سلامت


2 دقیقه پیش

لیپوماتیک

لیپوماتیک به عنوان یک روش مناسب برای لاغری موضعی شکم، پهلو، ران و اطراف ران ، ناحیه پشت، غبغب و بازو شناخته می شود ، لیپوماتیک در واقع یک دستگاه قدرتمند و هوشمند است که ...
2 دقیقه پیش

با شجاعت پایان همکاری منفعلانه نظام پزشکی با وزارت بهداشت را اعلام کنید

سلامت نیوز:رییس نظام پزشکی‌ مازندران با ارسال نامه ای به علیرضا زالی رئیس کل نظام پزشکی طرح تحول سلامت را همانند طرح مسکن مهر و پرداخت یارانه عمومی دانست و با تاکید بر ...



بارداری/ آیا پیشگیرى از پره‌اکلامپسى ممکن است؟


بارداری/ آیا پیشگیرى از پره‌اکلامپسى ممکن است؟

دیجی سلامت/ درست است که پره‌اکلامپسى هنوز که هنوز است یکى از معضلات طب مامائى است و بسیار ابهامات در مورد آن وجود دارد، امادر طى سه دهه گذشته پیشرفت‌هاى بسیار زیادى در مورد کشف علت آن، پیش‌بینى تشخیصى، پیشگیرى و درمان آن به دست آمده است.

علت واقعى البته هنوز در ابهام است. چرا در بعضى پیدا مى‌شود و در بعضى دیگر ـ با شرایط کاملا یکسان ـ نه؟ در صورتى که روزى به بتوان به جواب این سؤال رسید حتمآ دیگر راه‌هاى پیشگیرى بسیار مؤثر هم پیدا خواهد شد. اما تا همین حدى که از پره‌اکلامپسى فهمیده‌ایم راه‌هاى پیشگیرى نسبى هم پیدا شده است. از میان انواع و اقسام راه‌هایى که تجربه شده است فقط آسپیرین با دوز پایین و کلسیم موفق بوده‌اند. طبیعى است که این موفقیت قطعى نبوده. یعنى کسانى که آسپیرین مصرف مى‌کنند تضمینى وجود ندارد که همگى دچار پره‌اکلامپسى نشوند اما درصد پایین آمده است.

امروزه مصرف آسپیرین را حاملگى و حتى پیش از حاملگى بیش از حدى که واقعآ از نظر علمى Evidence براى آن وجود داشته باشد شاهدیم. همه به همه بیمارانى که سقط مکرر دارند ـ حالا به هر دلیلى یا بى‌هیچ دلیلى ـ آسپیرین مى‌دهند. براى نازائى و IVF آسپیرین مى‌دهند و قس الهذا. تجویز آسپیرین در موارد سقط مکرر که ترومبوفیلى وجود نداشته باشد هیچ تأثیرى ندارد. این را مطالعات بسیار نشان داده‌اند. حتى مطالعه‌اى نشان داده است که اگر پیش از اینکه قلب جنین در سونوگرافى دیده شود آسپیرین تجویز گردد امکان سقط بالا هم مى‌رود! در نازائى و موفقیت IVF هیچ تأثیرى ندارد. این را هم مطالعات بسیار نشان داده است.
اما در مورد پره‌اکلامپسى اگر بعد از هفته 12 حاملگى تجویز شود ریسک پره‌اکلامپسى را پایین مى‌آورد، به صفر البته نمى‌رساند. آسپیرین در این موارد تا آخر حاملگى ادامه پیدا مى‌کند. کلسیم هم در گروه پرخطر یا آنها که مصرف کلسیم کمى دارند مؤثر بوده است. باقى چیزها مثل اسید فولیک، آنتى‌اکسیدان‌ها، هپارین، دیورتیک، کم مصرف کردن نمک و غیره هیچ تأثیرى نداشته‌اند. در مورد همه اینها مطالعات دقیق انجام شده است و تردید نکنید.
(( دکتر م. م. اقصى سر دبیر محترم مجله پزشکی امروز زنان))

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
نه این چاییه دیگه چی میتونه باشه!!!پره که پره!