سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



شفاخونه/ صبحانه وشام دو وعده غذای اصلی در طب اسلامی


شفاخونه/ صبحانه وشام دو وعده غذای اصلی در طب اسلامی

آخرین خبر/ بر اساس معیارهای طب اسلامی انسان فقط به ۲ وعده غذا در طول شبانه روز نیازمند است و اینکه بیشتر افراد روزانه ۳ وعده غذایی صرف می کنند فقط یک عادت است نه نیاز بدن یا گرسنگی حقیقی ، خوب است بدانیم کلمه “ناهار” در اصل ( نا، پیشوند نفی و سلب + آهار) بوده یعنی بی خورش . بی غذا ، بی آش ، به معنی ناشتا ؛ شخصی که از بامداد باز چیزی نخورده باشد پس معنی ناهار یعنی ناخورده ، حتی در شاهنامه فردوسی آمده است :

خورشها فرستید و یاری کنید چه برما همی کامگاری کنید
به نزدیک ایشان سخن خوار بود سپاهش همه چاشت و ناهار بود

«سپاهش همه چاشت و ناهار بود» یعنی همه سپاه گرسنه بودند.

زمان وعده های دوگانه غذایی طبق ملاکهای قرآنی :
دو وعده غذا را باید یکی صبح و دیگری سرشب میل نمود و ناهار وعده ای است که خودمان به آن اضافه کرده ایم و مبنای دینی و طبی ندارد و ضمناً اطبای طب اسلامی-سنتی قائلند که صرف وعده غذایی ناهار باعث چاقی و اضافه وزن نیزمی باشد ،
اما متاسفانه اشتباه رایجی که زیاد مشاهده می شود این است که بعضی از مردم شام را از برنامه غذایی خود حذف کرده و ضرب المثل انگلیسی را تکرار می کنند که : ” صبحانه را خودت بخور، ناهار را با دوستت بخور و شام را بده به دشمنت “
حال آنکه در روایات آمده که پیامبر اکرم(ص) فرمود: لاتدعوا العشاء و لو علی حشفه انّی اخشی علی امّتی من ترک العشاء الهرم، فانّ العشاء قوّه الشیخ و الشّاب بحار، ج۶۶، ص۳۴۳
شام خوردن را ترک نکنید گر چه یک دانه خرمای خشکیده باشد، من بر امّتم از ترک شام می ترسم که دچار پیری زودرس شوند، شام خوردن ، نیرو و قوامِ پیر و جوان است .
و در روایت دیگری آمده که فردی خدمت رئیس مذهب رسید و از ناراحتی معده شکایت کرد. امام صادق علیه السلام فرمودند: بین صبحانه و شام چیزی نخور، مگر نشنیده اید که در قرآن آمده است : « وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَهً وَعَشِیًّا » سوره مریم آیه ۶۲ یعنی «و روزی آن ها(بهشتیان) صبحگاهان و شامگاهان است» یعنی حتی در بهشت ۲ وعده غذای اصلی صبحگاه و شامگاه وجود دارد ، پس اینکه تمام اطباء تاکید دارند که روزه داری باعث سلامتی است شاید یکی از حکمت هایش همین وعده ی دوتایی سحری و افطاری باشد .

ضمناً در فتاوی علما هم در مستحبات غذا خوردن همین نکته آمده مثل فتوای حضرت امام خمینی (ره)در رساله عملیه حکم ۲۶۳۶ ((مستحب است انسان در اول روز و در اول شب غذا بخورد و بین روز و بین شب چیزی نخورد.))
پس سعی کنیم به مرور وعده ناهار را حذف کنیم. روز را با صرف یک صبحانه مقوی در دمادم طلوع آفتاب شروع کنیم و به تدریج و مرور زمان وعده ناهار را حذف کنیم ، با چنین رژیم غذایی فرد سرشب گرسنه می شود و بهتر است پس از غروب آفتاب، شام میل کند تا موقع خواب، غذا هضم شده باشد. از طرفی چون سرشب شام خورده ، می تواند روز بعد صبحانه کاملی بخورد و تا وعده بعدی غذایی انرژی کافی داشته باشد. اگر می بینیم بسیاری از مردم صبحانه نمی خورند چون سیر هستند و به دلیل گرسنگی شدید ، ناهار کامل می خورند. به این ترتیب غذای اصلی شان ناهار است که امراض و بیماری های فراوانی در پی دارد.

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
طب اسلامی با طب سنتی کاملا فرق دارد - سخنرانی استاد تبریزیان ( پدر طب اسلامی )