ساخت 20 سلامتکده با معماری ایرانی در دستور کار وزارت بهداشت


معاون طب سنتی وزیر بهداشت اظهار کرد: 81 درصد مراکز جامع ارائه خدمات سلامت در حاشیه شهرها فعال شده‌اند و 95 درصد جمعیت حاشیه نشین در این برنامه تحت پوشش مراقبت‌های سلامت قرار گرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه آذربایجان‌ شرقی، دکتر محمود خدادوست در مراسم افتتاح همزمان 2875 پایگاه و مرکز جامع خدمات سلامت در سراسر کشور با بیان اینکه آذربایجان شرقی یکی از بهترین و موفق‌ترین استان‌ها در اجرای طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت بوده است، گفت: اجرای موفق و موثر طرح تحول با وجود مشکلات موجود در دوران تحریم، تنها با تعامل و همدلی و همزبانی همه مقامات استانی تحقق یافت.

وی سلامتی و امنیت را طبق روایات دو نعمت مجهول دانسته و افزود: در قانون اساسی ایران، پرداختن به حوزه سلامت و امور پزشکی و تامین زیرساخت‌های لازم برای دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی‌ و درمانی مورد تاکید است، اما علیرغم تاکیدات قانونی، همواره سلامت در اولویت‌های یازدهم یا سیزدهم در کشور بوده است.

وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید مساله سلامت در اولویت دوم و سوم قرار گرفت، ادامه داد: طرح تحول نظام سلامت در دوران پس از انقلاب اتفاق نادر و ثبت شدنی در طول تاریخ خواهد بود. این اتفاق میسر نبود مگر به پشتوانه مدیریت جهادی و سخت کوشی وزیر و پشتوانه باور دینی و اعتقادی مبنی بر اینکه راه رسیدن به خدا با خدمت صادقانه و بی‌ریا هموار خواهد شد.

خدادوست تاکید کرد: در آغاز اجرای طرح تحول سلامت، نگرانی‌هایی مطرح می‌شد مبنی بر اینکه پرداختن وزارت به حوزه درمان به نوعی ایجاد هزینه مضاعف در نظام سلامت است و پایداری و ماندگاری در ارائه خدمت نخواهد داشت. اما در واقعیت وزارت بهداشت با تمام قوا و برنامه‌های منسجم به تمامی حوزه‌ها وارد شد.

معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با گریزی بر اقدامات حوزه تحول بهداشت اظهار کرد: 11 میلیون نفر در اجرای طرح تحول سلامت در سطح کشور بیمه شدند که درآمد این افراد زیر یک میلیون تومان بوده است و این واقعیت توجه وزارتخانه‌های بهداشت و رفاه به افراد کم درآمد جامعه را نشان می‌دهد.

وی افزود: ارائه خدمت در 370 بیمارستان با ظرفیت 8 میلیون نفر بستری در سال، پرداختی از جیب مردم در زمینه درمان را به حدود شش درصد و برای کسانی که از نظام ارجاع استفاده می‌کردند به سه درصد رساند و این اتفاقی مهم در تاریخ کشور است.

وی با اشاره به فعالیت متخصصان و پزشکان در مناطق محروم، گفت: در بخش سرطان، ویزیت از 35 هزار تومان به سه هزار تومان در بیمارستان‌های دولتی کاهش یافت.

خدادوست همچنین از استقرار 19 پایگاه آمبولانس هوایی در کشور خبر داد و گفت: بالغ بر یک میلیون و 500 هزار متر مربع مرکز درمانی در دو سال گذشته نوسازی و بازسازی شد و همچنین در قالب طرح تحول سلامت یک میلیون زایمان طبیعی رایگان در بیمارستان‌های دولتی کشور انجام گرفت که ثمره تمامی این خدمات رضایتمندی مردم، ارائه خدمات مطلوب‌تر و ایجاد دسترسی عادلانه‌تر به مردم در رساندن خدمات درمان بوده است.

وی با اشاره به خدمات صورت گرفته در حوزه بهداشت تاکید کرد: در طرح تحول سلامت حدود 2000 خانه بهداشت ساخته شد و همچنین مراکز بهداشتی و درمانی و محل زیست پزشکان در روستاها نیز بازسازی و نوسازی شد.

وی رونمایی از برنامه طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت را اتفاق بسیار مهمی دانست و گفت: این طرح به صورت نمادین همزمان با 2875 پایگاه و مرکز جامع سلامت در کشور، در مرکز و پایگاه سلامت تبریز افتتاح می‌شود.

وی اجرای این برنامه را توجه به قشر فقیر و کم درآمد جامعه دانست و گفت: حدود 30 سال قبل وقتی نظام ارائه خدمات شبکه‌ای راه افتاده بود، خدماتی نسبتا مطلوب در روستاها ارائه می‌شد و حاشیه شهر از نعمت حداقلی حوزه بهداشت محروم بودند و حداقل زیرساخت‌های رفاهی را نداشتند، اما این اتفاق مهم در دولت تدبیر و امید توجه به حاشیه شهر بود که قبلا مورد غفلت واقع شده بود. بر اساس آخرین سرشماری بالغ بر 10 میلیون نفر جمعیت حاشیه نشین در کشور داریم که این جمعیت از حداقل خدمات بهداشتی - درمانی برخوردارند و نیاز به ارائه خدمات بهتر در مراکز درمانی و بهداشتی پیشرفته دارند.

وی در ادامه به طب سنتی و طب ملی کشور اشاره کرد و گفت: طب سنتی ریشه در باورها و اعتقادات مردم دارد و باید آن را برای حفظ سلامت جامعه به کار گیریم؛ چرا که چیزی که در باور مردم باشد بیشتر و بهتر قابل پذیرش در جامعه است. طب سنتی ایران با قدمت چندین ساله می‌تواند به نظام سلامت و اقتصاد کشور با رویکرد اقتصاد مقاومتی کمک شایان توجهی داشته باشد.

خدادوست تاکید کرد: در طرح تحول سلامت، ساخت 20 سلامتکده با معماری ایرانی در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد که در استان آذربایجان شرقی نیز یکی از این مراکز افتتاح خواهد شد و خوشبختانه در بهمن ماه در 10 دانشگاه کشور به صورت پایلوت ادغام خدمات حفظ تندرستی و توسعه بر اساس آموزه‌های طب سنتی در نظام سلامت کشور انجام خواهد شد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
اخبار 20:30 نهم آذر94 - اخطار وزارت بهداشت