سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



چرا نخستین کمپ ترک اعتیاد زنان سیستان‌وبلوچستان بسته شد؟


سلامت نیوز: مدیرعامل مؤسسه کنشگران اجتماعی استان سیستان‌وبلوچستان گفت: به دلیل این‌که بیشتر در حاشیه‌شهر کار می‌کنیم، تصمیم داریم علاوه بر اشتغال‌زایی، حرفه‌آموزی و هرگونه توانمندسازی دیگر، شبکه‌ای از افرادی را تشکیل دهیم که به زنان در بحث مهارت‌های زندگی آموزش‌هایی ارایه دهند. این افراد هرچقدر مهارت داشته باشند، بیشتر توانمند می‌شوند و در نتیجه بهتر می‌توانند مشکلاتشان را حل کنند. این طرح به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم ارایه و برای آن حدود 60 میلیون تومان برآورد شده است، ولی متأسفانه با گفتن این جمله که "اولویت باید روی اشتغال و حرفه‌آموزی باشد"، با دادن بودجه موافقت نشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت مهرخانه، فرزانه نظری با بیان این‌که این انجمن از سال 1385 آغاز به کار کرد و در حال حاضر در خصوص خانواده و آسیب‌های اجتماعی فعالیت دارد، در خصوص نحوه فعالیت‌های مؤسسه کنشگران اجتماعی، گفت: پروژه‌های این مرکز به صورت گروهی اجرا می‌شود و با هر مؤسسه‌ای که با دختران فراری و اسکان موقت زنان و کودکان بی‌سرپرست سروکار داشته باشند، ارتباط داریم. همچنین با گروه‌ها و انجمن‌های حاشیه‌شهر زاهدان مانند همت‌آباد و شیرآباد پروژه‌های توانمندسازی زنان را اجرا کرده‌ایم.

فعالیت‌هایی برای دختران فراری، کودکان کار و توانمندسازی زناناو در خصوص فعالیت‌های مؤسسه متبوعش در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی، اظهار داشت: حوزه اصلی فعالیت‌های این مؤسسه، خانواده و آسیب‌های اجتماعی با محوریت زنان است؛ برای مثال در بحث دختران فراری، کودکان کار، توانمندسازی زنان، زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست، زنانی که همسران آن‌ها زندانی بودند و زنان معتاد، در اولین کمپ زنان واقع در زاهدان کار شده است.

این کنشگر اجتماعی با بیان این‌که در زمینه کودکان همایش برگزار و دبیرخانه کودکان کار فعال شده است، عنوان داشت: در خصوص زنان بیشتر پروژه‌ها در بحث توانمندسازی زنان بوده و هدف اصلی، ارتقا خودکفایی و آموزش در این زمینه است.

کودکان کار ساکن حاشیه‌شهرها و فعالیت‌های مؤسسه برای آن‌هااو با بیان این‌که مؤسسه کنش‌گران اجتماعی عضو یک شبکه کشوری است، تشریح کرد: در مورد کودکان، مؤسسه‌ای تحت عنوان شبکه یاری فعالیت می‌کند که ما با این مؤسسه هم مشارکت داریم. طبق بررسی‌هایی که انجام شده و با انجام یک کار پژوهشی در مورد کودکان کاری که در حاشیه شهر ساکن‌اند، بیشتر این کودکان آسیب‌دیده‌اند، مواد مخدر مصرف می‌کنند و یا این‌که پدران‌شان زندانی هستند.

نظری افزود: مؤسسه کنشگران اجتماعی در جلسه‌ای که با معاونت اجتماعی نیروی انتظامی برگزار کرد و مورد استقبال هم قرار گرفت، به صورت حضوری با بچه‌های یکی از مناطق حاشیه‌شهر مصاحبه‌هایی انجام داد و برای این کودکان جشنی شامل موسیقی و تئاتر برگزار کرد. همچنین در کانون پرورش‌ فکری چهار کارگاه برگزار کردیم. این دسته از طرح‌های پژوهشی قطعاً خروجی خوبی هم خواهد داشت.

چرا نخستین کمپ ترک اعتیاد زنان استان بسته شد؟او ادامه داد: نخستین کمپ زنان در شیرآباد زاهدان با کمک انجمن تلاش‌گران تشکیل شد و مرکز ما با این انجمن مدت سه ماه کار کرد، ولی به دلیل عدم حمایت دولت و اهمیت‌ندادن به این مؤسسه، با وجود عملکرد بسیار خوبش، زیر بار قرض فراوان بسته شد. در این مدت کوتاه سه‌ماهه تیم ما حتی تا ساعت 11 شب فعالیت داشت و مشاوره می‌داد.

نگاه جنسیتی دولت به ترک اعتیاد/ ترک اعتیاد فقط مختص مردان است!مدیرعامل مؤسسه کنشگران اجتماعی استان سیستان‌وبلوچستان با بیان این‌که این کمپ برای بهبود وضعیت زنان مصرف‌کننده مواد مخدر تشکیل شد، عنوان داشت: مدت مجاز برای نگهداری این افراد در کمپ 21 روز بود، اما معمولاً به مدت 2 الی 3 ماه این افراد نگه‌داری می‌شدند. در این مرکز از دختر 9 ساله تا زنان سن بالاتر نگهداری می‌شدند، ولی متأسفانه با این‌که تیم ما با عشق کار می‌کرد به علت نبود حمایت‌های کافی، نگاه جنسیتی دولت به امر ترک اعتیاد و وجود این تفکر که مراکز ترک اعتیاد فقط مختص مردان است، این طرح با شکست روبه‌رو شد. البته ما آمار دقیقی از تعداد زنان معتاد در استان به مواد مخدر نداریم، اما با توجه به شواهد، تعداد آنان رو به افزایش است،

کودکان و زنان نامرئینظری در خصوص کودکان و زنان استان سیستان‌وبلوچستان که هویت ندارند و فاقد شناسنامه هستند، اظهار داشت: در سازمان جهانی یونیسف این افراد، کودکان و زنان نامریی نامیده می‌شوند. در واقع زنان و کودکانی که شناسنامه ندارند، هیچ‌گونه حمایتی از سمت دولت نمی‌شوند و این مسئله حتی می‌تواند برای خود دولت خطرناک هم باشد. عمدتاً این مشکل ناشی از جهل و بی‌سوادی افراد است، یا به دلیل این‌که در این مناطق زنان را بی‌ارزش می دانند؛ البته ما این مسئله را هم با خانم مولاوردی مطرح کردیم و منتظر اقدام مناسب از سوی ایشان هستیم.

او در ادامه درخصوص آسیب‌های عمده زنان استان گفت: اگر بخواهیم آسیب‌ها رادسته‌بندی کنیم اولویت نخست با زنان و کودکان فاقد شناسنامه است، همچنین زنان بی‌سواد و زنانی که روزانه به آمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر اضافه می‌شوند هم جزو این افرادند.

چرا دختران سیستان‌وبلوچستان از خانه فرار می‌کنند؟این فعال اجتماعی در ادامه در خصوص عمده دلایلی که فرار دختران استان از خانه، خاطرنشان کرد: بیشترین دلایل ناشی از خشونت و عدم درک خانواده است؛ چراکه اکثر والدین سواد و آگاهی لازم را ندارند. همچنین در مواردی پدرانی به دلیل اعتیاد قصد فروختن فرزندان خود را دارند که دختران به این دلیل از خانه فرار می‌کنند.

برنامه‌های دیگر مؤسسهنظری با بیان این‌که اردیبهشت سال جاری برنامه‌ای در خصوص روز جهانی سلامت و ایمنی کار انجام شد، گفت: این طرح به صورت داوطلبانه توسط کارکنان دولت و همچنین بخش‌های خصوصی انجام شد. از 5 نفر تشکل پیش‌کسوت که تجربه خوبی در این زمینه داشتند دعوت به‌عمل آمد و با همکاری آن‌ها 14 کلاس آموزشی در مدارس برگزار گردید. همچنین به صورت داوطلبانه از بخش‌های خصوصی شهرداری مثل سازمان انفورماتیک برای امر آموزش بهره بردیم. از یک شرکت کشاورزی نیز برای آموزش کشت گل و گیاه ویژه دختران و پسران استفاده شد.

بازدید نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر از بیماران خاصاو ادامه داد: مهم ترین برنامه‌ای که از طرف مؤسسه اجرا شد برپایی یک جشن در یکی از مدارس بسیار فقیر همت‌آباد بود. این منطقه از لحاظ فیزیکی و معیشتی وضعیت بدی دارد و بچه‌ها به جهت مصرف مواد مخدر بسیار در معرض خطر هستند. همچنین مؤسسه برنامه‌ای برای بازدید از بیماران خاص تشکیل داد که در این برنامه تشکل‌های غیردولتی، کارمندان دانشگاه علوم پزشکی، نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر حرف‌های این بیماران را از نزدیک شنیدند.

طرحی برای آموزش مهارت‌های زندگی به زنان/ چرا معاونت امور زنان با این طرح موافقت نکرد؟مدیرعامل مؤسسه کنشگران اجتماعی درخصوص برنامه‌های دیگر مؤسسه متبوع خود بیان داشت: به دلیل این‌که بیشتر در حاشیه‌شهر کار می‌کنیم، تصمیم داریم علاوه بر اشتغال‌زایی، حرفه‌آموزی و هرگونه توانمندسازی دیگر، شبکه‌ای از افرادی را تشکیل دهیم که به زنان در بحث مهارت‌های زندگی آموزش‌هایی ارایه دهند. این افراد هرچقدر مهارت داشته باشند، بیشتر توانمند می‌شوند و در نتیجه بهتر می‌توانند مشکلاتشان را حل کنند.

او در نهایت افزود: وقتی یک زن که محور خانواده است بتواند تشخیص دهد که مشکل خانواده از کجاست و بتواند ریشه‌یابی کند؛ می‌تواند فرزندان بهتری تربیت کند، قدرت تصمیم‌گیری درست دارد و در نتیجه معضلات جامعه نیز کمتر می‌شود. این طرح به معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم ارایه شد و برای آن حدود 60 میلیون تومان برآورد شده است، ولی متأسفانه با گفتن این جمله که "اولویت باید روی اشتغال و حرفه‌آموزی باشد"، با دادن بودجه موافقت نشد.


ویدیو مرتبط :
عشق کمپ ترک اعتیاد