بی‌تفاوتی در رفع نواقص کشتارگاه صنعتی بجنورد


یکی از اهداف راه‌اندازی کشتارگاه صنعتی در خراسان شمالی، کشتار بهداشتی دام و همچنین صادرات گوشت به جای دام زنده به سایر استان‌ها بوده و این درحالیست که همچنان دام به صورت زنده از استان به سایر استان‌ها به خصوص استان‌های شمالی کشور و تهران صادر می‌شود و از سوی دیگر کشتارگاه صنعتی نیز با کمترین ظرفیت خود در حال فعالیت است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان‌شمالی، خراسان‌شمالی یکی از قطب‌های دامپروری کشور است به طوریکه یکی از مشاغل اصلی مردم استان، کشاورزی و دامپروری است و سالانه تعداد زیادی دام در استان پرورش یافته به صورت زنده به خارج استان صادر می‌شود.

ساخت و راه اندازی کشتارگاه صنعتی بجنورد یکی از پروژه‌های بزرگی بوده که در استان اجرایی شده است. از سال گذشته قرار بر این بوده تا برای اینکه میزان کشتار در این کشتارگاه به ظرفیت واقعی خود برسد و از سوی دیگر کشتار دام در سایر شهرستان‌های استان بر طبق موازین کاملا بهداشتی کشتار شود. قرار بود تعدادی از کشتارگاه‌های دیگر شهرستان‌های استان، تعطیل و کشتار دام آن مناطق در کشتارگاه صنعتی بجنورد صورت گیرد اما این امر بنا به دلایلی انجام نشد که در این خصوص مسئولان ذیربط توضیحاتی ارائه داده‌اند.

دکتر سید محمد مهدی احمدی، مدیر کل دامپزشکی خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه خراسان‌شمالی، در پاسخ به این سوال که قرار بر این بود تا تعدادی از کشتارگاه‌های استان تا آذر سال گذشته، تعطیل و کشتار دام در شهرستان‌ها نیز در کشتارگاه صنعتی بجنورد صورت گیرد، گفت: هنوز شروط لازم برای تعطیلی چند کشتارگاه در استان محقق نشده است.

وی افزود: هنوز پیمانکار کشتارگاه صنعتی و شهرداری بجنورد اصلاحات لازم در این کشتارگاه را مبذول نکرده‌اند تا کشتار دام سایر شهرستان‌ها به این مکان انتقال یابد. شاید مشکلات مالی یکی از دلایل تاخیر در اصلاح نواقص موجود در این کشتارگاه بوده است. کوره تبدیل ضایعات و خروجی فاضلاب در کشتارگاه صنعتی بجنورد دچار اشکال است که باید اصلاح شود.

احمدی توضیح داد: طی صحبت‌های انجام شده قرار بر این بود تا پنج کشتارگاه سنتی استان، تعطیل و دام‌های کشتاری به سوی کشتارگاه صنعتی بجنورد جهت دهی شوند و فقط سه شهرستان دارای کشتارگاه باشد.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا درصدد تعطیلی برخی کشتارگاه‌های استان هستند، تصریح کرد: کشتار صنعتی مورد تایید دامپزشکی است و از سوی دیگر وجود این کشتارگاه‌ها هزینه بر است چراکه تعدادی نیرو فقط برای کشتار حدود هفت تا هشت راس دام فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: کشتارگاه صنعتی بجنورد در سال 88 به بهره‌برداری رسید و یکی از اهداف راه‌اندازی آن کشتار دام، صادرات گوشت قرمز و جلوگیری از خروج صادرات دام زنده از استان به سایر استان‌ها بوده که تاکنون این امر به خوبی انجام نشده است.

مدیر کل دامپزشکی خراسان‌شمالی با بیان اینکه این کشتارگاه ظرفیت کشتار 500 راس دام سبک و 50 راس دام سنگین در روز را دارد، ادامه داد: هم اکنون این کشتارگاه با توان کشتار حدود 80 تا 100 راس دام سبک و هفت تا هشت راس دام سنگین در حال فعالیت است.

ابراهیم ملک پور، پیمانکار کشتارگاه صنعتی بجنورد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه خراسان‌شمالی درباره اینکه چرا نواقص این کشتارگاه برطرف نشده است، اظهار کرد: کشتارگاه صنعتی را با مبلغ 20 میلیون تومان به مدت پنج سال اجاره کردیم و هر سال 15 تا 20 درصد مبلغ اجاره افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه مالکیت کشتارگاه متعلق به شهرداری بوده و این نهاد متعهد به رفع نواقص شده است، افزود: تا به امروز اقدامی در این خصوص انجام نشده است و ما در قالب سرمایه گذار برای تامین گوشت بهداشتی مکاتباتی را انجام و جلساتی را برگزار کردیم که فقط توانستیم تاکنون یک واحد تبدیل ضایعات را در این واحد راه اندازی و مابقی کارها باقی مانده است.

ملک پور با بیان اینکه زمانیکه این واحد را در دست گرفتیم متعهد به توسعه این بخش به شرط رفع نواقص کردیم، ادامه داد: تنها دلیلی که تاکنون سبب شده تا این شرکت نتواند در کشتارگاه سرمایه گذاری کند عدم پاسخ گویی شهردار و معاونان وی بوده است.

وی اظهار کرد: برای رفع نواقص کشتارگاه صنعتی بجنورد بارها به شهرداری که متولی رفع آن است نامه نگاری کرده‌ایم اما تاکنون پاسخی نداده‌اند. به عنوان مثال اداره کل محیط زیست تا خرداد فرصت داده تا بخش تصفیه خانه کشتارگاه راه اندازی شود و ما به شهرداری مکاتبه کرده‌ایم اما تاکنون پاسخی ارائه نشده است.

ملک پور، گاز کشتارگاه صنعتی بجنورد را یکی دیگر از مشکلات بیان کرد و گفت: با وجود اینکه استانداری شهرداری را مکلف کرده که طی 48 ساعت این مشکل رفع شود اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است. پیمانکار پروژه گازرسانی را به کشتارگاه انجام داده اما شهرداری وجه آن را پرداخت نکرده است.

وی خاطرنشان کرد: بارها برای حل این نواقص با شهردار پیشین، معاون اداری و مالی شهرداری مکاتبه شده است اما برای آنها پیاده روسازی مهمتر از تامین زیرساخت‌های لازم برای تهیه گوشت بهداشتی و سالم بوده است.

این سرمایه گذار در پاسخ به این سوال که باید چه بخش‌هایی از این کشتارگاه توسعه می‌یافت، اظهار کرد: راه‌اندازی بخش‌های فرآوری پوست و روده و بسته بندی از جمله اقداماتی بوده که باید انجام می‌شد. با همکاری دامپزشکی توانستیم 40 تن گوشت را بسته بندی و صادر کنیم اما برای ادامه اینکار باید نواقص موجود حل می‌شد که این امر عملی نشد و انجام این کار نیز متوقف باقی ماند.

وی با اشاره به اینکه مبلغ 400 میلیون تومان را برای رفع نواقص کشتارگاه هزینه کرده‌ایم و این امر سبب شده تا سه واحد به منابع درآمدی افزوده شود، خاطرنشان کرد: اگر این روند از سوی شهرداری ادامه یابد مجبور به لغو قرارداد خواهیم شد.

علیرضا باغچقی، یکی از اعضای شورای اسلامی شهر بجنورد همچنین در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه این کشتارگاه با هزینه کرد بالایی در بجنورد راه اندازی شد، ادامه داد: افتتاح این کشتارگاه گاه همراه با نواقصی بوده که به احتمال فراوان رفع آن ‌نیازمند هزینه کرد بالایی نیست. تاکنون موردی مبنی بر مشکل این پیمانکار به شورای شهر بجنورد برای رسیدگی اعلام نشده و لازم است که برای حل موضوع قرارداد بین شهرداری و پیمانکار مطالعه شود.

وی تاکید کرد: باید براساس قرارداد، کار پیگیری شود و اگر شهرداری در خصوص وظایف خود کوتاهی کرده فرصت خوبی را از دست داده و اگر پیمانکار در کار کوتاهی کرده ضربه به منافع خود وارد کرده است.

پیگیری‌های خبرنگار ایسنا برای گفت‌وگو با سرپرست شهرداری بجنورد و معاون اداری و مالی این نهاد در خصوص این مشکل بی‌نتیجه باقی ماند.

کشتارگاه صنعتی بجنورد قابلیت کشتار 100 دام سنگین و 200 دام سبک را دارد. ساخت کشتارگاه از سال 74 در دست اجرا بوده و با گذشت 14 سال به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
آموزش طراحی سایت شرکتی با وردپرس : رفع نواقص قالب (جلسه 36)