5 منهای یک دلیل برای تماشای «شهرزاد» سریال محبوب شبکه نمایش خانگی


5 منهای یک دلیل برای تماشای «شهرزاد» سریال محبوب شبکه نمایش خانگی

جیم/ بیا تا پولامو واسه کیفیتت بریزم!
سامروز که شما این مطلب را ملاحظه خواهید کرد قسمت نهم سریال عاشقانه «شهرزاد» اثر حسن فتحی، با حضور ترانه علیدوستی، شهاب حسینی، مصطفی زمانی، پریناز ایزدیار و... پخش شده و کم کم داستان وارد فراز و فرودهای جدیتری خواهد شد؛ بهخصوص اینکه یکی دو نقطه عطف داستانی ویژه را پشت سر گذاشته و نوبت آن است که بنا به روند تازه داستان وارد کشمکشها شویم. اگر هنوز مشتری این سریال در شبکه نمایش خانگی نشدهاید نگران نباشید این مطلب تماشای سریال را لوث نخواهد کرد اما به شما و تمام کسانی که تا الان به تماشای سریال نشستهاند کمک خواهد کرد درباره سریال بیشتر بدانند. بد نیست بدانید که این سریال که قسمت هشتمش حواشی زیادی هم داشت 26 قسمتی است و اگر کمی دیرتر مخاطبش شوید شاید خیلی دیر باشد. پس بررسی محتوایی سریال را به زمان دیگری یعنی پایان آن موکول میکنیم و در این مطلب بر اساس 8 قسمتی که تا زمان نگارش مطلب توزیع شده بررسی میکنیم که چرا تماشای این سریال به وقت و قیمتش میارزد؟

امان از تلویزیون
همینکه تلویزیون محصولی قابل رقابت با شهرزاد ندارد کافی است تا در روزگاری که یک قصه عاشقانه مثل «شهرزاد» بتواند مخاطبان زیادی را جذب کند. ایدههای داستانی جسورانه شهرزاد با ترانههایی که خیلی زود فراگیر شدند و ... در برابر قصههای کشدار تلویزیون برنده به نظر میآیند. حضور 3 نسل از بهترین بازیگران سینما و تلویزیون در شهرزاد در حالی محقق شده که بازیگران تلویزیونی به چهرههایی تکراری تبدیل شدهاند که گیرایی سابق را ندارند. علی نصیریان بگیرید تا پورعرب، شهاب حسینی و ترانه علیدوستی و در نهایت پریناز ایزدیار هر کدام بازیهای ماندگاری را در «شهرزاد» ارائه میکنند. هرچند نقش عاشق زخم خورده با مصطفی زمانی با آن گریم و بغض همیشگی صدایش چندان جور در نیامده است. در مقابل این عمق شخصیتها و بسیاری از جلوه‌های داستانی که باعث میشود بازی بازیگران شهرزاد به چشم بیاید بازیگران سریالهای تلویزیونی مجبورند نقشهایی را جان بدهند که بهخاطر صرفهجویی در بودجه لابد در برداشتهای کمتری به سر منزل مقصود میرسند و از طرفی به خاطر سیاستهای تلویزیون در تعداد قسمتهای سریالها هم آب بسته شده!

ابتکارهای تازه!
سریال غیر از کانال تلگرامی و یکی دو پیج فرعی و یک سایت خوب، یک پیج اصلی با 101 هزار فالوئر روی اینستاگرام دارد که به شما کمک میکند بازخوردهای مخاطبان را بعد از هر قسمت مطالعه کنید و از زاویه دید آدمهای مختلف با سریال ارتباط برقرار کنید. در سایت اصلی هم امکانات زیادی برای دانلود قرار داده شده تا اگر حوصله خرید و نگهداری لوح فشرده را ندارید بتوانید سریال را با قیمتها و همینطور مبالغ مختلفی دانلود کنید. این سایت حتی به شما کمک میکند اگر محصولی از شبکه نمایش خانگی را غیر قانونی دانلود کردهاید دانلودتان را حلال کنید.

در ضمن تا قسمت هفتم سریال به همراه هر قسمت از سریال «شهرزاد» یک قسمت از سریال معروف و تماشایی «برکینگ بد» که معادل فارسیاش میشود «بدبیاری» هم توزیع شده است. از قسمت هشتم خوب که مخاطب با «برکینگ بد» و قصه هولناکش ارتباط برقرار کرد توزیع رایگان متوقف شده و باید سریال را جداگانه تهیه کند. اما در این وانفسا همین 7 اپیزود رایگان هم برای خودش اتفاق مهمی است. هر چند توقف توزیع رایگان این سریال آمریکایی حسابی مخاطبان «شهرزاد» در اینستاگرام را به خشم آورده است!

بالاتر از استانداردهای تلویزیون
حسن فتحی با سریالهای دیدنیاش طی 2 دهه به برندی در سینما و تلویزیون تبدیل شده است. حالا این کارگردان که خودش یکی از فیلمنامه نویسان هم هست خارج از چارچوب و خط قرمزهای تلویزیون سریال سازی میکند آنهم درست زمانی که «داود میرباقری» و به خصوص «کمال تبریزی» تجربههای بدی را در شبکه نمایش خانگی سپری کردند و جز در گریم بازیگران نتوانستند از مزیتهای شبکه نمایش خانگی برابر تلویزیون استفاده کنند. اما حسن فتحی در روایتی عاشقانه، گریم و بهخصوص ملاحظه ذائقه و شعور مخاطب از استانداردهای تلویزیون جلو زده و با دیالوگ‌های لطیف و برندسازی برخی از آنها به لطف فضای مجازی، خوب در دل مخاطب جا باز کرده. حتماً میدانید: در تندباد حوادث، عشق اولین قربانی است.

نظم و ترتیب پخش

شبکه نمایش خانگی با عرضه نامنظم و در مواردی نیمه کاره سریالهایی مثل «قلب یخی» در 3 فصل، «عشق تعطیل نیست»، «قهوه تلخ»، و... حسابی مخاطبانش را بی اعتماد کرد اما توزیع هفتگی و منظم «شهرزاد» اتفاق فرخندهای بود که اطمینان مخاطب را به این رسانه بازگرداند. شهرزاد سریالی است که میتوان در ماههایی مثل محرم و صفر هم به تماشای آن نشست و همین کمک کرد توزیعش منظم باشد و مخاطب عادت کند دوشنبهها برود سراغ قصه آدمهایی که در مقطع خاصی از تاریخ گیر افتادهاند و قصهای را تماشا کند که هر چند تاریخی نیست اما کمابیش در هیچ بستر تاریخی دیگری جز روزهای پرهرج و مرج پس از کودتای 28 مرداد قابل روایت نبود.

شهرزاد هم بی حاشیه نیست
در قسمت هشتم سریال دیالوگ شخصیت شیرین که دختری لوس و از خودراضی است باعث رنجش زیاد هموطنان کرمانی شد طوری که صفحه سریال در اینستاگرام پر شد از کامنتهای انتقادآمیز. با محبوب شدن سریال عدهای هم شروع کردند به تولید آویز مرغ آمین که به نوعی نماد سریال هم هست و این محصول را در فضای مجازی تبلیغ کردند. حذف صدای علیرضا قربانی از قسمت پنجم هم سر و صدای مخاطبان را درآورد. بعضی هم حذف نسخه رایگان «برکینگ بد» را غیر اخلاقی توصیف کردند. هر چند از قسمت اول روی این محصول رایگان تبلیغی نشده بود و وعدهای هم داده نشده بود که تا آخر با «شهرزاد» توزیع شود. البته شهرزاد یک ویژگی خوب دارد که به نوعی باعث ایجاد حاشیه هم برایش شد. این سریال به عنوان محصولی در شبکه نمایش خانگی، بسیار تبلیغات کمی دارد که همین ماجرا باعث گمانهزنیهایی درباره سرمایهگذار و تهیهکنندهاش شد. راستی خبر دارید که شهرزاد در ترکیه و آلمان هم فرش قرمز داشته و توزیع جهانی هم دارد؟

اما ضعفهای شهرزاد
خیلیها معتقدند که «شهرزاد» در مقایسه با سریالهای اینروزهای تلویزیون توفیق داشته و خودش چیزی در چنته ندارد، هر چند تعریف و تمجید بسیاری از بزرگان سینما و تلویزیون از سریال نقطه مقابل این نظر است. اما شهرزاد چندان هم بی نقص نیست. پدرخوانده داستان یعنی بزرگ آقا و نقشش در کودتای 28 مرداد چندان قابل درک نیست. نفوذ عجیب و غریب این شخصیت در ساختار امنیتی کشور بهخصوص در قسمت دوم هم به دل مخاطب حرفهای نمینشنید. درگیریهای سریال از عهده حسن فتحی تاریخیساز و خوش ذوق که تجربه فیلمی پرزد و خورد مثل «کیفر» را هم دارد برنیامده. عبور و مرور مکرر یک کامیون سرباز در تمام سکانسهای بیرونی سریال به خصوص در خیابان لالهزار و... حسابی روی مخ مخاطب است. سریال از ظرفیت تاریخیاش به خصوص برای معرفی شخصیت بزرگی مثل «دکتر فاطمی» وزیر امور خارجه دولت مصدق استفاده نکرده! خب شاید بگویید بنا هم نداشته و اثر صرفاً عاشقانه است. اما بد نیست بدانید روزنامهای که فرهاد در آن مشغول کار است و اتفاقات ابتدایی سریال در آن میگذرد یعنی «باختر امروز» که اسمش چند بار هم در سریال میآید مهمترین رسانه ضد دربار و متعلق به دکتر فاطمی بوده است. یعنی سریال هم ارجاع واقعی و تاریخی دارد و هم از ارائه اطلاعات اجتناب میکند. حالا با چالشهای تازه داستان باید به انتظار نشست و تماشا کرد که سرنوشت شهرزاد، شیرین، قباد، فرهاد و بزرگ آقا در پایان 26 قسمت چه میشود؟

با کانال تلگرامی آخرین خبر همراه شوید telegram.me/akharinkhabar


ویدیو مرتبط :
آنونس سریال شهرزاد شبکه نمایش خانگی