آیا داعش در آستانه دستیابی به «بمب کثیف»است؟


دولت عراق در جست‌وجوی مواد رادیو اکتیو بسیار خطرناکی است که سال گذشته به سرقت رفته‌اند.مدارک به دست آمده از سوی رویترز که مورد تایید مقامات قرار گرفته است، نشان می‌دهد که این مواد رادیواکتیو در حد یک لپ تاپ بوده و در ماه نوامبر (آبان و آذر سال جاری) از تاسیساتی نزدیک شهر بصره متعلق به شرکت نفتی آمریکایی «ویثفورد» به سرقت رفته است.

یک سخنگوی وزارت محیط زیست عراق با اشاره به ملاحظات مربوط به امنیت ملی دولت عراق گفت که نمی‌تواند در این باره صحبت کند.

سخنگوی شرکت آمریکایی ویثفورد حاضر نشد در این باره نظری بدهد و دفتر مرکزی این شرکت در هیوستن آمریکا نیز درخواست‌های مکرر رویترز برای اعلام نظر در این باره را بی‌پاسخ گذاشت.

مواد هسته‌ای به سرقت رفته برای آزمایش‌های مربوط به خطوط لوله گاز به کار می‌رفته و به شرکت ترکیه‌ای SGS تعلق داشته است.

مقامات این شرکت در عراق حاضر به ارائه پاسخی در این باره نشده و خبرنگاران رویترز را به مقر این شرکت در ترکیه ارجاع دادند. این در حالی است که دفتر این شرکت در ترکیه نیز تماس‌های تلفنی رویترز را بی پاسخ گذاشتند.

در اسنادی که به دست رویترز رسیده و تاریخ 30 نوامبر ( 9آذر) را دارند وزارت محیط زیست عراق از «سرقت منبع رادیو اکتیو بسیار خطرناکی متعلق به شرکت SGS از انبار شرکت ویثفورد در استان بصره» خبر داده است.

یکی از مقامات وزارت محیط زیست عراق که به دلیل نداشتن مجوز گفت‌و‌گوی عمومی، نخواست نامش فاش شود، گفت که این مواد رادیو اکتیو از نوع Ir-192 بوده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این نوع از رادیو اکتیو را به عنوان مواد هسته‌ای درجه دوم طبقه‌بندی کرده است. این به آن معناست که اگراین مواد به درستی نگهداری نشوند می‌توانند در چند دقیقه یا چند ساعت به انسان‌های نزدیک به آن مواد آسیب دائمی وارد کنند. همچنین این مواد برای افرادی که برای مدتی طولانی در نزدیکی آن هستند، کشنده است.

بنا به این گزارش، مواد هسته‌ای مورد سرقت قابلیت کاربرد در بمب‌های هسته ای و بمب‌های موسم به «بمب‌های کثیف» را دارند.

بمب‌های کثیف برخلاف بمب‌های هسته ای که قدرت زیادی داشته و به یک انفجار نوترونی نیاز دارند، می‌توانند به سادگی منفحر شده و محیط محل استفاده را به شدت از رادیواکتیو آلوده کنند.


ویدیو مرتبط :
بمب داعش درگیر بمب داعش