تاکید بر نقش فعالان فرهنگی بویژه ناشران


یک ناشر با اشاره به تحولات سال جاری در حوزه مباحث سیاسی به نقش فعالان فرهنگی بویژه ناشران اشاره کرد.

حجت‌الاسلام علیرضا سبحانی‌نسب مدیر انتشارات جمال به خبرنگار ایسنا گفت: اکنون زمان جهاد فرهنگی است و کسانی که با هنرمندی بتوانند به جای حجم بالای کتاب، به کیفیت عالی آن به لحاظ محتوایی و مفهومی بپردازند و برای ارتباط بیشتر و بهتر با مخاطبان تلاش جدی‌تری کنند، مجاهدانی هوشیار در عرصه فرهنگ به شمار می‌آیند.

او افزود: وضعیت به‌وجودآمده هر چند تهدید خطرناکی برای وضعیت مطالعه و فرهنگ کشور است اما فرصتی عالی برای ناشرانی است که با بهره‌جستن از مشاوران متخصص و نویسندگان متعهد و ارتباط با مخاطب، سطح آثار مکتوب را افزایش و ذائقه مخاطب را به آثار ارزشمند عادت دهند.

وی اظهار کرد: لازمه اقتصاد مقاومتی در جهاد اقتصادی، جهاد فرهنگی است و هنرمندان عرصه فرهنگ مبارزان و مجاهدان این عرصه هستند. یکی از خطاهای سیاست‌مداران ما این بود که فکر می‌کردند برجام نسخه شفابخش اقتصاد ایران است یا حداقل یکی از نسخه‌های شفابخش در این زمینه به شمار می‌آید. متأسفانه به تیزبینی و هوشیاری مقام معظم رهبری توجهی نشد و آن را به خوبی درنیافتند. در حالی که تنها نسخه برون‌رفت از رکود اقتصادی ایران همان اقتصاد مقاومتی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشته و دارند.

سبحانی‌نسب گفت: تکرار می‌کنم که نسخه برون‌رفت از رکود اقتصادی ایران اقتصاد مقاومتی است که درون این اقتصاد مقاومتی توجه به فرهنگ و تولیدات فاخر فرهنگی و ارتقای سطح دانش عمومی از ابزارهای لاینفک به شمار می‌آید. لذا نشر سال آتی برای کسانی که امسال در اندیشه فعالیت فرهنگی با رویکرد اقتصاد مقاومتی بودند، بسیار عالی خواهد بود و برای کسانی که به شیوه اقتصاد نفتی یا به تعبیری به شیوه اقتصاد هدر دادن سرمایه‌های ملی عمل می‌کردند موفق نخواهد بود.

او اظهار کرد: نشر در سال آینده توفیقات زیادی خواهد داشت ولی این توفیقات نصیب کسانی می‌شود که در همین وضعیت اقتصادی به تولید کارهای فاخر پرداخته‌اند و از تولید محصولات فرهنگی برای تعامل با جوان ایرانی غافل نشده‌اند. قطعا سهم ناشری که با زحمت و سختی بتواند کارهای مورد نیاز جامعه را تولید کند سهمی قابل توجه خواهد بود. چرا که ما در فضایی که کتاب به سختی از سوی مخاطب گزینش می‌شود، به عنوان یک ناشر باید بدانیم چه کتاب‌هایی را لازم است از گردونه چاپ خارج کنیم و این یکی از هنرهای ناشران موفق است.

ابن ناشر تاکید کرد: از ملزومات اقتصاد مقاومتی تولید نیازهای فرهنگی جامعه و کنار گذاشتن نیازهای کاذب آن است. همچنان که زدودن کتاب‌های متوسط و تولید کتاب‌های خوب و عالی در زمره محورهای اصلی چنین رویکردی است. این راهکارها بسیار ساده می‌نماید اما بخشی از ناشران دچار تله‌های نیازهای کاذب نشر شده و می‌شوند و این صدمه‌زننده است.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
فعالان فرهنگی آی یو تی