رابطه‌ی سبک زندگی و بیماری‌های غیرواگیردار


سرپرست شبکه بهداشت و درمان دهلران با بیان اینکه به موازات بهبود وضعیت اقتصادی و ارتقاء سطح معیشت جامعه، روند رو بیماری‌های مزمن غیرواگیر رو به رشد است، گفت: عوارض ناشی از آن نیز در جامعه با پیشرفت تکنولوژی و رفاه و آسایش جامعه پدید آمده و سلامت را در معرض تهدید قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه ایلام، دکتر «شهریار رسولی» در کارگاه آموزشی طرح ملی خودمراقبتی اظهار کرد: این کارگاه به منظور شناسایی و ثبت‌نام سفیران سلامت خانوارهای شهری و روستایی، سازمان‌ها، شوراها و گروه‌های خودیار با حضور کارشناسان مراقب سلامت (بهداشت خانواده، مبارزه با بیماری‌ها و مامایی) برگزار شد.

وی افزود: به موازات بهبود وضعیت اقتصادی و ارتقاء سطح معیشت جامعه، روند رو به رشد بیماری‌های مزمن غیرواگیر و عوارض ناشی نیز در جامعه با پیشرفت تکنولوژی و رفاه و آسایش جامعه پدید آمده و سلامت را در معرض تهدید قرار داده است.

رسولی اضافه کرد: شیوه نامطلوب زندگی از جمله تغذیه ناسالم، مصرف سیگار، بی‌تحرکی و تنش‌های عصبی را در پی دارد که بیماری‌های غیرواگیر گفته می‌شوند و به طور خطرناکی سلامت فرد را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان دهلران خاطرنشان کرد: بیماری‌های غیرواگیر باعث به وجود آمدن بیماری‌های مزمن شامل بالا بودن فشار خون، مصرف دخانیات،اختلالات چربی خون، دیابت و چاقی خواهد شد که تبعات جبران ناپذیری مانند سکته‌های مغزی، حملات قلبی، پوکی استخوان، بیماری‌های بد خیم را برای فرد به دنبال خواهد داشت.

وی ادامه داد: اگرچه اخیراً دنیا در تمامی علوم از جمله پزشکی و بهداشت پیشرفت داشته و جوامع توانسته‌اند بسیاری از بیماری‌های واگیر را تحت کنترل خود بگیرند اما روند رو به رشد بیماری‌های مزمن غیرواگیر از قبیل بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، دیابت، پوکی استخوان، پرفشاری خون، بیماری های بدخیم و چاقی مواجه شده‌اند.

رسولی به عوامل خطرزای بیماری‌های غیرواگیر اشاره و بیان کرد: تغییر سبک زندگی در جامعه و گرایش به تنوع غذایی از قبیل غذاهای چرب، فست فودها باعث شده که خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر می‌افزاید و عوامل دیگری مانند مصرف دخانیات، اضافه وزن و چاقی نیز خطر ابتلای به بیماری‌های غیرواگیر را افزایش داده است.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان دهلران در پایان گذر بیماری‌ها از واگیر به غیرواگیر و لزوم مراقبت مادام‌العمر بیماری‌ها و اینکه 65 تا 85 درصد مراقبت‌ها از نوع خود مراقبتی است را مورد تاکید خود قرار داد و از دست‌اندرکاران شبکه خواست تمام تلاش و جدیت خود را برای پیشگیری و مقابله با بیمار‌های غیرواگیر در جامعه به کار گیرند.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
استاد پناهیان |سبک زندگی|عوامل تعیین کننده در سبک زندگی دینی