سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



هویت پرستاری نباید دستخوش تغییر شود


سلامت نیوز: عضو شورای عالی نظام پرستاری، معتقد است که برخورداری از یک ساختار منسجم و شناسنامه دار کمک می کند تا هویت حرفه ای و صنفی پرستاران و حقوق مادی و معنوی آنان در هر شرایط و مناسبتی حفظ شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری، وحید نصیری عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور، در نوشتاری به اهمیت جایگاه پرستاری و رسالت تنها سازمان صنفی پرستاران اشاره کرده است.

وی عنوان داشته است: اگرچه سازمان نظام پرستاری را یک تشکل کاملا صنفی تعریف می کنند؛ اما همین گزاره هم کافی است تا برای آن یک چشم انداز صنفی - اجتماعی ترسیم کرده و بر ضرورت آن تاکید کنیم.

پرستاری در معنای علمی - اجتماعی خود صرفا به بیمارستان و مراقبت محدود نمی شود و سویه اقتصادی آن تنها چرخاندن چرخ درآمد هنگفت و نجومی اقلیت حاکم در وزارت بهداشت و صاحبان بیمارستان های خصوصی نیست.

ابعاد گسترده و پیچیده این جامعه بزرگ ، به یک استراتژی سازمانی و مدیریتی نیازمند است تا بتواند این کشتی بزرگ و چند بعدی را در دل طوفان های سهمگین و دریای مواج سیاسی - اجتماعی به درستی هدایت کند و از آسیب های احتمالی جلوگیری نماید.

تاریخ نشان داده است که سیاست همواره بر ابعاد مختلف زیست - جهان ما سلطه داشته و سایه بلند آن همیشه بر نظام های صنفی غیر سیاسی، سنگینی کرده است.

قطعا بخش عمده ای از حوادث و رخدادهای پرستاری کشوربه نسبت آن با سیاست و نحوه تعامل آنها با هم باز می گردد. مصداق عینی این امر را می توان در جابجایی قدرت سیاسی و تعویض دولت ها و تاثیر آن بر ساحت پرستاری کشور جستجو کرد.

تغییر دولت و حتی جابجایی یک مدیر درمان می تواند ماهیت و هویت پرستاری را دستخوش تغییرو قبض و بسط کند.

نه فقط پرستاری که همه چیز تحت هژمونی سیاست است و این خود تراژدی بزرگی است که برای رهایی از آن بیش از هر چیز، سازماندهی و داشتن استراتژی سازمانی - حرفه ای، ضروری به نظر می رسد.

برخورداری از یک ساختار منسجم و شناسنامه دار کمک می کند تا هویت حرفه ای و صنفی پرستاران و حقوق مادی و معنوی آنان در هر شرایط و مناسبتی حفظ شود تا هر بادی که در وادی سیاست وزیدن گرفت درخت تنومند و پرشاخه پرستاری را نلرزاند.

تلاش سازمان نظام پرستاری در راستای تدوین استراتژی سازمانی و حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران، اقدام مبارکی است که علاوه بر پیشرفت و توسعه پرستاری ایران و ارتقاء سطح کیفیت خدمات پرستاری و پوشش حمایتی از جامعه پرستاری کشور نوعی مصونیت صنفی و سازمانی در برابر تغییر و تحولات سیاسی ایحاد می کند تا منافع حرفه ای پرستاران دستخوش مصالح سیاست نشود.

هویت صنفی افراد و سازمان ها باید مستقل ازهویت سیاسی آنان به رسمیت شناخته شود تا پیگیری مطالبات شغلی آنها تحت الشعاع منافع و مصالح سیاسی قرار نگیرد.

سازمان نظام پرستاری باید به عنوان نماینده پرستاران کشور، مطالبات صنفی این جامعه چند صدهزارنفری را فراتر از جناح بندی های سیاسی پیگیری کند و سیاستمداران نیز باید فراتر از خط سیاسی خود به این مطالبات تن بدهند و در جهت تحقق آن تلاش کنند.

شاید مهم نباشد که چه کسی وزیر شده است مهم این است كه چه برنامه ای دارد و مهمتر این است که سازمان نظام پرستاری باید مطالبات و نیازهای خود را ساماندهی کند و تصویری واقعی از چالش ها و موانع و توانمندی و ظرفیت های موجود پرستاری ایران و چشم انداز آن را ترسیم کرده و روی میز مدیران بگذارد تا دست کم اطلاعات درستی از پرستاری ایران و چالش های آن در اختیار آنان و سیاستگذاران وزارت بهداشت قرار بگیرد.

بخش عمده ای از مشکلات سازمان نظام پرستاری ایران به فقدان یک قانون جامع صنفی بر می گردد تا بر اساس آن بتوان واقعیت موجود را به درستی درک کرد و بر اساس آن چشم انداز آینده را ترسیم نمود.

شرایط روز پرستاری کشور به حدی حساس است كه باید به دور از كنش های سیاسی، به منافع صنفی خود بیاندیشد چرا كه موجودیت و حیات حرفه ای آن در خطر است هر كس با هر خط و ربط فكری و سیاسی باید به آن توجه كند تا این حرفه حیاتی برای سلامت جامعه و مردم پابرچا بماند.


ویدیو مرتبط :
اعتراض پرستاران مبنی بر تغییر روند آموزش پرستاری و بی تفاوتی مسیولان