برگزاری همایش " سرمایه‌گذاران صنایع پایین دستی پتروشیمی" در کرمانشاه ‌


سرپرست معاونت امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری کرمانشاه در‌ همایش ‌سرمایه‌گذاران صنایع پایین دستی پتروشیمی که امروز (28 آبان) با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی و جمعی از مسئولین کشوری و استانی و سرمایه‌گذاران در استانداری کرمانشاه برگزار شد، صنعت نفت را یکی از مهمترین صنایع ایران دانست که به واسطه وجود نعمت خدادی نفت در کشور از رونق خوبی برخوردار است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کرمانشاه، دکتر هدایت حاتمی ‌با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در 15 سال اخیر به خوبی مورد توجه قرار گرفته و سرمایه گذاری‌های خوبی در آن انجام شده است، عنوان کرد: این صنعت یکی از مزیت‌های آشکار کشور است.

‌وی معتقد است، صنعت پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن یکی از مهمترین عوامل هم پیوندی ایران با سایر کشورهای دنیا است.

‌حاتمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی به دلیل وجود حلقه‌های متعدد و رشته‌های متنوعی که دارد بسیار مورد توجه است، گفت: در بخش بالا دستی صنایع پتروشیمی 15 محصول، در بخش میانی 300 محصول و در بخش پایین دستی 30 هزار محصول داریم.

‌حاتمی ادامه داد: تنوع این رشته‌ها و صنایع نشان می‌دهد باید برنامه ریزی جدی برای شکوفایی استعدادهای این بخش داشته باشیم.

‌سرپرست معاونت اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری کرمانشاه در ادامه با تاکید بر اینکه استان کرمانشاه در بخش آمایشی صنایع پتروشیمی نقش بسزایی دارد، خاطرنشان کرد: استفاده از پتانسیل‌های استان کرمانشاه می‌تواند صنایع پتروشیمی را هم در بعد استانی و هم ملی شکوفا کند.

‌وی از وجود زیرساخت‌های خوب برای ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در استان کرمانشاه خبر داد و یادآور شد: ما هم زیرساخت‌های فیزیکی خوبی داریم و هم موقعیت جغرافیایی استان به دلیل هم مرزی با عراق منحصر به فرد است و هم مشوق‌های خوبی برای صنایع پتروشیمی در استان داریم.

‌حاتمی وجود دانشکده شیمی، پژوهشگاه نفت، پژوهشگاه پلیمر و پژوهشگاه استاندارد را از پتانسیل‌های استان کرمانشاه در این حوزه برشمرد.

‌حاتمی به نقش مهم استان کرمانشاه در توسعه صادرات ایران با سایر کشورها هم اشاره و خاطرنشان کرد: باید از بخش صنایع پتروشیمی برای افزایش صادرات استفاده کنیم.

‌به گفته این مسئول، باید برای تحقق این اهداف پروژه‌ها و طرح‌های مدون و مشخص داشته باشیم که قابل اجرا باشند.

‌وی در پایان از دستگاه‌های مختلف خواست برای ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در استان کرمانشاه همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام

کرمانشاه استانی منحصر به فرد برای احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی است

استاندار کرمانشاه این استان را استانی منحصر به فرد برای احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، دکتر اسدالله رازانی در همایش " سرمایه‌گذاران صنایع پایین دستی پتروشیمی" که امروز(28 آبان) با حضور معاون وزیر نفت و جمعی از مسئولین ملی و استانی و سرمایه گذاران در کرمانشاه برگزار شد، گفت: باید زمینه حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی در استان و خصوصا در بخش صنایع پایین دستی پتروشیمی فراهم شود.

وی با بیان اینکه هیچ راهی و گریزی جز اقبال به بخش خصوصی برای خروج از مشکلات نداریم، عوان کرد: ما به عنوان بخش دولتی آنچه که در چنته داشتیم آورده و نتوانستیم مشکلات را حل کنیم، لذا باید روی خوش به بخش خصوصی نشان دهیم تا اقیانوس ظرفیت و امکانات این بخش به سمت مردم بیاید و مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

رازانی با بیان اینکه در کل کشور هم دولت به این نتیجه رسیده که راه حل مشکلات در دست بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: ما هم در کرمانشاه با جدیت پیرو این سیاست هستیم.

وی در ادامه کرمانشاه را یک استان منحصر به فرد برای احداث صنایع پایین دستی پتروشیمی دانست و اظهار کرد: یکی از کلیدی ترین ظرفیت‌هایی که داریم منظقه ویژه اقتصادی قصرشیرین است که آینده روشنی را پیش روی بخش تجارت و بازرگانی استان قرار می دهد.

به گفته مدیر ارشد استان کرمانشاه، با پیگیری‌های انجام شده مقرر شده این منطقه ویژه اقتصادی به منطقه آزاد تجاری تبدیل شود که شرایط بهتری را پیش روی سرمایه گذاران خصوصا رد حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی قرار می دهد.

استاندار کرمانشاه از همجواری با عراق و پتانسیل‌های مرزی استان هم یاد کرد و ادامه داد: ما دو مرز رسمی داریم که با مناطق کردنشین و عرب نشین عراق در ارتباط هستند، بازارچه‌های مرزی خوبی داریم و از طریق همین پتانسیل‌ها 50 درصد از کل صادرات کشور به عراق در سال گذشته از طریق کرمانشاه بود.

وی راه‌های دسترسی مناسب را از دیگر ویژگی‌های استان کرمانشاه برشمرد و تاکید کرد: راه آهن غرب کشور به ملایر رسیده و قطعه ملایر به کرمانشاه نیز 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در سال 95 به بهره برداری خواهد رسید.

رازانی اظهار کرد: قطعه کرمانشاه به خسروی راه آهن غرب هم 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طی دو سه سال آینده افتتاح می‌شود و از این طریق به راه آهن سراسری عراق و از آنجا به اردن متصل خواهیم شد.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: ما فرودگاه بین المللی کرمانشاه را هم داریم که هاب منطقه غرب است و بنا داریم برای 10 یا 15 سال آینده فرودگاه بزرگتری در استان احداث شود.

وی آب را یکی از مهمترین نیازهای صنایع پتروشیمی دانست و یادآور شد: آب مورد نیاز صنایع استان از طریق سدها و سامانه گرمسیری تامین خواهد شد و وزارت نیرو هم مشکلی با این امر ندارد.

به گفته این مسئول، اکنون 46 کیلومتر از 49 کیلومتر خط انتقال آب از استان کردستان به نواحی گرمسیری استان اجرا شده که ظرفیت خوبی برای نواحی گرمسیری استان خصوصا قصرشیرین است و علاوه بر آب بخش صنعت، آب بخش کشاورزی را تا حدود 30 هزار هکتار تامین خواهد کرد.

رازانی خاطرنشان کرد: ما در استان شش سد در دست بهره برداری با 550 میلیون مترمکعب ظرفیت داریم و 9 سد نیز در دست احداث هستند که 450 میلیون مترمکعب ظرفیت جدید را ایجاد می کنند و به علاوه با انتقال آب از طریق سامانه گرمسیری هم به یک میلیارد مترمکعب آب دسترسی خواهیم داشت‌.

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه پنج درصد روان آب‌های کشور در کرمانشاه است، گفت: کرمانشاه در زمان خشکسالی به طور متوسط 450 میلی‌متر بارندگی در سال دارد که دو برابر میانگین کشوری است و این در حالیست که آب یکی از مهمترین ملزومات صنایع پتروشیمی است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
رئیس اتحادیه صنایع پایین دستی پتروشیمی