سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



ساخت بسیاری از بزرگراه های تهران روی مسیل/پروژه‌هایمان با طبیعت سازگار نیست


سلامت نیوز: آماده نبودن در برابر حوادث و بحران‌ها انتقادی است كه رئیس سازمان مدیریت بحران به آن اشاره كرده و تأكید می‌كند كه اقدامات انجام شده در حوزه ایمنی و مقاوم‌سازی و همچنین آمادگی در برابر حوادث و بلایای طبیعی گرچه اقدامات مهمی بوده اما شاید تنها حدود 20 درصد از نیازمان را تأمین كند و همچنان نیازمند كار و تلاش در بخش‌های مختلفیم تا 80 درصد باقیمانده نیز حل شود. و بی توجهی به ساخت پروژه های شهری در مکان‌ها‌یی که احتمال وقوع بحران در آنها می‌رود در حال تکرار است که این امر می‌تواند فاجعه‌هایی با خسارت‌های جانی و مالی فراوان را در زمان بحران به وجود آورد.

تحمیل هزینه‌های اضافی به دلیل بی‌توجهی به مدیریت بحرانكشور ما همواره با بحران‌های بسیاری روبه‌رو است از زلزله و سیل گرفته تا فرونشست زمین، كشور ما را در وضعیت بحران قرار داده است بر این اساس می‌توان گفت ما در كشوری زندگی می‌كنیم كه همیشه در بحران به سر می‌برد. همه ساله خسارت‌های جانی و مالی بسیاری از حوادث و بحران‌ها به كشور تحمیل می‌شود كه بخشی از این خسارات ناشی از بی‌توجهی به بحران‌خیز بودن كشور است. در حالی كه زلزله بخش‌های بسیاری از كشور را تهدید می‌كند بازهم سازه‌های نامقاوم و ناپایدار در برابر زلزله می‌سازیم یا می‌دانیم كه شرایط اقلیمی با بارش باران وخیم می‌شود و زیر‌ساخت‌ها جوابگو نیستند بازهم در حریم و حاشیه رود‌ها ساخت‌وساز انجام دهیم. از این گونه اقدامات در جای جای كشور بسیار در حال انجام است وكسی هم جوابگو نیست. در این زمینه رئیس سازمان مدیریت بحران كشور با بیان اینكه باید همواره در مقابل حوادث آماده باشیم، اظهار كرد: اولویت ما برای آمادگی برابر حوادث مراكز جمعیتی است به همین دلیل بازارها، مدارس و... از اهمیت زیادی برای ما برخوردار هستند. اسماعیل نجار با تأكید بر اینكه آموزش باید در سطوح مردمی و مسئولیتی باشد، خاطرنشان كرد: مردم باید خودشان را ایمن كنند و مسئولان نیز می‌بایست به وظایف خود عمل كنند. امروز در ژاپن این افراد با ابزار خرد و دانش، خود را ایمن كرده‌اند. ما نیز خرد و دانش را داریم كه باید از آن به درستی استفاده كنیم. وی تصریح كرد: در حال حاضر اگرچه اقدامات قابل توجهی در حوزه مدیریت بحران انجام شده اما همچنان در برخی محلات اقدامات زیادی وجود دارد كه باید انجام شود و ما در حال حركت به سمت مطلوب هستیم.رئیس سازمان مدیریت بحران كشور تأكید كرد باید حساسیت‌ها نسبت به حوادث و بلایای طبیعی و همچنین موضوع ایمنی به خانه‌ها و بطن جامعه برود و در این بین دانش‌آموزان تأثیرگذارترین قشر هستند.

بسیاری از بزرگراه‌های تهران روی مسیل ساخته شده‌اندوی همچنین به موضوع آمادگی در برابر دیگر حوادث طبیعی نظیر سیل نیز اشاره كرد و افزود: در تهران هفت حوزه آبریز وسیع داریم كه در زمان بروز بارندگی‌ آب‌ها از این نقاط جاری می‌شوند. بزرگراه امام علی یكی از این نمونه‌هاست كه روی مسیل ساخته شده و پیش از بهره‌برداری آن نیز جاری شدن آب‌های سطحی در این محور حجم زیادی از شن و ماسه را همراه با خود به این محدوده آورده بود. حال شما تصور كنید كه در یك روز پنج‌شنبه كه جمعیت زیادی در حال حركت به سمت بهشت زهرا یا بازگشت از آن هستند در این بزرگراه حضور دارند، ناگهان بارانی مانند آنچه در سیجان یا ایلام رخ داد شروع به باریدن می‌كند و ظرف مدت چند دقیقه پیش‌بینی كنید كه چه حادثه‌ای رخ خواهد داد. نجار به جمعیت تهران در ابتدای پیروزی شكوهمند انقلاب اسلامی نیز اشاره كرد و افزود: اوایل انقلاب جمعیت تهران 3/5 میلیون نفر بود. امروز جمعیت ساكن در تهران به 10 میلیون تن رسیده و 4/5 میلیون نفر نیز جمعیت غیرساكن هستند كه روزها در این شهر تردد می‌كنند این یعنی ما در طول 36 سال برای شش میلیون نفر ایجاد مسكن كرده‌ایم. حال با توجه به عمر مفید بنا چرا باید نسبت به ایمنی ساختمان‌هایمان نگران باشیم، اینها نشان می‌دهد كه ما اقدامات لازم و استانداردی را انجام ندادیم و از ابزار و مصالح استاندارد و همچنین كارگر ماهر استفاده نكرده‌ایم.

انتقاد از ساخت منوریل روی مسیل قمرودوی افزود: نمی‌توانیم به گسل بگوییم تكان نخور چراكه ما اینجا خانه‌سازی كرده‌ایم. ما نمی‌توانیم بیاییم و روی مسیل قمرود منوریل، خوابگاه و پاركینگ بسازیم و بعد هم بگوییم كه ان‌شاءالله سیل نمی‌آید. نباید مسیل‌ها و حریم‌های طبیعت را دستكاری كنیم.

برخی تكالیف در قانون مدیریت بحران عملیاتی نشده استرئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در قانون مدیریت بحران كشور تكالیفی پیش‌بینی شده بود از جمله تبیین سطح حادثه یا ایجاد سامانه‌های هشدار حوادث كه هیچ كدام انجام نشده است.همچنین احمد صادقی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در نشست شورای مدیران بحران مناطق 22گانه اظهار داشت: با وجود آنكه آسیب‌پذیری جامعه در برابر سوانح طبیعی بالاست اما متأسفانه مدیریت بحران و مقوله تاب‌آوری در برابر حوادث هنوز به دغدغه اصلی مدیران رده بالا تبدیل نشده و به تبع آن مدیران میانی و پایین‌دست نیز نسبت به آن چندان اهمیتی نمی‌دهند. برای رفع این مشكل باید به فرهنگ‌سازی و آموزش مدیران با مقوله مدیریت بحران پرداخت.وی افزود: به عنوان مثال در قانون مدیریت بحران كشور تكالیفی پیش‌بینی شده بود از جمله تبیین سطح حادثه یا ایجاد سامانه‌های هشدار حوادث كه هیچ كدام انجام نشده است. صادقی تأكید كرد: شهردار تهران تأكید دارد كه مدیریت بحران باید به یك فرآیند تبدیل شود، بنابراین باید ساختار مدیریت بحران در مناطق و نواحی تقویت شود و برخورداری از دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های متنوع و نیز آموزش مدیران با دانش مدیریت بحران ضروری است. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینكه شهرداری تهران از ساختاری توانمند به لحاظ نیروی انسانی، لجستیك و منابع مالی برخوردار است، بیان كرد: این سازمان با تكیه بر توان خود می‌تواند نقشی مؤثر در مدیریت بحران ایفا كند، همانطور كه در حاشیه سیل اخیر كن به شكل قابل قبول و مؤثری به كمك و یاری فرمانداری شمیرانات پرداخت.


ویدیو مرتبط :
فیلم سریع ساخت پروژه بزرگراه طبقاتی شهید صدر