سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



12 دندان كشیده یا پوسیده سهم هر ایرانی از عدالت در سلامت!


سلامت نیوز: «تمام افراد بالغ ایران بالای 12 دندان كشیده شده یا پوسیده یا قبلاً پر شده دارند و این ناشی از این است كه زمانی كه باید اقدامات پیشگیرانه می‌كردیم، انجام ندادیم»‌. این بخشی از سخنان سخنگوی وزارت بهداشت درست 11 ماه بعد از اجرای طرح تحول سلامت دهان است. این بخشی از سخنان سخنگوی وزارت بهداشت درست 11 ماه بعد از اجرای طرح تحول سلامت دهان است اما مردم در این حوزه هیچ تغییری را احساس نكرده‌اند. 12 دندان خراب یا كشیده در دهان هر ایرانی در حالی است كه شاخص DMFT میانگین دندان‌های پوسیده، كشیده شده در اثر پوسیدگی و پر شده در جمعیت زیر 12 سال یكی از معیارهای عدالت در سلامت و از نشانه‌های توسعه‌یافتگی جوامع است.

به گزارش سلامت نیوز، روزنامه جوان نوشت: روز 23 فروردین سال جاری بود كه به مناسبت روز دندانپزشك طی مراسمی رسمی با حضور مسئولان بهداشتی و بیمه‌ای طرح تحول سلامت دهان كلید ‌خورد و دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت، از آغاز طرح تحول سلامت دهان در كشور خبر داد. به گفته دكتر سعید عسگری برنامه‌ریزی‌هایی برای پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان در كشور در نظر گرفته شده بود و قرار بود از امسال اجرایی شود. بنا به تأكید وی این برنامه‌ها قرار بود به دو صورت درون‌بخشی با امكانات و توانمندی‌های وزارت بهداشت و نیز به صورت میان‌بخشی با مشاركت‌های بین‌بخشی و همكاری‌های وزارت آموزش و پرورش در مدارس ابتدایی سراسر كشور اجرا شود. طرح تحول سلامت دهان در حالی كلید خورد كه وزیر بهداشت با صراحت تمام اعلام كرد: من خیلی موافق اعلام آغاز این طرح نبودم. امیدوارم كاری كه دوستان ما شروع كرده‌اند، باعث روسیاهی ما نشود و بقیه زحماتی كه از یك‌سال گذشته در طرح تحول نظام سلامت آغاز شده است، از بین نرود. این پیش‌بینی آقای وزیر به نوعی تحقق یافت چراكه یك بار دیگر در دی ماه امسال قائم‌مقام وزیر بهداشت از آغاز بسته خدمات دندانپزشكی بزرگسالان در هزار مركز دولتی از زمستان در ادامه اجرای فازهای طرح تحول سلامت خبر داد اما زمستان طرح تحول به سلامت دهان و دندان رسید.

بیمه‌ها دندان مردم را می‌كشندسلامت دهان و دندان اگرچه جزو درمان‌های ضروری است و با سلامت دیگر بخش‌های بدن به طور مستقیم در ارتباط است اما بیمه‌ها هیچ‌گاه زیر بار این موضوع نرفته‌اند و طرح تحول سلامت هم اگرچه به نوعی به حوزه سلامت دهان و دندان ورود كرد اما همچنان برای دریافت خدمات دهان و دندان به خصوص در شرایط اورژانسی ناگزیرید به بخش خصوصی مراجعه كنید. پوشش بیمه‌ها هم در این حوزه در حد كشیدن دندان و دندان مصنوعی است.همین مسئله در كنار هزینه‌های سرسام‌آور دندانپزشكی موجب شده است بسیاری از افراد درمان‌های دندانپزشكی را در آخر فهرست اولویت‌های خود قرار دهند تا بدانجا كه مطابق آمار سالی 2 میلیون دندان تنها در مراكز دانشگاهی و دولتی كشیده می‌شود. رئیس سازمان بیمه سلامت اما آب پاكی را روی دست مردم ریخت و گفت: پوشش بیمه‌ای تمام خدمات دندانپزشكی ممكن نیست. بنا به تأكید انوشیروان محسنی‌بندپی سازمان بیمه سلامت در یك نگاه سلامت‌محور برای افراد زیر ۱۴ سال، تمامی اقداماتی را كه شامل ۲۰ خدمت است، تحت پوشش قرار می‌دهد. به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خدمات دندانپزشكی جزو خدمات گران‌قیمت تلقی می‌شود و بیشترین پرداخت از جیب بیمه‌شدگان در بخش سرپایی مربوط به این خدمات است. بنا به تأكید علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشكی كشور نیز طبق بررسی‌ها پرداخت از جیب مردم در حوزه دندانپزشكی با بیشترین رقم پرداختی، بیش از ۹۲ درصد گزارش شده و در سال‌های اخیر حمایت مناسبی از خدمات دندانپزشكی كه بیمه‌ها آن را در خدمات لوكس سلامت دسته‌بندی می‌كنند، صورت نگرفته است.

سهم 92 درصدی در پرداخت از جیبآنطور كه باقر‌شهنی‌زاده، رئیس انجمن دندانپزشكان عمومی می‌گوید آمار دی‌ام‌اف یعنی نسبت دندان‌ها‌ی پوسیده كشیده یا پرشده ایرانی‌ها نسبت به ۲۰ سال گذشته سه برابر شده است. این آمار یعنی سه برابر از عدالت دور شده‌ایم. وی با اشاره به اینكه پوسیدگی دندان در افراد كم‌درآمد بیشتر و دندان‌های پر شده در افراد با وضعیت درآمدی بالاتر بیشتر است، می‌افزاید: افراد زیر خط فقر چون توانایی پرداخت هزینه‌های دندانپزشكی را كمتر دارند دندان‌های با پوسیدگی شدید یا دندان‌های كشیده شده بیشتری دارند. به گفته مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، خدمات دندانپزشكی جزو خدمات گران‌قیمت تلقی می‌شود و بیشترین پرداخت از جیب بیمه‌شدگان در بخش سرپایی مربوط به این خدمات است. بنا به تأكید علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشكی كشور نیز طبق بررسی‌ها پرداخت از جیب مردم در حوزه دندانپزشكی با بیشترین رقم پرداختی، بیش از ۹۲ درصد گزارش شده و در سال‌های اخیر حمایت مناسبی از خدمات دندانپزشكی كه بیمه‌ها آن را در خدمات لوكس سلامت دسته‌بندی می‌كنند، صورت نگرفته است.

مراقبان سلامت مراقب دندان باشندپیشگیری بهترین راهكاری است كه می‌تواند با كمترین هزینه عدالت در سلامت را در جامعه محقق كند. حالا ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت از اجرای طرح مراقب سلامت در سال 95 خبر می‌دهد. حریرچی تصریح كرد: مراقب سلامت، فردی است كه به صورت چهره به چهره با خانواده‌ها ارتباط برقرار می‌كند و بیمار را به پزشك خانواده كه در مركز پزشكی مستقر است، ارجاع می‌دهد. در تلاشیم تا در سال 95 صد درصد خانواده‌های ایرانی مراقب سلامت داشته باشیم و این طرح هم اكنون در استان‌های فارس و مازندران اجرا شده است. همچنین پزشك خانواده در سال اخیر از 4هزار و 400 نفر به 6هزار و 700 پزشك افزایش یافته است. شاید بهتر باشد این مراقبان سلامت به مباحث سلامت دهان و دندان هم مسلط باشند تا شاید بشود دندان‌های مردم را هم حفظ كرد.


ویدیو مرتبط :
‫جلوگیری از پوسیده گی دندان‬‎