شناخت و تحلیل بسیاری از مسائل، نگرش خاص زنانه را می‌طلبد


معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با اشاره به ضرورت مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف گفت: شناخت و تحلیل بسیاری از مسائل، نگرش خاص زنانه را می طلبد. این نگرش می‌تواند با نگاهی پیشگیرانه، آسیب‌های احتمالی برخی از تصمیمات را بر زنان و خانواده ها کاهش دهد.

به گزارش سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اطهره نژادی در نشست مشارکت سیاسی زنان که در انجمن جامعه شناسی برگزار شد، تاکید کرد: زمینه‌سازی برای مشارکت بیشتر زنان و اتخاذ راهکارهایی برای ایجاد امنیت حضور زنان، از وظایف مسئولان است.

وی تاکید کرد: زنان نیز باید جسارت حضور و رویارویی با مشکلات را داشته باشند البته اینکه زنان با بی‌اخلاقی‌های متعدد در فرایند مشارکت رو به رو شوند و تاوان هدف متعالی خود را برای هم‌افزایی با بدنه تصمیم‌گیر جامعه، با هزینه‌های گزاف اجتماعی بپردازند، شایسته جامعه اسلامی ایران نیست.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: زنان جامعه ما باید آرامش و امنیت را به وضوح حس کنند و بدون دغدغه ناشی از حاشیه‌ها به عرصه رقابت برای حضور در بدنه تصمیم سازی و تصمیم گیری وارد شوند. امیدواریم شرایط حضور در عرصه مشارکت سیاسی به گونه‌ای رقم زده شده باشد که با قانون یکسان، تبعیض در عمل مشاهده نشود و انشاالله زنان متخصص و توانمند بتوانند فرصت خدمت به جامعه را به دست آورند. دولت نیز باید ارتقای آگاهی جامعه را در دستور کار خود قرار دهد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به حق رای زنان در ادوار گذشته گفت: در سال 1329 هجری قمری، قانون انتخابات مجلس، زنان را به طور مطلق از انتخاب کردن و رای دادن محروم کرد و به زنان حق انتخاب شدن نداد. بعدها که بحث حضور زن در عرصه انتخاب کنندگی مطرح شد، آیه «الرجال قوامون علی النساء» مورد استناد قرار گرفت و مدعی شدند که زنان نمی‌توانند حق رای داشته باشند و تلاش‌های بسیاری شد تا سرانجام زنان حق رای دادن بدست آوردند.

وی در ادامه عنوان کرد: اکنون مشارکت سیاسی زنان نه تنها ممنوع نیست بلکه بر آن تاکید می‌شود و در زمره شاخص‌های توسعه یک کشور قرار می‌گیرد. مطالعات نشان می‌دهد که خاستگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده، عضویت و فعالیت فرد در انجمن‏ها، فعالیت والدین و دوستان فرد در انجمن‏های مختلف و... از جمله متغیرهایی هستند که بر میزان مشارکت سیاسی زنان اثر می‌گذارند.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری اضافه کرد: این تعریف مشارکت سیاسی قابل تامل است که «مشارکت سیاسی، فعالیت داوطلبانه اعضای جامعه در انتخاب رهبران و شرکت مستقیم و غیر مستقیم در سیاست گذاری عمومی است.» اما اینکه چگونه یک جریان سیاسی می تواند زن را به دلیل ناگفته زن بودن از عرصه حیات سیاسی حذف کند یا این حذف تاریخی را نادیده بگیرد، پرسشی است که سالها بی پاسخ مانده است اما از منظر تحلیل سیستم‌های اجتماعی قابل ارزیابی است.

وی تاکید کرد: مشارکت حق مردم است و نظر مردم باید در تصمیم گیری‌ها به شیوه‌های نوین اتخاذ شود. مشارکت اجتماعی نیز به همین امر مربوط است و توسعه ملی بیش از هر چیز به مشارکت فعال و وفاق اجتماعی نیاز دارد.

نژادی با اشاره به تعریف سیستم اجتماعی گفت: سیستم اجتماعی مجموعه‌ای از افراد یا گروه‌ها است که با یکدیگر تعامل دارند و بر هم تاثیر می گذارند. موقعیت هر سطح سیستم در عین حال که بخشی از سیستم فرادست خود محسوب می‌شود، مجموعه‌ای است که برای سطوح پایین‌تر خود یک «کل» محسوب می شود. تفکر حل همه مسائل جامعه توسط فقط مردان و مدیریت امور خانه توسط فقط زنان رویکردی غیرسیستمی و به دور از واقع گرایی در دنیای امروز است.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: هر چه هستیم و در هر موقعیتی از مشارکت اجتماعی وسیاسی قرار داریم، پرداختن به ضرورت مشارکت سیاسی اجتماعی زنان و حل مسایل مربوط به این امر، از دو مقیاس کل به جزء و جزء به کل، مهم و قابل بررسی است.

وی اضافه کرد: برای تاثیر گذاری از کل به جز باید مسئولان، زمینه لازم را برای ارتقای آگاهی و حضور زنان در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی فراهم کنند. مسئولان نظام و دولتمردان در سطوح مختلف سیاستگذاری و تصمیم‌گیری باید به اثرات و پیامدهای تصمیمات خود بر انسان‌ها به طور کلی و بر زنان و مردان به طور خاص توجه داشته باشند. تفکر حل همه مسائل جامعه توسط فقط مردان و مدیریت امور خانه توسط فقط زنان رویکردی غیرسیستمی و به دور از واقع‌گرایی در دنیای امروز است.

نژادی در پایان با اشاره به راه‌اندازی سامانه 101 اظهارکرد: در راستای ارائه آموزش‌های همگانی و ضروری به زنان، معاونت امور زنان و خانواده دولت، سامانه 101 را راه اندازی و تلاش کرده که با ارائه خدمات آموزشی به زنان اقشار مختلف به ویژه زنانی که به امکانات کمتر دسترسی دارند و یا نیاز به اطلاعات مهارت‌های تخصصی زندگی و حقوق و تکالیف دارند، به آگاه‌سازی آنان بپردازد.

انتهای پیام


ویدیو مرتبط :
شناخت تحلیل بازارهای مالی با امواج الیوت در تحلیل تکنیکال _ موسسه آوای مشاهیر