید تا بتوانید هرآنچه را که در مراسم گفته و شنیده می‌شود به خوبی پیگیری کنید.
اگر می‌خواهید متن یک سخنرانی را حفظ کنید، متن را بلند بخوانید، صدای خود را ضبط کنید و به آن گوش بدهید. بدیهی است، این شیوه برای یادگیرندگان شنیداری مفیدتر است، اما در واقع برای همه سودمند است؛ چرا که یک دید کلی در مورد سخنرانی به شما می‌دهد و کمک می‌کند اطلاعات را سریع‌تر حفظ کنید.

مرحله ۳: همه چیز را بنویسید.
قبل از اینکه سعی کنید مطالب را به یاد بیاورید، هر چیزی را بارها بنویسید. این کار کمک خواهد کرد بیشتر با مطلب آشنا شوید. اگر در حین گوش دادن به صدای ضبط شده، آنچه که می‌شنوید را بنویسید، بسیاری از داده‌ها را در ذهنتان حفظ خواهید کرد.

مرحله ۴: یادداشت‌های خود را بخش‌بندی کنید.
حال که همه چیز را در یک متن نوشته‌اید، آن را به بخش‌های جداگانه‌ای تقسیم کنید. برای یادگیرندگان دیداری این روش ایده‌آل است؛ به‌خصوص اگر موضوعات مختلف را با رنگ‌های متفاوت از هم تفکیک کنید. این عمل به شما کمک خواهد‌ کرد اطلاعاتی را که پیش‌تر در ذهنتان ثبت کرده‌اید، طبقه‌بندی کنید.

مرحله ۵: با تکرار‌کردن مطالب آنها را در ذهنتان جمع‌بندی کنید.
هر خط از متن را چندین بار تکرار کنید و سعی کنید بدون نگاه کردن به نوشته‌تان آن را به یاد بیاورید. در همان حالی که هر بخش از متن را حفظ می کنید، اطلاعاتی که تا به حال به ذهن سپرده‌اید را جمع بندی کنید. این کار از پاک‌شدن اطلاعات از حافظه‌ی کوتاه‌مدت‌تان جلوگیری می‌کند. فراموش نکنید که تا وقتی موفق نشده‌اید همه‌ی متن را به سادگی به خاطر بیاورید، به سراغ بخش بعدی نروید.

مرحله ۶: سعی کنید مطالب را از حفظ بنویسید.
حال که شما می توانید تمام بخش‌های مطلب را به یاد بیاورید؛ وقت آن است که همه چیز را از حفظ بنویسید. این کار هرچه را که تا به حال به خاطر سپرده‌اید در ذهنتان مستحکم خواهد کرد.

مرحله ۷: مطلب را به کسی (یا خودتان) آموزش بدهید.
در دوران مدرسه، مؤثرترین روش یادگیری برای برخی از افراد این بود که مطالب را به شخص دیگری آموزش بدهند. آموزش دادن، روش‌های گوناگونی دارد. مثلاً می‌توانید از کسی بخواهید مقابل شما بنشیند تا برایش در مورد موضوع، سخنرانی کنید (اگر کسی پیدا نشد، روبروی آینه برای خودتان سخنرانی کنید) و همه چیز را فی‌البداهه توضیح بدهید. وقت‌هایی که لازم است مطلب موردنظر کلمه به کلمه بیان شود، باز هم این کار را در مقابل شخص دیگری تمرین کنید. در این صورت احساسی که ممکن است در مقابل مخاطبان واقعی پیدا کنید برایتان شبیه‌سازی می‌شود.
در ادامه برای مطلب مورد نظر آزمون طراحی کنید. سعی کنید پیش‌بینی کنید که از شما چه سوالاتی خواهد شد. این آزمون می‌تواند به‌صورت چهارگزینه‌ای، تشریحی و… باشد. تمامی این روش‌ها، نوعی یادگیری تجربی محسوب می‌شوند زیرا شما را وادار می کنند مفاهیمی که یاد گرفته‌اید را در عمل تمرین کنید.

مرحله ۸: به آنچه ضبط کرده‌اید به طور مداوم گوش دهید.
وقتی در حال انجام وظایف غیرمرتبطی مثل رانندگی، شست‌وشوی لباس‌ها و… هستید، به مطالبی که ضبط کرده‌اید گوش کنید. این کار به تثبیت اطلاعاتی که در حافظه‌ی کوتاه مدت خود ذخیره کرده‌اید کمک می‌کند.

مرحله ۹: استراحت کنید.
به ذهنتان اجازه‌ی تنفس بدهید. برای زمانی کوتاه، فکر کردن به مطالبی که یاد گرفته‌اید را متوقف کنید و پس از یک وقفه دوباره به آن برگردید. با این کار تشخیص خواهید داد که کدام قسمت‌ها را واقعا یاد گرفته‌اید و در کدام بخش‌ها ضعیف‌تر عمل می‌کنید و احتیاج به تمرکز بیشتری دارید.



با کانال تلگرامی «آخرین خبر» همراه شوید

منبع: برترین ها


ویدیو مرتبط :
چگونه چیزی را که می خوانیم به خاطر بسپاریم ؟