بازپس گیری ساختمان پژوهشگاه تربیت بدنی در تهران/ مهر پایانی بر یک تصمیم نادرست


رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به بازپس گرفتن ساختمان پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در خیابان میرعماد گفت: این مهر پایانی بود بر یک تصمیم نادرست که تصور می‌کنم پژوهشگاه با آرامشی که پیدا کرده، در آینده سریع‌تر به اهداف پیش‌بینی شده خود خواهد رسید.

رضا قراخانلو در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایسنا، با تبریک هفته پژوهش به تمام کسانی که در جهت توسعه ورزش تلاش می‌کنند، در رابطه با وضعیت کنونی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی اظهار کرد: پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی بعد از دو سال تلاش و کوشش و دوندگی و با همکاری تمام مسئولان فعلی و گذشته وزارت علوم موفق به پس گرفتن ساختمان پژوهشگاه واقع در خیابان میرعماد شد. با این موفقیت توانستیم مهر پایانی بر یک تصمیم نادرست که هزینه‌های زیادی را به پژوهشگاه تحمیل کرده بود، بزنیم. امیدوارم با آرامشی که پژوهشگاه هم‌اکنون پیدا کرده، زودتر به اهدافی که پیش‌بینی کردیم، دست یابیم.

وی با تاکید بر کمبود اعتبارات پژوهشگاه گفت: اگرچه در حال حاضر با کمبود اعتبارات مواجه هستیم، اما سعی می‌کنیم ا عتبارات موجود را طوری مدیریت کنیم که در اجرای برنامه‌های خود با مشکل خاصی مواجه نشویم.

قراخانلو همچنین با اشاره به پایین بودن اعتبارات پژوهشی کشور اضافه کرد: این کمبود اعتبارات را نه تنها ما گوشزد می‌کنیم، بلکه مسئولان رده بالای نظام و سیاست‌گذاران کشور نیز بر این باورند که اعتبارات پژوهشی ما در مقایسه با سایر کشورها بویژه، چین، ژاپن، کره و مالزی بسیار پایین است. البته ما در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در پی این هستیم تا به جای گله کردن از کمبود اعتبارات، با سیاست‌های مختلفی اعتبارات پژوهشی را افزایش دهیم که یکی از این سیاست‌ها، انجام کارهای مشارکتی است.

او ادامه داد: سیاست دوم این است پایان‌نامه‌ها و رساله‌هایی که سالانه انجام می‌شود و میلیاردها تومان پول را به خود اختصاص می‌دهد را بتوانیم به نحو مناسبی هدف‌گذاری کنیم. این کار مثل آن می‌ماند که در حدود 2 تا 3 میلیارد تومان پول به اعتبارات پژوهشی اضافه کرده‌ایم. البته در کنار این کارها، تمام تلاش‌مان بر این است تا از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و نهادهای مسئول، درخواست کنیم تا اعتبارات پژوهشی پژوهشگاه‌ را افزایش دهند.

قراخانلو با اشاره به شروع فعالیت کارگروه مغز سالم با ورزش گفت: در حال حاضر بیماران آلزایمری، مبتلا به ام اس و بسیاری از بیماران عصبی و عضلانی هزینه‌های زیادی را به کشور وارد می‌کنند. اگر بتوانیم با انجام کار مشارکتی با این دو انجمن، موضوع مغز سالم با ورزش را فعال کنیم، در حقیقت از بروز این بیماری‌ها جلوگیری کرده و صرفه‌جویی زیادی را انجام داده‌ایم.

وی در رابطه با پیامدهای طرح ملی فعالیت بدنی ایرانیان و همکاری با 12 دانشکده تربیت بدنی در اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: اجرای چنین طرحی با همکاری 12 دانشکده تربیت بدنی اول اینکه سبب می‌شود تا شبکه سازی محقق شود و از نظر اعتبارات پژوهشگاه با این دانشگاه‌ها هم‌افزایی خواهد داشت. نکته دیگری که در دل این طرح نهفته است، هدفمند کردن رساله‌ها و پایان‌نامه‌های این 12 دانشکده تربیت بدنی است. یعنی زمانی که دانشجویان به همراه استاد راهنمای خود در این طرح ملی فعالیت می‌کنند، در پایان به دستاوردی دست خواهیم یافت که هم به نفع استانها و هم به نفع مردم ایران خواهد بود.

رییس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در ادامه با بیان اینکه بودجه‌های پژوهشی در طول برنامه ششم باید حداقل به 2 درصد افزایش پیدا کند، تصریح کرد: به خاطر تاکیداتی که بزرگان نظام مبنی بر اینکه سهم پژوهش باید از تولید ناخالص داخلی در نظر گرفته شود، باید بگویم که در حال حاضر تنها زیر نیم درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه‌های پژوهشی اختصاص داده می‌شود. در حالی که این عدد باید به رقمی بالاتر از این‌ها افزایش پیدا کند و در طول برنامه ششم توسعه به 2 درصد برسد. اگرچه در هدف‌گذاری 4 درصد است.

وی گفت: اگر تمام بخش‌هایی که به ورزش اهتمام دارند، یک درصد از بودجه خود را برای تحقیق و توسعه در نظر بگیرند؛ بدون شک دیگر با کمبود اعتبارات پژوهشی مواجه نخواهیم بود. حتی پژوهشگاه حاضر است 50 درصد از هزینه‌های مربوط به طرح‌های پژوهشی این نهادها را پرداخت کند به شرط آن که 50 درصد هزینه دیگر را باشگاه‌ها، فدراسیون‌ها و... تامین کنند. قطعا با چنین شرایطی یک سری زیرساخت‌هایی برای گسترش پژوهش در ورزش فراهم خواهد شد.

قراخانلو از امضای تفاهمنامه همکاری با پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی در اجرای طرح سرطان و ورزش برای پیشگیری از سرطان و بهبود آن و امضای تفاهمنامه‌ای با معاونت تندرستی و سلامت وزارت آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیب‌ها و صدمات احتمالی در دانش‌آموزان هنگام ورزش در هفته پژوهش خبر داد.

وی در پایان پیرامون برنامه‌های آینده پژوهشگاه درخصوص طرح‌های پژوهشی گفت: مهم‌ترین برنامه‌های پژوهشگاه در ارتباط با طرح‌های پژوهشی، اجرای چند طرح ملی به صورت متمرکز با همکاری سایر دانشکده‌های تربیت بدنی است. همچنین در زمینه فناوری‌های ورزش و مهندسی ورزشی در حال تدوین برنامه ملی توسعه فناوری‌های ورزشی هستیم که با معاونت علمی ریاست جمهوری این همکاری صورت خواهد گرفت. در زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان و اشتغال‌زایی و کارآفرینی در حوزه ورزش، کاری را با وزارت کار شروع کردیم که سال آینده با قوت پیش خواهیم برد. در ضمن اسفندماه میزبان برگزاری نهمین همایش بین‌المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی هستیم که تاکنون حضور 12 استاد برجسته خارجی در این همایش قطعی شده و بیش از 1100 مقاله علمی دریافت کردیم.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
گروه بیومکانیک پژوهشگاه تربیت بدنی