سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



بخش‌های سوختگی در كشور به استانداردهای لازم نرسیده‌اند


سلامت نیوز-*غلامرضا انصاری:در حال حاضر در كشور ما به جز یكی دو بخش، اكثریت بخش‌های سوختگی كیفیت نازلی دارند. به‌یقین وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط باید در این مساله به شیوه‌ای وارد شوند كه بتوانند كیفیت امكانات مورد نیاز برای مردم را افزایش دهند. در حال حاضر مشكلات متنوعی در بخش‌های سوختگی وجود دارد كه از آن جمله می‌توان به كمبود تجهیزات و وسایل در این بخش‌ها اشاره كرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان این كمبود امكانات در اكثریت بخش‌های سوختگی كشور وجود دارد و مشكلات زیادی را برای بیماران در این بخش‌ها ایجاد كرده است. مساله بعدی كه در این زمینه وجود دارد این است كه در بخش‌های سوختگی كادرهای آموزش دیده كه بتوانند امكانات مورد نیاز بیماران را به آنها برسانند كم هستند.

با توجه به مشكلاتی كه بخش‌های سوختگی در كشور ما دارند باید گفت كه بخش‌های سوختگی در كشور ما به استانداردهای لازم نرسیده‌اند و با استانداردهای جهانی در این زمینه فاصله داریم. برای اینكه بتوان مشكلات بخش‌های سوختگی را در كشور ما كاهش داد باید علاوه بر احداث بیمارستان‌های جدید، تجهیزات و وسایلی را كه در دیگر بیمارستان‌ها وجود دارند نوسازی كرد و با مجهز كردن بیمارستان‌های قدیمی هم بتوان بر كیفیت خدمات در این بخش افزود.

از سوی دیگر آموزش‌های ضمن خدمت در زمینه سوختگی به پرستاران از دیگر نكاتی است كه باید به صورت جدی دنبال شود. ضرورت انجام این اقدامات در كشور ما وابسته به شرایطی است كه كشور در آن قرار دارد، برای نمونه شهر تهران روی گسل‌های مختلفی قرار گرفته است و خطر زلزله آن را تهدید می‌كند.

اگر زلزله‌ای در این شهر روی دهد با توجه به سیستم گازرسانی كه در این شهر وجود دارد، بخش عمده‌ای از آسیب‌دیدگان این حادثه دچار سوختگی خواهند شد و به همین دلیل ارتقای تجهیزات پزشكی از اهمیت بالایی برخوردار است.

همكاری بین سازمان‌ها در بخش سوختگی

همكاری بین سازمان‌های مختلف در این زمینه باید به صورتی باشد كه خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد تشویق شوند تا حضوری فعالی در خدمت‌رسانی به بیماران سوختگی داشته باشند. فعال شدن افراد خیر و نیكوكار در این زمینه می‌تواند به احداث بیمارستان‌های خیریه كه در خدمت‌رسانی به بیماران سوختگی فعال هستند، كمك كند. نكته دیگری كه در این زمینه وجود دارد این است كه شهرداری می‌تواند با واگذاری زمین برای احداث بیمارستان، دادن پروانه و مجوز ساخت بیمارستان و افزایش امكانات نقش موثری در ارتقای شرایط پیدا كند.

وزارت بهداشت با توجه به مشكلات بودجه‌ای و شرایطی كه در آن قرار گرفته است در مقطع كنونی نمی‌تواند اقدام خاصی در این زمینه انجام دهد مگر اینكه از منابع خارجی و مكمل استفاده كند تا بتواند كیفیت خدمات را در بخش‌های سوختگی افزایش دهد.

یكی از اقدامات مهم در این زمینه این است كه سایر سازمان‌ها و دستگاه‌ها تجهیز بخش‌های سوختگی را در دستور كار قرار دهند. برای نمونه وزارت نفت با مجهز كردن بخش سوختگی چند بیمارستان وابسته به آن، قدم خوبی در این زمینه برداشته است. نقش هلال احمر هم در افزایش خدمت‌رسانی به بیماران سوختگی دارای اهمیت است. هلال احمر می‌تواند بخش امدادرسانی به بیماران سوختگی را به صورت مجزا مورد توجه قرار داده و امكانات در این بخش را افزایش دهد. این سازمان می‌تواند با استفاده از بودجه‌ای كه خود در اختیار دارد، كمك‌های بین‌المللی و استفاده از كمك سازمان‌های غیردولتی، امكانات در زمینه سوانح سوختگی را ارتقا دهد و حتی به سایر بخش‌ها هم در این زمینه كمك كند. برای ارتقای امكانات سوانح سوختگی در كشور باید یك عزم جدی به وجود بیاید، زیرا تنها با امكانات شهرداری یا وزارت بهداشت نمی‌توان انتظار تحول جدی در شرایط را داشت.

شرایط تنها زمانی بهبود می‌یابد كه سایر نهادها هم به این مساله توجه كنند و برای ارتقای خدمت‌رسانی در این زمینه به وزارت بهداشت و شهرداری كمك كنند. در حال حاضر توجه به ارتقای امكانات سوختگی در شهرهای حادثه‌خیز كشور ما باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. ستاد حوادث غیرمترقبه باید با فراهم كردن تجهیزات در شرایط كوتاه‌مدت بتواند امكانات را در سوانح سوختگی بالا ببرد و از سوی دیگر در برنامه‌های میان‌مدت و بلندمدت دستگاه‌های مختلف به این حوزه توجه شود.

ارتقای امكانات و ایجاد امكانات جدید

با احداث بیمارستان سوختگی در یك نقطه خاص تمام مشكل حل نخواهد شد بلكه باید ارتقای امكانات و خدمات در بخش‌های سوختگی بیمارستان‌های مختلف مورد توجه قرار گیرد. تغییر كاربری بعضی از مراكز بزرگی كه بازدهی چندانی ندارند یا احداث بخش‌های جدید در نقاط مختلف در كنار ارتقای امكانات در بخش‌های سوختگی كه در حال حاضر در نقاط مختلف وجود دارند، از جمله راه‌هایی است كه در این زمینه می‌توان با دنبال كردن آنها شرایط را بهبود بخشید.

برای نمونه بیمارستان شهدای تجریش با توجه به فضای وسیعی كه دارد در این زمینه می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. وزارت بهداشت با كمك سایر نهادها می‌تواند بخشی از فضای وسیع این بیمارستان را كه فرسوده شده تغییر كاربری دهد و از آن برای امدادرسانی به بیماران سانحه دیده استفاده كند. با استفاده از بخشی از فضای این بیمارستان می‌توان امكانات در این زمینه را تا حدود زیادی بالا برد.

وزارت بهداشت باید در طرح‌های جدیدی كه به اجرا می‌گذارد موارد این‌چنینی را مد نظر قرار دهد و از ظرفیت‌هایی كه در این زمینه وجود دارد به خوبی استفاده كند. به نظر من احداث بیمارستان تنها در یك نقطه از شهر نمی‌تواند كارساز شود، بلكه باید به دنبال راه‌حلی همه‌گیرتر بود كه احداث بیمارستان‌ها در نقاط دیگر شهر و ایجاد بخش‌های سوختگی مجهز در بیمارستان‌های موجود را مد نظر قرار دهد.

یكی از كارهای مهم در افزایش امكانات در بخش سوختگی این است كه به بیمارستان‌های جدیدی كه احداث می‌شوند در صورتی مجوز داده شود كه بخش سوختگی مجهزی در آنها تعبیه شده باشد. از سوی دیگر در بیمارستان‌هایی هم كه در حال حاضر طرح‌های نوسازی و بازسازی را در دستور كار دارند باید ایجاد بخش سوختگی الزامی شود. اقدام موثر دیگر در این زمینه این است كه وزارت بهداشت و وزارت رفاه، وضعیت بیمه بیماران سوختگی را به طور جدی مورد توجه قرار دهند و با افزایش پوشش بیمه‌ای در این زمینه امكانات بیشتری را به بیماران سوختگی برسانند.

* عضو شورای شهر تهران


ویدیو مرتبط :
آموزش 0 تا 100 فتوشاپ : ابزار تیره و روشن‌ کننده و اسفنج (dodge & burn & sponge) | قسمت 50