هافینگتون پست: کشورهای غربی بعد از چهار سال تازه به حرف اسد رسیده اند


هافینگتون پست در گزارشی نوشت کشورهای غربی پس از چهار سال به این نتیجه رسیدند که حرف اسد درباره مبارزه با تروریسم درست بوده است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، هافینگتون پست در گزارشی نوشت کشورهای غربی بعد از چهار سال پیمایش راه اشتباه، تازه به این نتیجه رسیده اند که حرف چهار سال پیش بشار اسد درباره مبارزه با تروریسم در سوریه درست بوده است. 

بخش فرانسوی پایگاه اینترنتی هافینگتون پست در یادداشتی به قلم "ایو ژان کلو دوونز فان،"  کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در فرانسه به بررسی و واکاوی تغییر رویکرد غرب به بشار اسد و سوریه پرداخت و نوشت: از اوایل بحران سوریه همیشه این جملات را ما از رهبران کشورهای غربی می شنیدیم: هرگز ما با او (اسد) وارد مذاکره نمی شویم! ما هرگز به فکر کوچکترین توافقی با او نخواهیم بود! هرگز ما با او همکاری نخواهیم کرد!

از چهار سال پیش تاکنون، از راست گرفته تا چپ و از چپ گرفته تا راست، در غرب سیاست از هم گسیخته ای در قبال بحران سوریه دنبال می شد که علت آن خودخواهی و ندانم کاری رهبران کشورهای غربی بود.

کشورهای غربی با پیروی از مشورت های غلط، راه ترور و وحشت را در پیش گرفتند که اکنون به بزرگراه مرگ تبدیل شده است. آنها با نادیده انگاشتن مشورت های خردمندانه به سیاست بین المللی ایجاد دیوار و مانع ادامه دادند. آنها حتی در ابتدا حاضر نشدند از مسیحیان خاورمیانه( غرب آسیا)حمایت کنند تا این چنین آواره و قتل عام نشوند. 

آنها در مقابل قدرت گیری گروههای تکفیری که هر کدام از دیگری بیشتر افراطی بودند چشم و گوش خود را بستند. واقعا آنها چگونگی ادعا می کردند از گروههای مخالف میانه رو حمایت می کنند، در صورتی که همه آنها با عملکرد خود نشان داده بودند تندرو و تروریست هستند. 

درک این که کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس از این گروههای تروریستی حمایت مالی و نظامی می کنند کار دشواری نیست.

آیا درک اینکه میان تأمین اعتبار مالی بازپرداخت بدهی های کشورهای غربی ، حمایت سیاسی - نظامی از شورشیان تروریست و فروش هواپیما و تجهیزات نظامی به کشورهای منطقه ارتباط وجود دارد کار دشواری است؟

چرا باید فریب این اندیشه را بخوریم که می گوید باید برای مردم منطقه دموکراسی به ارمغان آورد؛ در حالی که مردم آن منطقه اصلا این دموکراسی را نمی خواهند. چرا باید چشم و گوش خود را به روی ریاکاری برخی رهبران غرب ببندیم که در مقابل افکار عمومی از وضع به وجود آمده در خاورمیانه و سوریه ابراز ترحم و تاسف می کنند؛ اما در پشت پرده سلاح و تجیهزات نظامی به کشورهای حامی تروریست می دهند و در ازای آن پول و نفت می گیرند. چرا نباید درک درستی از فضای به وجود آمده در سوریه داشت و با کسانی که برای توقف این کشت و کشتار تلاش می کنند همراه نشد. 

سیاست واقعی برعکس همه آن چیزی است که طی چهار سال گذشته در سوریه به اجرا گذاشته شد. اساس سیاست واقعی بر آگاهی از واقعیات موجود، بر اندیشه کردن، بر تحلیل استوار است تا به تصمیمی درست منجر شود. اما متاسفانه سیاستی که غربی ها در پیش گرفته اند در همان جاده چهار سال پیش سیر می کند که در نتیجه آن تاکنون هزاران نفر جان خود را از دست داده اند و میلیون ها نفر آواره شده اند. سیاستی که در نتیجه آن هزاران آواره روانه مرزهای اروپا شده اند.

اینکه امروز گفته می شود باید برای نابودی داعش و تروریسم در سوریه اقدام نظامی کرد حرف چهار سال پیش رئیس جمهور همین کشور است.

اینکه گفته می شود باید با کمک ارتش سوریه به جنگ با داعش رفت، تایید این واقعیت است که باید برای گفتگو به دمشق و نه جای دیگری رفت. اما اینکه گفته شود نباید با رهبران سوریه گفتگو و همکاری کرد، ادامه همان رفتارها و سیاست های غیر واقع گرایانه و تناقض گونه است و نشان می دهد سیاست بین المللی در قبال بحران سوریه همچنان دچار ازهم گسیختگی است. 

اینکه غرب تازه به فکر ایجاد جبهه واحدی برای مبارزه تروریست های تکفیری در خاورمیانه افتاده است که علاوه بر این منطقه، آفریقا و حتی اروپا را هدف عملیات تروریستی خود قرار داده است اقدامی دیر هنگام اما ضروری است. تنها راه موفقیت چنین جبهه ای نیز آن است که نیروهای نظامی تحت رهبری آمریکا با نیروهای تحت رهبری روسیه هماهنگ شوند. باید از این تجربه زنده همکاری نظامی و سیاسی، برای اندیشیدن به ساختار جدید امنیت بین المللی بهره جست. ایجاد ساختاری نوین برای تامین امنیت بین المللی با توجه به شرایطی که اکنون بر جهان حاکم شده است، لازم و ضروری است. 

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


ویدیو مرتبط :
بین الحرمین‎ از برترین‎ های هافینگتون پست