خانم ۳۰ میلیارد دلاری با رویای خوش از ایران رفت


آیا این میزان قرارداد و دادن خط اعتباری نزدیك به ۲۵ میلیارد دلار می‌تواند آرزوی برادران جنوبی برای تضعیف شمالی‌ها را به واسطه دور كردن ایران از پیونگ یانك محقق سازد.

خانم پارك در ۳ روز حضورش در تهران با مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور ایران دیدار و در جاهای مختلف حاضر شد تا شاهد عقد قراردادها باشد.

آن چونگ بوم، وزیر اقتصاد كره گفت: «ما انتظار بالایی از مشاركت شركت‌های كره‌ای در پروژه‌های مهم زیرساختی برای بازسازی اقتصاد ایران داریم. بدین منظور، ما تلاش خواهیم كرد تا اقدامات سازنده‌ای نظیر حمایت مالی را انجام دهیم.

بر پایه آمار گمرك جمهوری اسلامی ایران، در سال ۲۰۱۵ حجم كل مبادلات تجاری دو كشور پس از كاهش به سبب تحریم‌ها، به چهار میلیارد و ۲۸۵ میلیون دلار رسید كه حجم واردات ایران از كره جنوبی چهار میلیارد و ۳۵ میلیون دلار و صادرات به آن كشور ۲۵۰ میلیون دلار بود.

 

هدف‌گذاری ۳۰ میلیارد دلاری ایران و كره جنوبی

رییس‌جمهوری اسلامی ایران با تاكید بر اینكه باید رقم مبادلات اقتصادی دو كشور را كه طی سال‌های اخیر كاهش یافته، در نخستین مرحله به ۱۸ میلیارد دلار و در برنامه‌ریزی میان مدت به ۳۰ میلیارد دلار برسانیم، گفت: باید برای رسیدن به روابطی توسعه یافته و گسترش همكاری‌ها تلاش كنیم و با ایجاد تسهیلات، موانع و مشكلات را در این مسیر برطرف نماییم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست هیات‌های عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران و كره جنوبی؛ سفر «پارك گئون هی» به عنوان نخستین رییس‌جمهور كره جنوبی به ایران را آغاز تحركی جدید در روابط دو كشور برشمرد و گفت: روابط طولانی، تاریخی و دوستانه دو ملت یكی از پایه‌های مهم برای توسعه مناسبات است. رییس‌جمهوری با اشاره به اینكه ایران و كره جنوبی در روابط ۵۴ ساله خود، هیچگاه مشكلی با هم نداشته‌اند، گفت: این سفر نیز موجب گسترش هر چه بیشتر مناسبات همه‌جانبه تهران – سئول خواهد شد.


۱۹ سند همكاری تهران و سئول

اسناد و یادداشت تفاهم‌های همكاری بین تهران و سئول روز دوشنبه در حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دكتر حسن روحانی و خانم پارك گئون هی روسای جمهور ایران و كره جنوبی، توسط مسوولان و مقام‌های عالیرتبه دو كشور به امضا رسید. جمهوری اسلامی ایران و جمهوری كره جنوبی در جریان سفر «پارك گئون هی» رییس‌جمهوری كره جنوبی به تهران، نوزده سند همكاری برای توسعه هر چه بیشتر روابط و مناسبات دو كشور امضا كردند.

«موافقتنامه حمل و نقل دریایی یادداشت تفاهم چارچوب همكاری در زمینه حمل و نقل و امور زیربنایی»، «یادداشت تفاهم همكاری‌های نفت، گاز طبیعی، پالایشگاه و پتروشیمی»، «یادداشت تفاهم درباره همكاری در زمینه منابع آب»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه توسعه انرژی الكتریكی و صنایع جدید انرژی»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه ماهیگیری و آبزیان»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه علوم و تكنولوژی»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه آموزش عالی»، «یادداشت تفاهم همكاری اعلام سال ۲۰۱۷ به عنوان سال فرهنگی و تاسیس مركز فرهنگی كره در تهران و مركز فرهنگی ایران در سئول»، «سند برنامه مبادلات فرهنگی، علمی و آموزشی دولت جمهوری اسلامی ایران و كره جنوبی»، «یادداشت تفاهم همكاری توسعه بنادر»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و علوم پزشكی»، «یادداشت تفاهم همكاری وزارت بهداشت و آموزش پزشكی و وزارت بهداشت و رفاه كره جنوبی و بانك صادرات و واردات كره جنوبی»، «معاهده معاضدت حقوقی دوجانبه در امور كیفری»، «معاهده استرداد مجرمین»، «یادداشت تفاهم همكاری میان وزارت امور اقتصاد و دارایی و شركت بیمه تجاری كره جنوبی»، «یادداشت تفاهم همكاری در زمینه تكنولوژی‌های فرهنگی و صنایع خلاق»، «چارچوب توافق همكاری»، «توافقنامه همكاری و كمك‌های اداری دوجانبه در امور گمركی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری كره»، اسنادی بود كه برای ایجاد تحرك جدید در روابط دو كشور به امضا رسید.

 
آغاز همكاری بانكی ایران و كرهجنوبی

تفاهمنامه همكاری بین بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران و بانك كی.‌دی .‌بی (KDB) كره جنوبی به امضای غلامرضا كامیاب معاون ارزی بانك مركزی و «لی دانگ ژئول» مدیرعامل این بانك كره‌ای رسید. غلامعلی كامیاب، امضای این تفاهمنامه را زمینه‌ای برای گسترش همكاری‌های بانكی دو كشور دانست و گفت: مقام‌های ایران و كره جنوبی در تلاشند تجارت بین دو كشور را توسعه دهند. وی افزود: یكی از ضروریات توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری، ایجاد و افزایش روابط كارگزاری بین بانك‌های ایرانی و كره‌ای است. معاون ارزی بانك مركزی، با اشاره به گسترش روابط ایران با كشورهای شرقی، گفت: در زمان تحریم، روابط تجاری ما با كشورهای شرقی توسعه یافت و این سیاست را بویژه با كشورهایی كه در زمان تحریم همكاری خوبی با كشورمان داشتند، ادامه خواهیم داد.

«لی دانگ ژئول» نیز در این دیدار، امضای تفاهمنامه را قدمی مثبت برای توسعه همكاری‌ها بین بانك مركزی ایران و بانك كی.‌دی.‌بی KDB  كره‌جنوبی دانست و گفت: بانك ما برای سرمایه‌گذاری و كمك به توسعه صنعتی در ایران اعلام آمادگی می‌كند. در حال حاضر با چهار بانك ایرانی ارتباطاتی داریم و امیدواریم برای رسیدن ایران به رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی یاری رسان باشیم.

مدیرعامل بانك KDB افزود: این بانك همه تلاش خود را برای برقراری روابط سازنده و استوار با بانك مركزی ایران به كار می‌گیرد و امضای این تفاهمنامه، آغاز راه است.

بانك توسعه كره جنوبی (KDB) در سال ۱۹۵۴ با هدف عرضه و مدیریت سرمایه صنعتی تاسیس شده تا به توسعه صنایع كره و اقتصاد ملی كمك كند. این بانك ۱۰۰ درصد دولتی بوده و مدیرعامل آن توسط رییس‌جمهوری كره تعیین می‌شود. KDB  نقش مهمی در تامین مالی طرح‌ها در خارج از كشور و عرضه سرمایه صنعتی برای بانك‌ها و شركت‌های داخلی كره دارد.

 
خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات كره جنوبی از اختصاص خط اعتباری پنج میلیارد دلاری دولت این كشور برای اجرای طرح‌های خاص در ایران خبر داد. «كیم یونگ هاك» در مراسم انعقاد تفاهمنامه صندوق ضمانت صادرات ایران و كره جنوبی گفت: صندوق ضمانت صادرات كره ۶/۱ میلیارد دلار ریسك صادرات به ایران را تحت پوشش قرار داده كه این رقم در سال ۲۰۱۴ به ۸۰۰ میلیون دلار تقلیل یافته است و اكنون انتظار می‌رود با توجه به تمایل شركت‌های كره‌ای به حضور مجدد در بازار ایران، این رقم به بیش از دو میلیارد دلار برسد.
وی با بیان اینكه دولت كره جنوبی در نظر دارد خط اعتباری پنج میلیارد دلاری با كوشش صندوق ضمانت صادرات كره جنوبی را در اختیار ایران قرار دهد، تصریح كرد: این خط اعتباری برای اجرای طرح‌های خاصی كه دولت كره دنبال می‌كند، اختصاص خواهد یافت. سید كمال سیدعلی نیز در این مراسم گفت: تعهدات موسسه‌های اعتبار صادراتی در قبال ایران پیش از تحریم‌ها حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده كه این بدهی در حال حاضر به ۴ میلیارد دلار كاهش یافته و بر این اساس ایران بخش عمده‌ای از این بدهی را بازپرداخت كرده، ضمن اینكه مبالغ اندك معوق شده نیز به دلیل مسدود بودن كانال‌های بانكی از طرف كشورهای اعتباردهنده بوده است.


۴ برابر شدن فروش نفت ایران به كره جنوبی

همزمان با افزایش ۴ برابری فروش نفت ایران به كره جنوبی، وزیران نفت و انرژی دو كشور تفاهمنامه راهبرد بلندمدت همكاری در زمینه نفت و گاز را امضا كردند. وزیر نفت ایران و «جوهیونگ هوان» وزیر بازرگانی، صنعت و انرژی كره جنوبی سومین یادداشت تفاهم همكاری میان دو كشور را در حضور روسای جمهور دو كشور درباره راهبرد بلندمدت همكاری دو طرف امضا كردند.

بیژن زنگنه پس از دیدار با «كانگ هو این» وزیر امور زمین، زیربنایی و حمل و نقل كره جنوبی در جمع خبرنگاران درباره حجم فروش نفت و میعانات گازی ایران به كره جنوبی پس از لغو تحریم‌ها، گفته است: فروش نفت و میعانات گازی ایران به كره جنوبی با ٣٠٠ هزار بشكه افزایش در روز به ٤٠٠ هزار بشكه رسیده است.
این عضو كابینه دولت با تاكید براینكه حجم صادرات نفت ایران پیش از لغو تحریم‌ها یكصدهزار بشكه در روز بود، تصریح كرده است: كره جنوبی كه از مشتریان سنتی نفت خام ایران است پس از لغو تحریم‌ها میزان برداشت نفت خام و میعانات گازی خود را از ١٠٠ هزار بشكه در روز به ٤٠٠ هزار بشكه در روز رسانده است. زنگنه همچنین در تشریح امضای یادداشت تفاهم با وزیر انرژی كره جنوبی، بیان كرده است: ال ان جی، طرح توسعه بخش دوم فاز ١٢ پارس جنوبی (كه اتان و مولكول‌های سنگین‌تر را به عنوان خوراك پتروشیمی جدا می‌كند)، پ


ویدیو مرتبط :
ابزاری ۳۰ دلاری برای هک کردن قفل انواع خودروها